Målmaskinen tilbake med et brak

Lionel Messi (26) trengte bare en liten halvtime på å score to ganger da han gjorde sitt etterlengtede comeback for Barcelona onsdag kveld.

Messi scoret to mot Getafe

TILBAKE MED DOBBEL: Lionel Messi fikk spille den siste halvtimen mot Getafe onsdag kveld. På den tiden rakk han å score to mål.

Kampfakta: Barcelona - Getafe 4-0

Ikke siden 10. november – da Barcelona vant 4-1 over Real Betis – har Messi vært på banen for Barcelona.

Messi byttet inn

PUBLIKUM REISTE SEG: Hele Camp Nou applauderte høylytt da Messi ble byttet inn i det 64. minutt.

Da hinket han av banen med synlige smerter i låret etter knapt 20 minutters spill.

Onsdag gjorde han sitt store comeback, etter å ha slitt med smerter i musklene på baksiden av venstrelåret i lang tid.

Etter 64 minutter ble han byttet innpå for Andrés Iniesta til øredøvende jubel fra hjemmefansen.

To comeback-scoringer

Og Messi, som har satt målrekord etter målrekord de siste sesongene, fornektet seg ikke.

To minutter før full tid scoret han Barcelonas tredje mål. Messi fikk ballen i beina etter forarbeid av Martin Montoya, og hadde ingen problemer med å sette ballen i hjørnet fra kort hold.

To minutter på overtid var han der igjen. Den 169 centimeter-høye ballmagikeren mottok ballen ute på høyrekanten, dro seg inn i banen, og avsluttet iskaldt til side for Getafe-keeper Jordi Codina.

Dermed scoret Messi to mål i comebacket. Totalt står Messi med 16 mål i 2013/2014-sesongen.

– Det er åpenbart at Messi ikke har glemt hvordan man spiller fotball. Han har kommet tilbake for å bevise at han er en fantastisk spiller, sier Barcelona-kaptein Carles Puyol etter kampen.

Han er den beste spilleren i verden. Vi er mye sterkere nå som han er tilbake, fortsetter han.

Barcelona har dermed et glimrende utgangspunkt før returoppgjøret i den spanske cupens åttedelsfinale. Cesc Fabregas scoret Barcelonas to første mål i kampen.

Har restituert i hjemlandet

Mens Messi har gått skadet, har han blant hatt en lang juleferie hjemme i Argentina. Verdens beste fotballspiller de siste årene skal ha fått omfattende behandling mens han var i hjemlandet.

Nå er han altså spilleklar igjen. Mandag er han en av tre spillere som er nominert til å vinne Gullballen for 2013. Messi er nominert sammen med Cristiano Ronaldo og Franck Ribéry. Skulle Messi vinne, blir det hans femte strake gullball-pris.

Messi har blitt kåret til verdens beste fotballspiller de fire siste årene.

PS! Det er bare å begynne å telle: Lionel Messi og Cristiano Ronaldo står nå med to mål hver i det nye året.

Lionel Messi

HER SETTER HAN SITT ANDRE: Lionel Messi dro seg inn i feltet og avsluttet med venstrebeinet da han la på til 4-0 på overtid.