Hopp til innhold

Moan om brølet: – Det var mye følelser som skulle ut

FALUN/OSLO (NRK): Magnus Moan slet med å finne ordene etter kjempehoppet som fører ham inn i gullkampen i torsdagens kombinertkonkurranse.

Magnus Moan hoppet 125,5 meter

– Jeg rister bare på hodet jeg, det desidert beste hoppet jeg har gjort på lang tid. Jeg må ærlig innrømme at jeg står på toppen med null selvtillit. Så det er utrolig deilig, sier en tydelig lettet og glad Moan etter hoppet.

Moans hopp på 125,5 meter betyr at trønderen går ut 47 sekunder bak Bernhard Gruber i langrennsdelen som starter klokka 15.15.

Etter å ha slitt seg gjennom mesterskapet slet Moan med å finne ordene for å bekrive hvor glad han var etter kjempehoppet.

– Jeg står på toppen med en følelse som er helt jævelig å ha når det er konkurranse. Det er så vanskelig å få ut et skihopp når du ikke har levert et eneste hopp på det nivået jeg føler jeg har inne, forklarer han.

Etter hoppdelen av lagkonkurransen forrige helg uttalte Moan at han syntes synd på de andre. Han smilte av den uttalelsen, og valgte en mer ydmyk utgave etter dagens hopp.

– Jeg har ikke hatt noen positiv opplevelse i noen av konkurransene, med unntak av et ok langrenn i lagkonkurransen, men jeg synes ikke det var noe bra det heller, forklarte han.

Magnus Moan har vært frustrert i det siste, så dagens hopp var deilig.

Ble sjokkert av Moan

Regjerende olympiske mester Jørgen Graabak landet selv på 116,5 meter, og var middels fornøyd med sin egen innsats. Han gledet seg derimot over lagkameraten.

– Jeg er både veldig overrasket og kjempeglad på hans vegne. Han har knapt vært over 100 meter i den bakken her, og så kliner han til på den måten der. Det er nesten litt sjokkartet for min del, smilte Graabak.

Graabak går ut 1 minutt og 34 sekunder bak Gruber, og selv om han ikke er skremt av den avstanden, ser han at det er mange sterke konkurrenter som har plassert seg godt.

– Jeg har vært på pallen med den avstanden før jeg, men det kommer veldig an på hvem som er foran. Det blir tøft, men man vet aldri. Det kan bli luregåing foran der, sier han.

Jan Schmid var ikke fornøyd etter et hopp på 123 meter

Skuffet Schmid

Jan Schmid og Håvard Klemetsen, leverte begge hopp som var litt under det de kan. Særlig Schmid var uheldig med forholdene. Klemetsen, som ofte vinner hoppdelen av kombinertkonkurranser, landet på 127,5 meter. Det kan holde, mener hopperen selv.

– Jeg har følt meg i bra slag de siste dagene, så hvem vet. Man blir litt skuffa, men jeg er på skuddhold.

Laster innhold, vennligst vent..

Sportsnyheter

Manchester United

United ydmyket og får slakt – ekspert ber forsvarsstjerne gi seg

Manchester United gikk på sitt 13. tap for sesongen mot Crystal Palace. Spesielt forsvarsvikarene og manageren får sterk kritikk etter det som blir kalt årsverste av storklubben.

Siste nytt

  • Dahl blir trener for rekruttlandslaget

    Tinus Dahl er ansatt som trener for Equinor rekruttlandslag i langrenn. Det skriver Skiforbundet i en pressemelding.

    Landslagssjef Ulf Morten Aune og fagsjef Per Elias Kalfoss har ledet ansettelsesprosessen.

    – Tinus er en systematisk og hardtarbeidende trener som kan vise til strålende resultater for Team Elon Oslofjord. Vi har sikret oss en meget god trener for Equinor rekruttlandslag. Denne ansettelsen viser også at det er gode muligheter til å avansere på karrierestigen i NSF-systemet, sier de i pressemeldingen.

  • Daley klar for sitt femte OL

    Stuper Tom Daley får delta i sitt femte OL, det ble klart da han tirsdag ble presentert som en del av det britiske laget. 29-åringen tok en pause fra sporten etter at han vant gull i forrige OL, men kommer til å delta igjen i Paris-lekene.

    FINA Diving World Cup 2021 and Tokyo 2020 Olympics Aquatics Test Event
    Foto: NAOKI OGURA / Reuters
  • Tidligere OL-utøver drept i krigen i Ukraina

    Vektløfteren Oleksandr Pjeljesjenko er den første OL-utøveren som har blitt drept i krigen i Ukraina, skriver The Guardian.

    Han døde i kamp for å forsvare landet sitt på søndag, det bekrefter den nasjonale OL-komiteen i Ukraina.

    30-åringen ble nummer fire i vektklassen 85 kilo under OL i Rio i 2016. Han har også blitt europeisk mester to ganger.

    «Det er med stor sorg at vi må meddele at i dag sluttet hjerte til den ærede idrettsmesteren i Ukraina, to ganger europeisk mester i vektløfting, å slå» skriver den nasjonale OL-komiteen i Ukraina på Instagram.

    Pjeljesjenko var utestengt fra idretten i perioden 2013 til 2015 som følge av en dopingforseelse. Deretter gjorde han comeback og tok EM-gull i 85-kilosklassen i 2016. Året etter forsvarte han tittelen. I 2018 begikk han et nytt brudd på dopingreglene og sluttet å konkurrere.

    Mer enn 400 ukrainske idrettsutøvere og idrettsledere skal være drept i krigen.

    (NRK/NTB)

    U11uSDVHKrI
    Foto: Afp

Sendeplan

Kl. Program Kanal