Nedtur for Villas-Boas: – Et par feil mot Napoli, og du blir straffet

Chelsea ble knust av Napoli i mesterligaens åttedelsfinale tirsdag. Dermed øker presset på Chelsea-manager André Villas-Boas.

Ezequiel Ivan Lavezzi

Ezequiel Ivan Lavezzi ble tomålsscorer mot Chelsea.

Andre Villas-Boas

En betenkt André Villas-Boas. Chelsea-manageren sitter utrygt i stolen, tror mange.

Chelsea er 17 poeng bak serieleder Manchester City om dagen, noe som er langt under klubbeier Roman Abramovitsj sin ambisjon.

Etter tirsdagens mesterligatap spår mange at han nå sitter svært utrygt som manager.

– Vi burde ha forsvart oss bedre. Et par feil mot Napoli, og du blir straffet. 1-3 er vanskelig å hente inn, men det er ikke umulig med de sjansene vi skaper. De første minuttene er spilt, men vi har 90 minutter igjen å snu dette på, sa hardt pressede Villas-Boas.

Det var imidlertid Chelsea som gikk opp i ledelsen denne mesterligakvelden.

Utnyttet tabbe

Etter 27 minutter utnyttet Juan M. Mata en forsvarstabbe i Napoli-forsvaret, og kunne dermed putte inn en ledelse til bortelaget.

Napoli, som så langt hadde vært det beste laget i kampen, kom imidlertid tilbake etter 38 minutters spill.

Cavani fant Ezequiel Lavezzi på rundt 20 meters hold, og argentineren lot seg ikke be to ganger. Han dro med seg ballen, fikk klinket den bak Petr Cech, som ikke klarte å forhindre scoringen.

Dette var for øvrig også Lavezzis første scoring i mesterligaen denne sesongen. Det skulle bli flere.

Saken fortsetter under bildet

Chelsea's Didier Drogba

Resignerte Chelsea-spillere måtte innse tapet.

Snudde kampen

Nå fikk også hjemmelaget blod på tann, og elleville tilskuere kunne til sin begeistring se at Napoli greide å snu kampen.

2–1 kom kun sekunder før pause.

Denne gang var det tilrettelegger på forrige scoring, Cavani, som ordnet avslutningen på egen hånd.

Napoli-spilleren stod riktig plassert når Inler sender ballen, og plutselig var det italienerne som er i føringen.

Et hardt presset Chelsea var mer offensive i 2. omgang, men maktet ikke å trenge gjennom et effektivt Napoli-forsvar.

Edinson Cavani

Edinson Cavani jubler etter 2-1-scoringen.

Effektivt hjemmelag

Utover i omgangen greide også hjemmelaget å spille seg mer inn i kampen igjen.

En scoring lå i luften, og etter 65 minutter var det nok en gang Lavezzi som truet Chelsea-forsvaret.

Lavezzi fikk nærmest ballen servert av Cavani, og han takket for tiltroen ved å sette den sikkert i mål for andre gang denne kvelden.

Reddet på streken

Napoli var også meget nær 4–1 etter 82 minutter da Marek Hamsik holdt lekestue med Chelsea-forsvaret og spilte fri Maggio.

Høyrekanten fikk avslutte tilsynelatende enkelt fra kort hold, men Ashley Cole holdt hodet kaldt og reddet på streken

Sifrene kunne fort blitt enda styggere for Chelsea, og før returmøtet på hjemmebane bør London-laget heve seg betraktelig.

Chelsea stilte uten en kneskadet John Terry, og preges naturlig nok av det. Chelsea-kapteinen må operere, og ventes først tilbake i spill om to måneder.