Hopp til innhold

- Jeg var like overrasket som alle andre da jeg plutselig ledet

Liv Grete Poirée har lenge tronet på toppen som tidenes norske skiskytterdronning. Men nå er Tora Berger like god. And still counting!

Tora Berger vant kvinnenes jaktstart i Anterselva. Se hennes siste skyting og målgang her.

Se Tora Bergers siste og avgjørende skyting

Tora nådde milepælen da hun utklasset konkurrentene på siste skyting og vant jaktstarten i skiskyting i Anterselva lørdag formiddag.

– Hun vinner ikke i dag, sa NRKs kommentator Ola Lunde da Berger skjøt på seg sin andre strafferunde på første stående skyting.

Men det måtte han bite i seg.

– Jeg var like overrasket som alle andre da jeg gikk først ut etter siste skyting, sa Tora til NRK etter målgang.

Hun trodde heller ikke at det skulle holde til seier.

– Men da jeg skjønte at jeg ledet, var det bare å spa på på sisterunden. Jeg følte meg helt fin, og da var jeg sikker på å vinne, sa den glade vinneren.

Video: Se intervjuet med Tora (artikkelen fortsetter under videoen)

Intervju med Tora Berger etter seieren på jaktstarten i Anterselva.

Berger: - Hadde ikke troa på seier etter bom på andre og tredje skyting

"To indre og vekk me'a"

For med stor fart i sporet og en rask og feilfri siste skyting tok Berger en "to indre og vekk me'a". På sisterunden var det ingen tvil, og Berger gikk inn til sin verdenscupseier nummer 22 - den sjette denne sesongen.

– Nå reiser jeg meg. Tora har virkelig valgt en vakker dag til å tangere Liv Grete Poirée, ropte kommentator Andreas Stabrun Smith i solskinnet da Tora Berger gikk i mål.

Olena Pidrusjna fra Ukraina var 18,9 sekunder bak, Kaisa Mäkäräinen 25,4. Mäkäräinen skjøt bort seierssjansen med to bom på siste skyting, og fikk fire totalt. Pidrusjna fikk sin ene bom på den siste skytingen og gikk ut side om side med Berger.

Før hun ble knust i sporet på sisterunden.

Tre norske blant de ni beste

Og Lesja-ekspressen fikk fint følge av sine lagvenninner. Både Synnøve Solemdal og Ann Kristin Flatland avsluttet med god fart og feilfri skyting. Flatland endet på sjetteplass, Solemdal på niende. Det lover godt for søndagens stafett.

Berger hadde en heller dårlig sprint torsdag og gikk lørdag ut som nummer 14, godt over minuttet bak ledende Anastasija Kuzmina.

Men på en dag med vanskelige skyteforhold der ingen traff med alle sine 20 skudd, gikk Berger forbi den ene etter den andre.

  • Etter første skyting (fullt hus) var hun nummer 11, 47,1 bak
  • Etter andre skyting (1 bom) var hun fortsatt nummer 11, 1.08 bak
  • Etter tredje skyting (1 bom) var hun nummer 7, 47,5 bak
  • Og etter fjerde skyting (fullt hus) ledet hun med 0,2 sekunder

Artikkelen oppdateres!

Siste nytt

  • Leicester rykket opp igjen til Premier League

    Leeds tapte hele 0-4 borte mot Queens Park Rangers fredag kveld. Dermed ser det ut til at et direkte opprykk glipper for den tradisjonsrike klubben, mens Leicester kan feire retur til Premier League neste sesong.

    Etter fredagens kamp har Leeds fire poeng opp til Leicester, men kun én kamp igjen å spille. Leicester har på sin side to kamper igjen å spille.

    For Leeds' del jakter Ipswich Town like bak. De er ett poeng bak Leeds, men har spilt to kamper mindre. Dermed vil fem poeng på de siste tre kampene sikre et opprykk for Ipswich.

    For Leicester ble oppholdet på nest øverste nivå i engelsk fotball kortvarig. Klubben som vant Premier League i 2016, rykket ned fra Premier League i fjor.

    Seieren til Queens Park Rangers gjør at de har sikret plassen på nest øverste nivå.

    Leicester
    Foto: AP
  • Medier: Liverpool og Feyenoord enige om Slot-overgang

    Arne Slot blir etter alt å dømme arvtakeren til Jürgen Klopp som Liverpool-manager. Ifølge flere medier har Feyenoord gått med på å slippe ham.

    Det skjer etter at Slot torsdag bekreftet at han ønsket seg til Liverpool.

    – Jeg vil gjerne til Liverpool. Nå venter jeg på å se om klubbene kommer til enighet. Jeg er veldig trygg på det, sa Slot til ESPN.

    Nå melder flere medier, blant dem The Athletic, at klubbene har kommet fram til en kompensasjon for nederlenderens tjenester. Også nederlandske medier hevder at Slot nærmer seg Liverpool-jobben.

    Liverpool har vært på managerjakt siden Klopp i vinter varslet at han kom til å gi seg ved sesongslutt. Tyskeren hadde egentlig to år igjen av kontrakten.

    I Nederland er 45-årige Slot kjent for å stå for en offensiv og energisk spillestil. Han ledet i fjor Feyenoord til serietittelen og fulgte i år opp med å vinne cupen.

    Slot tok for to år siden Rotterdam-laget til finalen i Serieligaen. Han leverte også sterke resultater som AZ Alkmaar-trener. (NTB)

    Arne Slot
    Foto: AFP
  • Stortalent herjet da Norge vant i VM-test

    Treningskampen mellom Norge og Danmark i Asker endte 4-3 fredag kveld etter spilleforlengelse.

    18 år gamle Michael Brandsegg-Nygård er blant verdens mest ettertraktede talenter og han viste hvorfor fredagens kamp.

    Brandsegg-Nygård ble kreditert alle Norges tre mål i ordinær tid.

    – Jeg vet ikke. To i hvert fall, sa Brandsegg-Nygård til TV 2 i pausen mellom andre og tredje periode.

    – Den gikk på skøyta mi, men så jeg ikke hva som skjedde etter. Jeg tror Petter (Vesterheim) slo den inn, sa Brandsegg-Nygård videre - noe også TV 2s kommentatorer konkluderte med.

    Norge ledet 3-1 etter den andre perioden, men Danmark kom tilbake i den tredje perioden og fikk utlignet til 3-3. Dermed ble det spilleforlengelse i Asker.

    Der var igjen Brandsegg-Nygård sentral og scoret Norges vinnermål i spilleforlengelsen.

    Norge og Danmark møtes til ny treningskamp lørdag. Deretter skal Norge spille to treningskamper borte mot Latvia neste uke, før VM starter 9. mai.

    Michael Brandsegg-Nygård
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal