Hopp til innhold

Traaen: – Karl Petter Løken slo meg nesten ned i kommentatorboksen

Det gikk hardt for seg på Marienlyst da NRK P1s kommentatorer Olav Traaen og Karl Petter Løken kommenterte den høydramatiske EM-finalen mellom Norge og Tyskland.

Olav Traaen er svært engasjert når han kommenterer for radio. Her tar kommentatoren helt av når Norge bommer på sin andre straffe.

Her tar Olav Traaen helt av etter straffebom

Dekkerhus

Cathrine Dekkerhus var fortvilet etter EM-finalen.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

– Caroline Graham Hansen, Norges Diego Maradona, tar med seg ballen inn i feltet – og går i bakken. Det er straffe! Det er straffe! Det er straffespark nummer to! Ååååååå, Norges Maradona!

Olav Traaen, kommentatoren med den enorme lidenskapen for kvinnefotball, slår ut med hendene og roper av full hals. Han kommer nærmest ut av radioapparatet, og det kan nesten ikke ta mer av i kommentatorboksen. Men så skjer dette:

– Keeper redder igjen! Jeg har aldri opplevd maken! Keeper redder for andre gang!

Klimaks er nådd. Traaen som har sett hundrevis at timer med kvinnefotball sier at han ikke har sett maken. Da vet man at man har vært vitne til noe helt spesielt.

– Helt utslitt

Og det var ikke bare sølvjentene som var slitne etter finalen søndag ettermiddag. Traaen kjente det på kroppen selv.

– Jeg er totalt utslitt. Karl Petter Løken holdt nesten på å slå meg ned underveis. Selv han som er en sindig fyr, ble så ivrig at armene gikk i begge retninger, sier han.

Det er sjelden kjedelig å høre på radioen når Traaen kommenterer sammen med sin makker Karl Petter Løken.

Og EM-finalen i fotball mellom Norge og Tyskland søndag ettermiddag ble intet unntak. Det ble en vanvittig finale på Friends Arena i Stockholm og det hørtes ut av radioapparatet over hele Norge. Men det er kanskje ikke så rart?

Norge bommet på to straffer og fikk et mål annullert for offside da de tapte 1–0 mot Tyskland.

Men Karl Petter Løken nekter for å ha nesten slått Traaen.

– Det er kanskje en liten overdrivelse. Olav ser så dårlig at han ikke alltid ser hva som skjer rundt seg. Men fleip til side: Det var bra engasjement og jeg banka litt i bordet i frustrasjon over at vi brente straffen, sier Løken.

Les også: Tårevåt Gulbrandsen: – Jeg føler skyld

– En av de beste kampene

Traaen har fulgt de norske jentene i flere tiår, og er en av dem som har størst kunnskap på feltet. Han mener Norge fremsto mye bedre i finalen enn de har gjort tidligere i mesterskapet.

– Det er en av de aller beste kampene i hele EM. Bare semifinalen mellom Sverige mot Tyskland var på høyde med denne finalen. I dag så vi et norsk lag som satset helhjertet, som fort kunne vunnet kampen, sier Traaen, som mener finalen var god reklame kvinnefotball og det norske landslaget.

Kommentatoren er svært overrasket over hvor langt de norske fotballdamene kom i mesterskapet.

– Det er bittert å tape, men Norge går ut av dette mesterskapet med flagget til topps. Det var helt usannsynlig i forkant av turneringen at de i det hele tatt skulle komme til finalen. Før EM hadde de syv strake kamper uten seier, påpeker han.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Hegerberg

18 år gamle Ada Hegerberg var blant profilene under EM i Sverige.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

Mener fremtiden er lys

Norge stilte i dette mesterskapet med flere rutinerte spillere, men det gror også godt i de yngre rekker – stortalenter som Ada Hegerberg og Caroline Graham Hansen har virkelig satt sitt preg på mesterskapet.

Traaen mener fremtiden er lys for norsk kvinnefotball.

– Hvis de, frem mot VM i Canada om to år, kan beholde noen av veteranene og i tillegg utvikler de unge talentene, kan Norge gjøre det godt der også, sier han.

Norge bommet på to straffer i EM-finalen mot Tyskland søndag. Spørsmålet er om ikke Norge skulle hatt ytterligere to straffespark. Se videoen og avgjør selv.

Skulle Norge hatt to straffer til?

Fotball