Hopp til innhold

FIS-sjef avviser norsk særbehandling: – Bare dumt å bruke slike argumenter

FIS-direktør Pierre Mignerey avfeier alle beskyldninger fra SVTs langrennsekspert om at norske utøvere behandles etter andre regler enn sine konkurrenter. Han er imidlertid ikke overrasket over påstandene.

SVTs kommentatorer er ikke i tvil. Sjur Røthe burde diskes for å stenge Marcus Hellner på oppløpet under stafetten i franske La Clusaz

Slik ble innspurten på herrenes langrennsstafett kommentert av SVTs kommentatorer. Det svenske laget protesterte uten nytte, og SVTs langrennsekspert mener FIS favoriserer Norge.

Pierre Mignerey

Renndirektør Pierre Mignerey avviser anklagene fra SVTs langrennsekspert. Han sier juryavgjørelsene styres av en uavhengig jury med representater fra ulike land.

Foto: NRK

– Etter min mening er dette argumenter som kommer fra svensk hold ganske ofte. Jeg er ikke overrasket over at en svensk kommentator bruker dette argumentet, men det han påstår er ikke sant, sier Pierre Mignerey, renndirektør for langrenn i Det internasjonale skiforbundet (FIS), til NRK.no.

– FIS favoriserer Norge

Svenskene raste mot Norge og Sjur Røthe etter nordmennenes triumf på herrestafetten i La Clusaz søndag.

SVTs langrennsekspert Anders Blomquist mente Norge burde diskvalifiseres på grunn av Røthes manøver inn på oppløpet. Det svenske laget protesterte på Røthes handling, men FIS avviste protesten.

Blomquist var ikke overrasket.

Anders Blomquist

Anders Blomquist mener Det norske skiforbundet har for stor innflytelse på FIS, og mener at norske løpere har andre spilleregler enn utøvere fra andre land.

Foto: SVT

– Det som er så irriterende, er at vi vet på forhånd at juryen kommet til å godta det. Man har en følelse av at når norske løpere er innblandet, favoriseres de når det er jurybeslutninger, mente Blomquist.

– Det norske skiforbundet har stor innflytelse over Det internasjonale skiforbundet. Det virker ikke som det er de samme spillereglene for de forskjellige landene. Det irriterer meg, sa han.

Avviser påstandene

Renndirektør Mignerey lar seg verken hisse opp eller vippe av pinnen av beskyldningene fra Blomquist.

– Min første reaksjon er at juryavgjørelsen ikke tas av FIS, men av en uavhengig jury. Der har vi en representant fra FIS, men avgjørelsen tas ikke av oss, sier Mignerey.

Åge Skinstad

Norges langrennssjef Åge Skinstad avviser Blomquist påstander som vrøvl.

Foto: Kallestad, Gorm / Scanpix

At det er andre regler for norske utøvere avviser Mignerey.

– Det er ikke realiteten. Vi har regler som juryen følger. Jeg har ikke sett noen gode eksempler på at norske utøvere får fordeler, og lurer på hvilket faktagrunnlag påstandene bygger på, sier han.

At Det norske skiforbundet har spesielt stor innflytelse på FIS er en historie han har ført.

– Det er ikke første gang argumentet kommer, men det er ikke sant. Det er bare dumt å bruke en slik type argumenter, det er ikke mer å si, sier han.

– Bare vrøvl

Norges langrennssjef Åge Skinstad fnyser av kritikken fra Blomquist.

– Det er bare vrøvl. Så lenge det er klare regler og vi følger dem, skulle det bare mange om ikke juryene også følger reglene, sier Skinstad til NRK.

Er du overrasket over at svenskene legger så mye i dette?

– Jeg har vel hørt en del uttalelser fra svenske kommentatorer før, så direkte overrasket er jeg ikke, sier Skinstad.

Norge spurtslo Sverige under mennenes stafett i La Clusaz. Svenskene leverte inn en protest, da de mente at Norge brøt reglene. Protesten ble avvist. Reporter: Anders Mjaaland. Foto: Odd Iversen. Redigerer: Nuno Duarte.

Svenske kommentatorer tviler på at Det internasjonale skiforbundet tør straffe norske langrennsløpere

Sportsnyheter

Bayern München raste 12 minutter på overtid – hevder dommeren innrømte feil

Nesten tretten minutter på overtid satte Bayern München ballen i mål, men dommeren blåste av for offside like før. Det skaper reaksjoner.

Siste nytt

  • VIF-talent (19) må trolig legge opp

    En alvorlig kneskade tvinger trolig Vålerenga-spiller Jacob Dicko Eng (19) til å avslutte fotbalkarrieren langt tidligere enn han hadde tenkt.

    Oslo-klubben opplyser om den kjedelige situasjonen i sine kanaler torsdag.

    I oktober i fjor pådro Eng seg en alvorlig kneskade mot Fram Larvik i 2. divisjon. Legene ga beskjed om at det var 50 prosent sjanse for at han ville komme tilbake som fotballspiller.

    Til tross for operasjon og iherdig opptrening ble det etter undersøkelser denne uka klart at Jacob fortsatt har en veldig lang vei å gå. Sjansene for comeback er små, melder Vålerenga.

    (NTB)

    Jacob Dicko Eng
    Foto: Beate Oma Dahle / NTB
  • Haaland nominert til gjev Premier League-pris

    Erling Braut Haaland kan bli kåret til årets unge spiller i Premier League denne sesongen. Kampen om hederbevisningen er imidlertid beintøff.

    Nominasjonene til prisen ble offentliggjort av Premier League torsdag. Haaland er én av åtte spillere det kan stemmes på.

    En av de tøffeste utfordrerne blir etter alle solemerker klubbkamerat Phil Foden. Manchester City-stjernen, som i likhet med Haaland er 23 år, har vært strålende for de lyseblå.

    Det er fansen som skal stemme fram vinneren av prisen. Forrige sesong gikk den til Haaland. Før det ble det to strake priser til Foden.

    (NTB)

    RARQbR4LYDw
    Foto: AP
  • Slik blir «nye» Tour de Ski

    Langrennssportens tradisjonsrike Tour de Ski-konsept dukker opp i ny drakt kommende vinter. For første gang skal alle konkurransene gå i et og samme land.

    Det er klart etter denne ukens møtevirksomhet i langrennskomiteen i Det internasjonale ski- og snowboardforbundet (FIS).

    Den 19. utgaven av touren starter i vante omgivelser i Toblach lørdag 28. desember. Deretter følger ytterligere tre renn samme sted, før sirkuset forflytter seg til Val di Fiemme.

    Der venter ytterligere tre renn, med den etter hvert så velkjente kraftprøven opp monsterbakken Alpe Cermis som avslutningen. Kommende vinter består dermed Touren av i alt sju etapper.

    Bak den historiske beslutningen som nå er tatt ligger det blant annet miljøhensyn.

    (NTB)

    Tour de ski 2022/23
    Foto: Terje Pedersen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal