Hopp til innhold

Edvartsen: - Det er mye feil

Etter å ha sett hva kemneren har funnet i to skattegjennomganger er ikke Svein Erik Edvartsen i tvil: Hockey-Norge mangler kunnskap om økonomi.

Svein-Erik Edvartsen

– Økonomistyring i ishockey er vanskeligere enn i en vanlig bedrift, sier Svein-Erik Edvartsen i Lørenskog

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

– Det første jeg gjorde i Storhamar var å flytte alt av økonomi ut av huset og inn til et profesjonelt firma. De sier til meg at når det gjelder økonomistyring knyttet til en profesjonell ishockeyklubb, så er det vanskeligere enn en vanlig bedrift, sier administrerende direktør Svein Erik Edvartsen i Lørenskog ishockey til NRK.

Torsdag skrev NRK om at kemnere over store deler av landet de siste månedene har samarbeidet om et felles bokettersyn av alle landets ishockeyklubber . Kemnerne har aldri før hatt en slik aksjon mot en hel idrettsgren.

Ishockeypresident Gerhard Nilsen er bekymret over hva kemnerne kan komme til å finne når det endelige resultatet av aksjonen er klart om noen uker.

I den grad det er begått feil i innrapporteringen av skatt, velger Nilsen å tro at det skyldes uvitenhet fremfor et ønske om å jukse.

– Mye feil

Nilsen får støtte av mannen som i løpet av det siste året har fulgt bokettersynet fra to klubber. Toppdommer Svein Erik Edvartsen jobbet tidligere i Storhamar, og nå er han i Lørenskog.

På direkte spørsmål om det har vært funnet mye feil i de to klubbene, svarer Edvartsen kontant:

– Ja.

Og han utdyper.

– Alle klubbene har likviditetsutfordringer. Nå er spillerkontraktene 100 prosent på stell både i Lørenskog og i Storhamar. Der må vi være så ærlige å si at det har vært en ryddejobb å gjøre i alle fall i de to klubbene. Jeg kan ikke uttale meg om de åtte andre klubbene i eliteserien, men det vil overraske meg hvis alt er på stell også der, sier Edvartsen.

Lørenskog startet denne sesongen med 20 poengs poengstraff siden de ikke hadde søkt om lisens innen fristen. Da Edvartsen i sommer ble ansatt, var en viktig del av jobben å rydde opp i diverse rot i administrasjonen.

– I Lørenskog kjøper vi regnskapstjenester fra et eksternt firma. Våre kontaktpersoner i disse selskapene ble hyllet under vårt kick-off for en utmerket jobb. Nå har vi meget godt og kvalifisert personell på økonomisiden i Lørenskog. Problemet her har vært en fryktelig dårlig administrativ ledelse, noe de fleste som er interessert i ishockey har fått med seg, sier Edvartsen.

– Oilers har ingenting å frykte

En klubb som har jobbet mye med å profesjonalisere driften de siste årene, er fjorårets mestere Stavanger Oilers. Klubbeier Tore Christiansen frykter ikke resultatet av den pågående kemneraksjonen.

– Stavanger Oilers har ingen ting å frykte. Skulle de finne feil i bøkene takker vi for det og retter opp feilene. Men vi har ingen grunn til å frykte noe , sier Christiansen til NRK Rogaland.

Han mener imidlertid det er trist hvis en slik aksjon avdekker en ukultur i norsk ishockey.

– Jeg vil ikke forhåndsdømme noen, eller tro det ene eller det andre. Men om de skulle finne mye grums blir jeg lei meg, sier han.

Vålerenga-direktør Jan Tore Kjær frykter ikke at resultatet av det koordinerte bokettersynet vil avdekke noe alvorlig i hans klubb.

– Jeg synes det er veldig bra at de kommer, og det er bra hvis dette gjør at rutinene blir skjerpet, sier han.

– Målet er å veilede klubbene

Oslo-kemner Astri Marija Rosenqvist sa til NRK tidligere i dag at de regner med å finne feil når de gjør slike ettersyn, men vil foreløpig ikke si noe om funnene de har gjort i Hockey-Norge.

Videre sier hun at i tillegg til å avdekke feil, er målet med aksjonen også å veilede klubbene.

– Vi har sett at det har vært en del feil i fotballen, og derfor har vi funnet ut at vi vil se på andre deler av idretten også, sier hun om bakgrunnen for aksjonen.

Siste nytt

  • Thorsby med praktfull heading i storseier

    I sin første kamp fra start siden januar, startet Morten Thorsby Genoa-festen med et mesterlig hodestøt i 3-0-seieren over Cagliari.

    Thorsby startet sist mot Lecce 28. januar. Siden hadde det blitt fem innhopp og seks kamper på benken for nordmannen, før han mandag var tilbake i startoppstillingen mot Cagliari.

    Da tok det bare et drøyt kvarter før han steg til værs i feltet og headet ballen kontant ned i hjørnet.

    Det var sesongens andre scoring for Thorsby. Den første kom mot Roma i september i fjor.

    Et par nordiske scoringer til sørget for storseieren. Danske Morten Frendrup doblet ledelsen, før islandske Albert Gudmundsson fastsatte resultatet til 3–0.

    Genoa har allerede sikret plassen i det som er deres første sesong etter opprykket til Serie A. For to år siden rykket klubben ned etter 15 sammenhengene sesonger på toppnivå i Italia.

    Med fire serierunder igjen ligger Genoa på 12.-plass med 42 poeng. Verre er det for Cagliari på 32 poeng, kun tre poeng over nedrykksstreken.

    Morten Thorsby etter scoring mot Cagliari i Serie A
    Foto: Tano Pecoraro / AP
  • Suverene Vipers til semifinale i sluttspillet

    Vipers Kristiansand knuste Gjerpen 33-19 og tok seg enkelt til finale i håndballsluttspillet.

    Dermed fikk sørlendingene en opptur etter lørdages smertelige 23-30-tapet mot Györ i den første kvartfinalen i Mesterligaen.

    I hjemlige turneringer går det derimot som det pleier for Vipers. Klubben har allerede vunnet serien uten poengtap og tatt hjem nok en NM-pokal. Sluttspillet står igjen.

    Anna Vjakhireva ble Vipers' toppscorer med sju mål på ni skudd mot Gjerpen i Skienshallen. Gjestene ledet «bare» 15-11 til pause.

    Fra før har Storhamar og Sola tatt seg videre. De slo ut henholdsvis Oppsal (29-28 og 39-27) og Fredrikstad (30-24 og 37-21).

    I den siste kvartfinaleserien blir det en tredje kamp. Molde sørget for det med 32-27 i mandagens hjemmemøte med Larvik. Det første oppgjøret ga LHK-seier 35-29. (NTB)

    Anna Vjakhireva
    Foto: NTB
  • Kolstad til ny sluttspillfinale – delte meninger om rødt kort

    Kolstad er i rute til å forsvare titteltrippelen i norsk håndball. Trønderne tok seg overlegent videre til finalen i sluttspillet etter to seire over Drammen.

    I den første kampen vant Kolstad 32-26, og i mandagens returoppgjør i Drammen ble det 28-23-seier for bortelaget.

    Dermed vant Kolstad semifinalen sammenlagt 60-49.

    Kort tid før pausen fikk Drammens nøkkelspiller August Storbugt rødt kort etter at Sander Sagosen dundret i parketten.

    TV 2s håndballekspert Bent Svele mente dommeravgjørelsen var helt riktig.

    – Bildene lyver ikke. Det er i mine øyne et klokkeklart rødt kort, sa Svele på direkten.

    Kjelling hadde et helt annet syn på saken.

    – Det er et latterlig rødt kort. Han løper i ham, og det er selvfølgelig en tominutter. Men med rødt kort er vi ute i stygt spill og forferdelige ting. Det er en skulder som treffer ham, sa DHK-treneren til TV 2 i pausen.

    – Jeg skjønner at det er vondt for stakkars Sander som får den i ansiktet. Rødt kort er sikkert korrekt på mange måter. Men når vi har det fysiske nivået vi ligger på her, synes jeg det blir teit, fortsatte Kjelling.

    Storbugt forklarte episoden med at han forsøkte å ta seg forbi Kolstads robuste forsvarsblokk.

    – Det er kjempeuheldig og kjempetrist. Jeg gir dommer en mulighet til å dømme. Det er veldig synd at jeg treffer ham i ansiktet. Det er ikke med vilje, sa han til TV 2.

    ØIF Arendal tar imot Elverum i den andre semifinalen tirsdag etter å ha tapt bortekampen knepent 35-36.

    Tidligere i sesongen har Kolstad vunnet både serien og NM. (NTB)

    REMA1000-ligaen: Kolstad-Elverum 29–28.
    Foto: Ole Martin Wold / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal