NRK Meny
Normal

Skattesaken mot Piiroja fortsetter

Kemneren i Fredrikstad har tatt arrest i millioneiendommen til tidligere Fredrikstad-spiller Raio Piiroja.

Raio Piiroja

Raio Piiroja hevder at han ikke har noe med saken å gjøre.

Foto: Olsen, Linn Cathrin / SCANPIX

Skatt Øst fortsetter sin etterforskning av fotballspilleren Raio Piiroja, selv etter at han ble solgt til nederlandske Vitesse Arnhem, det skriver aftenposten.no.

Skatteetaten tok opp igjen granskingen av lønnsforholdet til Piiroja i august. Bakgrunnen var en tidligere avtale mellom Fredrikstad Fotballklubb og det estiske agentbyrået Sport & Net Grupp.

Estlenderen skal ha fått under 600.000 kroner i lønn fra Fredrikstad, til tross for at han var en av klubbens største profiler. Samtidig betalte FFK en million kroner i året til agentbyrået som betaling for speideroppdrag.

Les også:

Skatt Øst mistenkte at avtalen mellom de to partene var laget for å fordekke lønn til spilleren og får støtte i tingretten.

«Tingretten finner det overveiende sannsynlig at overføringene er lønn for Raio Piiroja, knyttet til arbeidsforholdet til FFK Sport AS. Spesielt sett i forhold til Piirojas lave lønn i FFK, måten beløpet overføres på og sammenfallende tidspunkt for overføringene» står det i kjennelsen.

– Dette er en sak som jeg ikke har noe med å gjøre, og jeg kjenner heller ikke til denne kjennelsen. Saken har forfulgt meg lenge, men jeg har ikke gjort noe galt – det er en sak mellom FFK, min gamle klubb og agentselskapet mitt, sier Piiroja til aftenposten.no.

Tar arrest i eiendommen

Skattemyndighetene har sammenlignet utbetalinger fra FFK Sport AS med kontoutskriftene til Sport & Net Grupp, Piirojas tidligere klubb Flora Tallinn og spilleren selv.

De mener at det fremgår at deler av overføringene fra FFK Sport AS har gått via kontoen til FC Flora Tallinn og havnet på kontoen til Piiroja etter kort tid.

Piiroja skal tilsynelatende ha mottatt stipend fra hans tidligere klubb FC Flora Tallinn. Slike stipender er ikke skattepliktige i Estland.

På bakgrunn av de nye opplysningene som har kommet har staten, ved Fredrikstad kemnerkontor, begjært arrest overfor Raio Piiroja for et beløp på i overkant av en million kroner.

I kjennelsen tas det nå arrest i Piirojas millioneiendom i Fredrikstad.

«Det forhold at Raio Piiroja ble solgt like før overgangsvinduet stengte 31. august kl. 24.00, forsterker behovet for arrest i denne saken. Raio Piiroja vil sannsynligvis realisere sine formuesobjekter her i landet, og flytte formue til Nederland eller Estland.»

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Boligbrann i Moss slukket

    Brannvesenet rykket rett før ni ut til en boligbrann i Moss. To personer oppholdt seg i boligen men ingen ble skadet, melder Moss Avis. En nabo hjalp til med slukkingen av brannen som oppsto på kjøkkenet.

  • Norske skog selger Saugbrugs

    Norske Skog legger fabrikken til Saugbrugs ut for salg. Fabrikkdirektør Kjell-Arve Kure sier til NRK at det er viktig for Saugbrugs med en avklaring og dette er et steg på veien. Han sier videre at de nå fokuserer på effektiv drift og videre utvikling av fabrikken og dens produkter. I følge Kure er ordrebøkene fulle og at de utnytter kapasiteten maksimalt.