Hopp til innhold

Fiasko for Thorkildsen

Andreas Thorkildsen valgte å stå over de to siste omgangene etter fire døde kast i Diamond League i Glasgow.

Andreas Thorkildsen

Andreas Thorkildsen, her fra Bislett Games tidligere i år, kastet fire døde kast i Glasgow, og avbrøt konkurransen.

Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix

Andreas Thorkildsen fikk det virkelig ikke til i Diamond League-stevnet i Glasgow lørdag. Den tidligere OL-mesteren kastet fire døde kast i de første omgangene, og valgte å droppe de to siste omgangene.

– Det er noe som ikke stemmer for Andreas, han får det ikke til. Det var en liten opptur forrige gang med et kast over 80 meter, men det var tilbake til gamle synder i dag, sa Vebjørn Rodal under NRK-sendingen.

Thomas Rühler vant konkurransen med personlig rekord på 86,99. Viteslav Vesely ble nummer to med 85,23 og Tero Pitkämäki nummer tre med 84,95.

– Merkelig

Ekspert Vebjørn Rodal sier etter konkurransen at han synes det er rart at det går så trått med Thorkildsen

– Jeg synes det er merkelig, for han ser veldig bra trent ut. Han ser både kraftog og sterk ut, så jeg vet ikke om det er noen skadeproblemer eller andre ting, men det er litt rart, sier Rodal.

EM i Zürich avholdes i august, og Rodal mener det begynner å haste for Thorkildsen hvis han skal hevde seg.

– Det er fire europeere i toppen i dag som alle kaster bra, så han burde begynt å få orden på ting nå. Det holder ikke med noen få oppturer, han burde ha kastet bra over lengre tid for å være i rute til EM.

Skuffet på Bislett

Thorkildsen hadde en skuffende konkurranse på Bislett Games for en måned siden. Ett dødt kast og to litt over 72 meter henviste nordmannen til sisteplass.

– Det er det kjedeligste jeg har vært med på, sa Thorkildsen etter konkurransen.

For en uke siden fikk han en liten opptur i Diamond League i Paris, med et kast på litt over 80 meter, som holdt til syvende plass.

Slitt siden 2011

Thorkildsen er dobbelt OL-mester, og i perioden 2004-2011 tok han medalje i alle mesterskap han stilte opp i. Gull i Ol i 2004 og 2008 og, VM i 2009 og EM i 2006 og 2010, i tillegg til VM-sølv i 2005, 2007 og 2011.

Etter VM i 2011 har det imidlertid gått tråere for nordmannen. I EM i 2012 ga han seg med en skade etter tre kast, og i OL i London endte han på sjetteplass.

Siste nytt

  • Jönsson får to kampers utestengelse

    Stabæk-trener Jan Jönsson får to kampers karantene for hendelsen mot Vålerenga mandag. Det melder Dagbladet.

    Det var på overtid i kampen mot Vålerenga at det ble kaos med Jönsson i hovedrollen.

    Kaoset startet med at Karina Sævik løp langs streken med ballen og en motspiller etter seg. TV-bildene viste at ballen på et tidspunkt var ute, og da skjedde det noe uvanlig.

    Sævik løp videre, men på samme tid løp Stabæk-trener Jan Jönsson ut på banen og stoppet Vålerenga-spilleren med kroppen.

    Da eksploderte det på benken og Jönsson ble vist det røde kortet.

    Like etter så det ut til at han forsøkte å klemme fjerdedommeren.

    – Det var på overtid og jeg forsøker å få tak i ballen for å få tatt et kjapt innkast. Ballen hadde vært klart ute og jeg gikk en meter ut på banen for å ta den. Jeg ville få spillet i gang. Det var på overtid og Vålerenga sparket bort ballen for at tiden skulle gå ut, sa Jönsson til NRK etter kampen.

    Nå er Stabæk-treneren straffet for episoden.

    Ifølge Dagbladet er begrunnelsen fra disiplinærutvalget slik:

    «Disiplinærutvalget har ved sin beslutning lagt til grunn at Jönsson, ved sin inntreden på spillebanen, forstyrrer spillet og motstanderlagets spiller. I henhold til forbundsstyrets retningslinjer for sanksjoner tilsier dette en karantene på to kamper. Disiplinærutvalget har på den bakgrunn kommet til at en karantene på to kamper er en passende reaksjon på den aktuelle overtredelsen.I henhold til reaksjonsreglementet § 4-15 skal karantenen sones i de to neste seriekampene for samme lag treneren ble utvist for»

    NRK oppdaterer saken.

    Jan Jönsson
  • Haaland avbildet på City-trening etter skadetrøbbel

    City har publisert bildene fra dagens trening på X.

    Haaland var ikke med i sist helgs FA-cupsemifinale som endte med 1-0-seier over Chelsea. I kampen i forveien, Champions League-nederlaget mot Real Madrid, måtte nordmannen ut med en skade. Også mot Brighton torsdag var han ute av troppen.

    City-manager Pep Guardiola opplyste i forkant at jærbuen hadde slitt med et «muskulært problem».

    Haaland er delt toppscorer i ligaen med Chelseas Cole Palmer. De har begge scoret 20 mål.

    City er ett poeng bak serieleder Arsenal, men de lyseblå har én kamp mindre spilt. Dermed har de alt i egne hender i sesonginnspurten. Haaland og co. møter Nottingham Forest borte søndag. (NTB)

    I9VZqC6O-Pk
    Foto: AP
  • Bytyqi terminerte kontrakten i Tyrkia - trener mot Viking

    Zymer Bytyqi bekrefter overfor Stavanger Aftenblad at han har terminert kontrakten sin med den tyrkiske toppklubben Antalyaspor.

    – Det har vært litt av en prosess og mye stress de siste dagene. Jeg har ikke tenkt så mye på framtiden nå. Akkurat nå ser jeg fram til ro, sier 27-åringen til Aftenbladet.

    Bytyqi gjorde i 2021 overgang fra Viking til Konyaspor, før reisen gikk videre til Olympiakos to år senere. I fjor sommer reiste han tilbake til Tyrkia og signerte for Antalyaspor, hvor han endte med to mål og fire målgivende på 33 kamper.

    Kantspilleren ønsker imidlertid ikke å oppgi noen årsak for hvorfor kontrakten er terminert. Hans opprinnelige kontrakt varte til sommeren 2026.

    Etter bruddet med Antalyaspor, snakket Bytyqi med Viking-trenerne og fikk lov å trene med gamleklubben.

    – Det er veldig hyggelig at jeg får være med. Jeg har ikke hastverk med å finne en ny klubb, sier Bytyqi.

    Han legger til at han har gode kort på hånden, og at han skal trene med Viking så lenge han er velkommen. (NTB)

    Eliteserien 2020: Viking - Vålerenga (2-2)
    Foto: Carina Johansen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal