NRK Meny
Normal

Nå er det en politisak

I slutten av forrige uke mottok politiet en anmeldelse i Piiroja-saken.

Raio Piiroja

Raio Piiroja blir trolig politietterforsket for å ha lurt norkse skattemyndigheter.

Foto: Sebastian Nordli

Dermed har den norske ordensmakten fått enda en eliteserieklubb å gå etter i sømmene denne høsten. Først ut var Stabæk og Vålerenga i Gunnarsson-saken.

Etter hva Aftenposten erfarer, er den tidligere FFK-spilleren Raio Piiroja som er politianmeldt. Men både Fredrikstad Fotballklubb og de som initierte og godkjente avtalen med Piirojas agentselskap blir også mest sannsynlig etterforsket av politiet.

– Jeg kan bekrefte at vi har mottatt en anmeldelse i forbindelse med den medieomtalte Piiroja-saken, sier politiadvokat Kåre Solvoll til avisen.

Raio Piiroja spilte i Fredrikstad fra 2004 til 2011. Han spiller nå for Vitesse i Nederland.

Betalte millioner til agentselskap

Raio Piiroja skal ha fått under 600.000 kroner i årslønn i perioden han spilte for Fredrikstad, til tross for at han var en av klubbens største profiler. Samtidig betalte FFK en million kroner i året til et agentbyrå i Estland som betaling for speideroppdrag.

Skatt Øst mistenkte at avtalen mellom klubben og agentbyrået var laget for å fordekke lønn til spilleren.

Skattemyndighetene har sammenlignet utbetalinger fra FFK Sport AS med kontoutskriftene til Sport & Net Grupp, Piirojas tidligere klubb Flora Tallinn og spilleren selv.

De mener at det fremgår at deler av overføringene fra FFK Sport AS har gått via kontoen til FC Flora Tallinn og havnet på kontoen til Piiroja etter kort tid.

Kemneren i Fredrikstad har nå tatt arrest i Piirojas millioneiendom i Fredrikstad.

LES OGSÅ:

Høyt beløp gjør saken mer alvorlig

Totalt kan over to millioner kroner vært unndratt statskassen. Det gjelder da både skattekravet som er fremmet mot Piiroja og arbeidsgiveravgift.

– Hvis beløpet er riktig, så er det et høyt beløp og noe som gjøre saken mer alvorlig, sier Solvold til Aftenposten.

Styreleder i FFK, Svein Johannessen er på reise og var ikke informert om anmeldelsen da Aftenposten var i kontakt med ham.

– Det blir helt umulig for meg å kommentere dette før jeg vet hva som er skjedd, sier Johannessen.

LES OGSÅ:

Kan koste klubben dyrt

Piiroja-saken kan bli dyr for Fredrikstad Fotballklubb, det mener advokat og fotballagent, Gunnar Martin Kjenner.

– Bøtesatsene for brudd på kamp- og konkurransereglene er begrenset til 50.000 kroner for enkeltpersoner og 500.000 kroner for klubber, sier Kjenner til NRK.no.

Fredrikstad Fotballklubb risikerer dermed opp til en halv million kroner i bot i Piiroja-saken, dersom fotballforbundet finner klubben skyldig i brudd på kamp- og konkurransereglene.

Ender saken opp som en straffesak risikerer klubben enda mer.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Ny smuglertrend mener tollerne

    Sju polakker ble stoppet på grensa ved Svinesund med kort tids mellomrom i helgen, alle med for mye alkohol i bilene. Sjåførene ble pågrepet og varene inndratt. Kontorsjef i Tollregion Øst-Norge, Wenche Fredriksen sier dette er en ny trend å smugle på. -Stadig oftere blir smuglervarene fordelt på flere biler slik at mengden i hver bil blir mindre. – Til sammen beslagla vi over 1200 liter alkohol i disse bilene, men i hver bil var det ca. 200 liter. – Smuglerne tenker kanskje det er enklere å slippe unna kontroller på denne måten sier Fredriksen.

  • Forsøkte smugle valper

    5 hundevalper av typen Mops ble i helgen forsøkt smuglet over grensen på Svinesund. Tollvesenet kom over valpene da en ungarskregistrert bil ble stoppet i en rutinekontroll. Dette var valper som skulle selges i Norge sier Wenche Fredriksen, kontorsjef i Tollregion Øst-Norge. Valpene ble levert til Mattilsynet.