Morosini - Piermario Morosini fikk førstehjelp på banen, men livet sto ikke til å redde. - Foto: Cristiano Chiodi / Ap

Piermario Morosini fikk førstehjelp på banen, men livet sto ikke til å redde.

Foto: Cristiano Chiodi / Ap

Serie B-spiller (25) døde etter hjertestans på banen

Under en måned etter at Fabrice Muamba kollapset under en FA cup-kamp i England, døde Livorno-spiller Piermario Morosini (25) av hjertestopp under en serie B-kamp i Italia.

Morosini - 25-åringen tidligere i kampen. - Foto: PIERANUNZI LUCIANO / Afp

25-åringen tidligere i kampen.

Foto: PIERANUNZI LUCIANO / Afp

25-åringen ble en kort stund holdt i kunstig koma.

Morosini var utleid fra Udinese. Gazzetto dello Sport, en av Italias fremste sportsaviser, skriver at 25-åringen mistet foreldrene sine i tenårene.

Flere italienske nettaviser skriver også at Morosini deretter tok ansvaret for sine to fysisk handikappede søsken. Nylig skal broren ha valgt å ta sitt eget liv.

– Han kom fra tøffe familieforhold. Han mistet foreldrene da han var ung, og senere mistet han broren. Han har alltid tatt vare på sin handikappede søster. Det er et sterkt minne om hva han representerte, sier tidligere Udinese-direktør Sergio Gasparin, ifølge den italienske nettavisen ilfriuli.it.

– Han var ydmyk, nøktern og sa aldri noe stygt, skryter han.

– Han så meg i øynene

En parkert politibil blokkerte en stund innkjørselsen til banen, slik at ambulansen ikke kom seg fram til spilleren med en gang, melder Gazzetto dello Sport.

– Jeg vet ikke om ambulansen ble forsinket, men jeg vet at adgangen til banen ble blokkert av et kjøretøy, sier Pescara-leder Danilo Iannascoli, ifølge The Guardian.

Morosini fikk hjertemassasje ute på banen før ambulansen kom seg inn og så videre til sykehuset. Livet sto ikke til å redde.

Ute på banen sto skrekkslagne spillere, ledere og dommere rundt Morosini mens han fikk behandling.

– Han så meg inn i øynene da han ble lagt inn i ambulansen, sier Pescara-lederen Danilo Iannascoli til Sky Italia.

Les videre under bildet!

Milan - Alvorstyngede Milan-spillere applauderer de frammøtte på San Siro lørdag. Kampen mot Genoa ble avlyst på grunn av dødsfallet. - Foto: OLIVIER MORIN / Afp

Alvorstyngede Milan-spillere applauderer de frammøtte på San Siro lørdag. Kampen mot Genoa ble avlyst på grunn av dødsfallet.

Foto: OLIVIER MORIN / Afp

– Gjorde alt vi kunne for gutten

Den italienske avisen Gazzeto dello Sport meldte om hjerteskjærende scener på sykehuset da overlegen for hjerteavdelingen meddelte den tunge nyheten.

– Vi gjorde alt vi kunne for å redde gutten, men han var aldri bevisst etter at han kom til sykehuset, sa overlege Leonardo Paloscia.

Den tragiske hendelsen er det tredje dødsfallet som rammer italiensk fotball den siste tiden. Tidligere denne uka omkom Lazios 17 år gamle midstopper Mirko Fersini i en bilulykke, og for to uker siden døde Pescaras keepertrener av hjerteinfarkt.

Alle fotballkamper i de øvre divisjoner har blitt avlyst i Italia denne helgen. Både Inter og AC Milan skulle spilt i kveld.

Les videre under bildet!

Fabrice Muamba - Fabrice Muamba fikk hjertestans for en måned siden, men overlevde. - Foto: Stephen Pond / Pa Photos

Fabrice Muamba fikk hjertestans for en måned siden, men overlevde.

Foto: Stephen Pond / Pa Photos

Tredje hjertestans på kort tid

Hjertestansen er den tredje i idretten på kort tid. For omtrent tre uker siden døde volleyballspilleren Vigor Bovolenta , og for en snau måned siden kjempet Bolton-spiller Fabrice Muamba for livet etter at hjertet stanset under en FA cup-kamp mot Tottenham.

Også nordmennene Ståle Solbakken og Carl-Erik Torp har fått hjertestans på fotballbanene.

Begge overlevde, og har siden fått operert inn pacemakere.

– Tragisk dødsfall i fotballfamilien. Piermario Morosini kollapset på banen og døde senere på sykehuset. Tragisk og uforståelig. RIP Morosini, skriver Torp på sin Twitter-profil.

Også Haugesunds Nikola Djurdic reagerer på dødsfallet.

– Dette har skjedd for ofte i det siste og ofte i fotball og med unge gutter. Tragedie,
tragedie, skriver han på Twitter.

Fotballnyheter

Videoklipp

De neste ukene vil avgjøre mye for det norske landslagets EM-sjanser. Per-Mathias Høgmo er enig med sin tidligere landslagskaptein Brede Hangeland i at de kommende kampene blir som en EM-eksamen å regne.

Nå er det eksamenstid Høgmo

De neste ukene vil avgjøre mye for det norske landslagets EM-sjanser. Per-Mathias Høgmo er enig med sin tidligere landslagskaptein Brede Hangeland i at de kommende kampene blir som en EM-eksamen å regne.

I dag ble Martin Ødegaard tatt ut på A-landslaget til EM-kvalifiseringskampene mot Malta og Bulgaria. Mens noen mener at det er for tidlig, er han selv klar.

- Vil ikke bli sett på som redningsmann

I dag ble Martin Ødegaard tatt ut på A-landslaget til EM-kvalifiseringskampene mot Malta og Bulgaria. Mens noen mener at det er for tidlig, er han selv klar.

Statuen av Lillestrøm-legenden Tom Lund ble i natt malt blå.
Trolig er det Stabæk-fans som står bak ugjerningen, som en hevn etter at LSK-fans malte deler av Nadderud stadion gul før helgens kamp.

Tom Lund ble blå

Statuen av Lillestrøm-legenden Tom Lund ble i natt malt blå. Trolig er det Stabæk-fans som står bak ugjerningen, som en hevn etter at LSK-fans malte deler av Nadderud stadion gul før helgens kamp.

Created by InfoDispatcher

Zlatko Tripic scoret to mål mot Sarpsborg

Created by InfoDispatcher