Hopp til innhold

Vil etterforske Bodø/Glimts estiske avtalar

Skattemyndigheitene ønsker å sjå nærare på Bodø/Glimts avtalar med sine estiske spelarar i kjølvatnet av Piiroja-saka.

Bodø

Skattekrimavdelinga i Skatt Øst vil no sjå nærare på Bodø/Glimts avtalar med Ale Bärengrub (tv) og Pavel Londak.

Raio Piiroja

Tidlegare Fredrikstad-spelar Raio Piiroja.

Foto: Kallestad, Gorm / SCANPIX

Klubben stadfestar til NRK at skattemyndigheitene kjem til Bodø onsdag.

– Vi har blitt kontakta fordi skattemyndigheitene vil ha ein med begrensa kontroll i samband med dei estiske spelarane vi har og har hatt. Skattemyndigheitene ønsker ein del informasjon og vil ha dokumentasjon rundt avtalane til desse spelarane, seier dagleg leiar i Bodø/Glimt, Bjørn Tore Hansen.

Klubben har i dag keeper Pavel Londak frå Estland i troppen. Tidlegare i år løyste dei forsvarsspelar Ale Bärengrub frå kontrakten eitt år før tida. Også han har estisk statsborgarskap.

Bodø/Glimt er den tredje klubben skattemyndigheitene vil etterforske etter at Piiroja-saka blei politimeldt i slutten av november.

Hønefoss blir etterforska

I førre månad opna skattemyndigheitene for å etterforske fleire norske klubbar for skattejuks i kjølvatnet av Raio Piiroja-saka i Fredrikstad Fotballklubb.

Piiroja er mistenkt for å skjule løn frå Fredrikstad gjennom eit estisk agentselskap for å unngå å betale skatt.

Fleire av klubbane i landet har eller har hatt estiske spelarar på lønslista.

– Om vi får opplysingar om at det blir gjort på liknande måtar i andre klubbar, så er det interessant for oss, sa leiar for skattekrimavdelinga i Skatt Øst, Jan Egil Kristiansen til NRK.no tidlegare i haust.

I førre veke stadfesta skattemyndigheitene at avtalen mellom Hønefoss og estiske Aleksandr Dmitrijev skulle granskast.

– Gjennomfører kontrollar i klubbar som kan vere i FFKs situasjon

No skal også Bodø/Glimts avtalar under lupen.

– Det vil føregå ein kontroll i form av vi stiller klubben ein del spørsmål, og at vi får sjå aktuelt rekneskapsmateriale for å vurdere kva som har skjedd i desse tilfella, seier Kristiansen til NRK.no.

– Kva vil de sjå nærare på?

– Vi ønsker ikkje å gå nærare inn på kva vi vil gjere. Vi stadfestar bare at vi gjennomfører kontrollar i klubbar som kan vere i samme situasjon som Fredrikstad Fotballklubb, seier Kristiansen.

Hansen: – Fryktar ikkje kontroll

Førstedivisjonsklubben frå Nordland fryktar ikkje at det skal skje med dei som med Fredrikstad i Piiroja-saka.

– Når vi driv næringsverksemd kan vi ikkje frykte slike kontrollar. Vi vil legge fram fakta og all dokumentasjon som krevst om overgangen, seier Hansen.

Det er skattekrimavdelinga i Skatt Øst som gjennomfører etterforskinga i både Hønefoss og Bodø/Glimt.

– Er det grunnlag for å tru at at det har skjedd liknande lovbrot som i Fredrikstad?

Det er det vi ønsker å undersøke. Har det skjedd noko vil vi ta det opp med kvar enkelt klubb. Vi vil også vurdere om det samme har skjedd med spelarar i andre land dersom det skal komme fram opplysningar om det, seier Kristiansen.

Fotball

  • Bisarr keepertabbe og Liverpool-kollaps i kaoskamp

    Liverpool ledet 3-1 mot Aston Villa, men en sen opphenting sørget for 3-3 i Premier League mandag kveld.

    Ti minutter før slutt ble Jhon Duran byttet inn for Villa, og med to mål på tampen sørget colombianeren for at det endte uavgjort i en heseblesende kamp på Villa Park.

    Allerede etter et minutt tok Liverpool ledelsen da Villa-keeper Emiliano Martínez rotet ballen inn i eget nett.

    Villa utlignet ved Youri Tielemans ti minutter senere, før Cody Gakpo sendte Liverpool tilbake i ledelsen halvveis ut i omgangen. Like etter pause scoret Jarell Quansah sitt første Premier League-mål, da han satte inn 3-1 for Liverpool.

    Begge lag fortsatte å produsere målsjanser på løpende bånd, og en rekke mål ble annullert for offside.

    Til slutt var det Duran som sørget for at Villa hentet opp gjestenes ledelse, og dermed endte det uavgjort i Jürgen Klopps siste bortekampsom Liverpool-manager.

    Før kampen var det allerede klart at Liverpool blir nummer tre i Premier League denne sesongen, mens Aston Villa kunne sikret topp fire og mesterligaplass med seier.

    Med ett poeng til Villa kan de fortsatt bli tatt igjen av Tottenham. Villa har 68 poeng med én kamp igjen, mens Tottenham har 63 med to kamper igjen.

    Jhon Duran
    Foto: Carl Recine / Reuters
  • Norske scoringer bidro til Malmö-luke på tabelltoppen

    Erik Botheim og Lasse Berg Johnsen scoret hvert sitt mål da Malmö slo IFK Göteborg 3-0 i svensk fotball mandag.

    Seieren betyr at Malmö har skaffet seg fem poengs luke på toppen av tabellen etter åtte seriekamper i Allsvenskan. Djurgården følger nærmest.

    En drøy halvtime var spilt da Erik Botheim var frampå i mandagens bortekamp i Göteborg. Et innlegg fra peruanske Sergio Peña endte på bakerste stolpe, der den norske måltyven kom stormende og satte inn sin femte ligascoring for sesongen.

    Deretter doblet danske Søren Rieks ledelsen. Rett før full tid åpnet Lasse Berg Johnsen målkontoen i Allsvenskan denne sesongen og fastsatte resultatet til 3-0.

    IFK Göteborg har fått en tung start på sesongen. Sju poeng på åtte kamper betyr at storklubben kun har Kalmar og Västerås bak seg på tabellen. (NTB)

    Lasse Berg Johnsen jubler for scoring mot IFK Göteborg
    Foto: BILDBYRÅN
  • Iraola forlenget kontrakten med Bournemouth

    Etter en god debutsesong har Andoni Iraola signert en ny kontrakt med Bournemouth som strekker seg ut 2025/26-sesongen.

    Det skriver klubben på sin nettside.

    – Jeg er veldig glad for å signere kontrakten. For meg handler det om at man fornyer tilliten fra begge sider, sier spanjolen.

    Iraola tok over Bournemouth i fjor sommer. Allerede før siste kamp er spilt, har Iraolas menn sanket 48 poeng. Så mange poeng har Bournemouth aldri klart før på det øverste nivået.

    – Vi har hatt en god første sesong sammen i Premier League, og jeg er glad for at begge sider ønsker å fortsette forholdet videre, sier han og fortsetter:

    Iraolas prestasjoner har også blitt lagt merke til av Premier League, som har nominert ham til årets trener i ligaen. (NTB)

    Iraola
    Foto: AP
  • Styrelederen i LSK Kvinner trekker seg

    Rune Øien har valgt å trekke seg som styreleder i økonomisk kriserammede LSK Kvinner. Det opplyser fotballklubben i en pressemelding mandag. Øien uttaler følgende om avgangen til lokalavisen Romerikes Blad :

    – Jeg har trukket meg frivillig etter en ryddig diskusjon i styret. Håpet er å frigjøre ny energi hos dem som arbeider med finansieringen av klubben i perioden framover.

    Han erstattes midlertidig av Lotte Lundby Kristiansen, mens en permanent styreleder skal velges på et ekstraordinært årsmøte.

    «LSK Kvinner FK er har stor tro på at Lotte vil føre stafettpinnen videre med bravur, og vi sikter fremover mot nye og positive tider for LSK Kvinner FK», skriver klubben.

    Samtidig går Vegard Gjerde inn som ordinært styremedlem.

    LSK Kvinner opplyste i forrige måned at klubben er i en kritisk økonomisk situasjon som truer klubbens videre eksistens. Ifølge TV 2 trenger klubben å få inn rundt fem millioner kroner i løpet av året. (NTB)

    TILBAKE I LEDELSEN: LSK Kvinner jubler etter å ha tatt føringen 3-2.
    Foto: NTB
  • Kristiansund-supporter utestengt i 35 kamper – klubben takker Patrick Berg

    Det opplyser Kristiansund på sitt nettsted.

    «I vår klubb er det nulltoleranse for diskriminering og hets på bakgrunn av hudfarge, nasjonalitet eller etnisitet, religion og seksuell legning, og andre hatefulle ytringer», skriver klubben.

    KBK forteller videre at de har gjort undersøkelser etter søndagens hendelse, og at de gjennom videobilder og forklaringer fra vitner har identifisert en person som vil få reaksjon i henhold til klubbens sanksjonsreglement.

    «KBK vil samtidig beklage til Bodø/Glimt og takke Patrick Berg for hans reaksjon på hendelsen. Dette hjelper oss med å fjerne uønsket atferd fra våre tribuner», heter det i pressemeldingen.

    Den utestengte supporteren må også gjennom et holdningsendringsprogram før han eventuelt får adgang til stadion igjen. (NTB)

    Patrick Berg tar til motmæle mot supporter i Kristiansund
    Foto: Bodø/Glimt Rune Larsen / NRK