Hopp til innhold

Guardiola: – En velsignelse å være i Bayern

Forventningene til Pep Guardiola i Bayern München er skyhøye. Mandag holdt han sin første pressekonferanse som trener for den tyske storklubben.

Pep Guardiola

Pep Guardiola er klar for nye forventninger og utfordringer i Bayern München. Spanjolen har også lært seg tysk for å ta fatt på oppgaven som Bayern-trener.

Foto: Matthias Schrader / Ap

– Det føles som en gave, en velsignelse, å være her, sa Pep Guardiola.

Spanjolen har tatt tysktimer i flere måneder for å stille forberedt i sin nye jobb.

– Tilgi tysken min. Jeg har bodd i New York i ett år, og det er ikke det beste stedet for å lære tysk, sa treneren.

NRKs kommentator Thore Haugstad:
Sju spørsmål til Guardiola

Venter stort press

Spanjolen har skrevet under en treårskontrakt med Bayern München. Han overtar etter Jupp Heynckes, som ledet klubben til en historisk trippeltriumf sist sesong (serie, mesterliga og cup).

– Etter at Bayern vant alt sist sesong, så blir det en situasjon jeg må akseptere og leve med. Det blir store forventinger og høyt trykk. Men jeg tar utfordringer. Det er derfor jeg er trener, sa den nye treneren.

– Noen ganger tar du over et lag som nykommer. Andre ganger et lag som er helt på toppen. Men man kan alltid bli bedre, sa han.

Stort presseoppmøte

240 journalister fra elleve land hadde tatt turen til Guardiolas første pressekonferanse som Bayern München-trener.

Styreleder i klubben, Karl-Heinz Rummenigge, uttrykte stor begeistring over ha å spanjolen på plass.

– Det er utrolig ikke bare for Bayern, men også for tysk fotball, at han har kommet til klubben. Utenlandske trener har utviklet Bundesliga tidligere, det vil Pep bidra med videre, sa han om mannen som ledet Barcelona til 14 trofeer i løpet av fire sesonger.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Pep pressekonferanse

Pep Guardiola (nummer to fra venstre) på mandagens pressekonferanse sammen med klubbpresidenten Uli Hoeness, styreleder Karl-Heinz Rummenigge og sportsdirektør Matthias Sammer i Bayern München.

Foto: MICHAELA REHLE / Reuters

Rummenigge fortalte at han møtte Guardiola i forbindelse med en turnering for to år siden.

– Da fikk vi god kontakt og har holdt den siden. Da vi møttes i New York tidligere i år, var det hele klart i løpet av tre-fire timer. Vi følte at dette var perfekt for begge parter. Bayern ville ha Pep, og Pep ville til Bayern, fortalte han.

Møter Barcelona

Guardiola leder sin første Bayern-trening onsdag. Den er flyttet til kamparenaen, og det er ventet at 25.000 tilskuere vil være på plass for å se den spanske treneren i aksjon.

Bayern møter Barcelona 24. juli. Det blir en treningskamp litt utenom det vanlige. Tre dager senere venter erkerival Borussia Dortmund i den tyske supercupfinalen.

Bayern serieåpner mot Håvard Nordtveits Borussia Mönchengladbach 9. august.

– Tiden i FC Barcelona var utrolig, så dette blir en ny utfordring for meg som trenger. Og jeg er klar, sa han.

Fotball