VAL DI FIEMME (NRK.no): Tour de Ski ble mest sannsynlig avgjort da Justyna Kowalczyk nok en gang utklasset konkurrentene lørdag.

I denne bakken satte Justyna Kowalczyk inn rykket, og verken Johaug eller Steira greide å følge sammenlagtlederen.

Therese Johaug

Therese Johaug må innse at sammenlagtseieren er tapt.

– Jeg må bare innse at 1. plassen er tapt, sier Therese Johaug.

Kowalczyk vant den nest siste etappen, og er nå 2.08 minutter før Therese Johaug før oppgjøret i "monsterbakken".

Det blir mest sannsynlig for mye for Johaug, som kom på 4. plass på lørdagens 10 kilometer.

– To minutter er nok altfor mye å ta igjen, innrømmer Therese Johaug, før søndagens etappe i "monsterbakken".

Under fjorårets tour gikk hun inn 51,3 sekunder på Kowalczyk den siste bakken i Val di Fiemme.

– To minutter skal være for mye, mener også NRKs langrennsekspert, Thomas Alsgaard.

Måtte konsentrere om 2. plassen

Johaug endte 41 sekunder bak Kowalczyk i mål.

– I dag var det bare å konsentrere seg om 2. plassen, sier Johaug til NRK.

Polakken ledet med over ett minutt (1,05) i sammendraget til Johaug før dagens etappe.

Kristin Størmer Steira ble nummer to, 33 sekunder bak Justyna Kowalczyk. Hun er 2.17,9 bak i sammendraget og ligger på tredjeplass. Det kan altså bli en norsk duell om 2. og 3. plassen.

– Vi er god i motbakker begge to, så får vi se hvem som er sterkest mot slutten, sier Johaug.

Saken fortsetter under video

Justyna Kowalczyk var best på 10 km fellestart i Val di Fiemme.

Åpnet rolig

Sammenlagtleder Justyna Kowalczyk åpnet relativt forsiktig lørdag, og la seg i ledelse foran en norsk gruppe bestående av Therese Johaug, Kristin Størmer Steira og Heidi Weng.

Etter hvert ble Weng liggende etter tetgruppen, mens Steira og Johaug la seg på hælene til Kowalczyk.

Omtrent halvveis satte imidlertid den sterke polakken inn femtegiret i de italienske motbakkene, og opparbeidet seg raskt en luke til de norske skiløperne.

Greide ikke å følge

Og ved 6,9 km var avstanden plutselig oppe i 13,4 sekunder. Den avstanden ble bare større og større etter hvert som den polske utøveren nærmet seg mål.

Siste etappe i Tour de Ski avsluttes opp slalåmbakken i Cavalese.

Justyna Kowalczyk var klart best på 10 km fellestart i Val di Fiemme.

Sydde ti sting etter stempling i ansiktet: – Halve hodet hans var åpent

Bård Finne satte knottene rett i ansiktet på KFUM-keeper Emil Ødegaard, som endte på legevakten. Men om det var rødt kort var ekspertene rivende uenige om.

Ben White

Oppsiktsvekkjande Arsenal-grep felte rivalen: – Idiotisk av Spurs

Arsenal senka Tottenham i jakta på ligagull. Eit oppsiktsvekkjande daudballgrep frå «The Gunners» blir hylla av NRKs ekspert.

• Daland reddet uavgjort for Cercle Brugge – Vetlesen med mål og assist i Brugge-seier

Jesper Daland berget 1-1 for Cercle Brugge hjemme mot Anderlecht, mens Hugo Vetlesen herjet i Brugges 3-0-seier borte mot Genk i belgisk fotball søndag kveld.

Den belgiske ligaen har gått over i sluttspillsfasen, hvor Anderlecht topper mesterskapsgruppen. Det er imidlertid bare målforskjell som skiller Brugge på 2.-plass.

Søndag gjestet Vetlesen & co. Genk, som har falt av i toppkampen etter 0-3-tapet.

Kyriani Sabbe sendte gjestene i ledelsen etter 38 minutter, før Vetlesen doblet halvveis inn i andre omgang. Fire minutter senere gjorde nordmannen seg tellende igjen da han spilte opp Igor Thiago på 3-0-målet.

Antonio Nusa startet også for gjestene, men ble byttet ut til pause.

Cercle Brugge er også hektet av i gullkampen, men Daland ga imidlertid en håndsrekning til landsmann Vetlesen i kampen om ligagullet da han sikret 1-1 etter 51 minutter.

Kristian Arnstad satt hele kampen på benken for Anderlecht. (NTB)

Hugo Vetlesen
  • Elleville overtidsminutter da Odd reddet uavgjort

Tre sene scoringer sørget for 3-3 mellom Odd og Viking i Skien.

Viking-kaptein Zlatko Tripic trodde han hadde avgjort det hele da han scoret fire minutter på overtid. Men Odd ville det annerledes. Mikael Norø Ingebrigtsen scoret seks minutter på overtid og reddet ett poeng for hjemmelaget.

Harald Tangen Nilsen scoret kampens første mål etter 25 minutter. Kun ti minutter senere var kampen snudd. Først med et skudd fra Odds Tobias Svendsen via en Viking-spiller og i mål, så med en ny fulltreffer fra sammen mann etter en pasning ut 45 grader og inn i feltet.

Viking presset på for utligning i andreomgang, og lyktes fire minutter før fulltid med et skudd fra Peter Christiansen.

Så scoret Tripic etter et godt forarbeid fra Lars-Jørgen Salvesen, før Ingebrigtsen ga Odd ett poeng med et vakkert skudd.

Odd ble i tillegg redusert til ti mann like før Ingebrigtsen 3-3-utligning, da Mihajlo Ivancevic fikk sitt andre gule kort på overtid.

Hjemmelaget befinner seg dermed på 8. plass, med Viking to plasser bak etter henholdsvis seks og fem spilte kamper.

Viking
  • PSG ble seriemester uten å spille – Monaco-tap sørget for titteljubel

Paris Saint-Germain kunne søndag juble for sitt tolvte seriegull og sitt tredje strake. Tittelen ble sikret etter Monacos 2-3-tap mot Lyon.

Premissene før søndagens duell i Lyon var klare. Monaco måtte vinne for å forlenge håpet om å ta igjen PSG på tabelltopp.

Det greide de ikke, og dermed er PSG seriemestere igjen. PSG kunne selv sikre seriegullet lørdag, men 3-3 mot Le Havre førte til at de måtte vente til søndag.

PSG har vunnet ligaen seks av sju siste årene. Lille i 2021/22 var unntaket. Ingen har flere ligatitler enn PSG, der Marseille og Saint-Étienne er nærmest med sine ti.

Mye av æren for PSGs seriegull skal gullkalven Kylian Mbappé ha. Spissen har scoret 26 mål, noe som er ni flere enn Lille-spiller Jonathan David. (NTB)