Hopp til innhold

Britiske medier: Mourinho blir ny United-manager

Ikke før Louis van Gaal (64) og Manchester United så vidt har fått løftet FA-cuptroféet over hodet, skriver britiske medier at José Mourinho (53) blir ny manager i klubben.

Mourinho

NY SJEF: Mye tyder på at José Mourinho ikke lenger er arbeidsledig.

Foto: Reuters Staff / Reuters

Det skriver blant annet BBC.

Louis van Gaal ser ut til å ha ledet Manchester United for siste gang. Ifølge en rekke britiske medier var avtalen med José Mourinho klar allerede før dagens kamp. Han vil bli representert som ny manager tidlig neste uke, mener de å vite.

SOCCER-ENGLAND-CRY-MUN/FACUPFINAL/

FIN AVSLUTNING: Louis van Gaal løfter FA-cuptroféet.

Foto: John Sibley / Reuters

Det har lenge vært spekulert i om van Gaal er ferdig som manager, etter to år i klubben. Det etter en noe skuffende sesong, hvor Manchester United ble nummer fem og mislyktes i å kvalifisere seg til neste års mesterliga, til tross for at han har brukt nærmere 300 millioner kroner på spillerkjøp.

– Ville ha sommeren på seg

Ifølge The Telegraph, skal Mourinho ha sagt til klubben at hvis han skal ta over, ønsker han hele sommeren til å planlegge neste sesong, for å ha mest mulig tid til å organisere laget og ha et ord med i spillerkjøpene.

Avisen skriver også at forhandlingene har pågått i hemmelighet, av respekt for van Gaal. Mourinho skal også ha fått beskjed om at han får de nødvendige midlene for å kunne konkurrere på høyde med blant annet Manchester City og Pep Guardiola.

AS skriver at Mourinhos agent, Jorge Mendes har holdt kontakten med Manchester United, og at han vil reise til England på tirsdag for å fullføre avtalen. De mener også å vite at 53-åringen vil få en lønn på så mye som 140 millioner kroner per sesong.

Mourinho har vært arbeidsledig siden han fikk sparken i Chelsea i desember i fjor. Det var hans andre periode i klubben, som han tok til tre seriemesterskap. Portugiseren har også ledet Porto, Inter og Real Madrid med stor suksess.

Ville ikke snakke om fremtiden sin

FA-cupfinalen ble derfor et høydepunkt for nederlenderen, som har ett år igjen av kontrakten sin med klubben.

– Det er fantastisk å ha vunnet dette, for fansen, for klubben og også for meg. Nå har jeg vunnet cupen i fire land. Det er ikke mange som har gjort det, uttalte Louis van Gaal etter lørdagens seier mot Crystal Palace.

Han ble også spurt om egen fremtid.

– Jeg kan vise til en cupseier, og diskuterer ikke det med mine venner i media, som har sparket meg i seks måneder, svarte han.

Laster Twitter-innhold

En rekke britiske journalister skriver på Twitter at de tviler på at van Gaal er klar over at han er ferdig. Det fordi han brukte pressekonferansen til å snakke om neste sesongs planer.

Mourinho og van Gaal

LANGE KARRIÈRER: José Mourinho og Louis van Gaal har møttes mange ganger. Her fra et møte mellom Inter og Bayern München i 2010.

Foto: PEDRO ARMESTRE / Afp

Siste nytt

  • Leicester rykket opp igjen til Premier League

    Leeds tapte hele 0-4 borte mot Queens Park Rangers fredag kveld. Dermed ser det ut til at et direkte opprykk glipper for den tradisjonsrike klubben, mens Leicester kan feire retur til Premier League neste sesong.

    Etter fredagens kamp har Leeds fire poeng opp til Leicester, men kun én kamp igjen å spille. Leicester har på sin side to kamper igjen å spille.

    For Leeds' del jakter Ipswich Town like bak. De er ett poeng bak Leeds, men har spilt to kamper mindre. Dermed vil fem poeng på de siste tre kampene sikre et opprykk for Ipswich.

    For Leicester ble oppholdet på nest øverste nivå i engelsk fotball kortvarig. Klubben som vant Premier League i 2016, rykket ned fra Premier League i fjor.

    Seieren til Queens Park Rangers gjør at de har sikret plassen på nest øverste nivå.

    Leicester
    Foto: AP
  • Medier: Liverpool og Feyenoord enige om Slot-overgang

    Arne Slot blir etter alt å dømme arvtakeren til Jürgen Klopp som Liverpool-manager. Ifølge flere medier har Feyenoord gått med på å slippe ham.

    Det skjer etter at Slot torsdag bekreftet at han ønsket seg til Liverpool.

    – Jeg vil gjerne til Liverpool. Nå venter jeg på å se om klubbene kommer til enighet. Jeg er veldig trygg på det, sa Slot til ESPN.

    Nå melder flere medier, blant dem The Athletic, at klubbene har kommet fram til en kompensasjon for nederlenderens tjenester. Også nederlandske medier hevder at Slot nærmer seg Liverpool-jobben.

    Liverpool har vært på managerjakt siden Klopp i vinter varslet at han kom til å gi seg ved sesongslutt. Tyskeren hadde egentlig to år igjen av kontrakten.

    I Nederland er 45-årige Slot kjent for å stå for en offensiv og energisk spillestil. Han ledet i fjor Feyenoord til serietittelen og fulgte i år opp med å vinne cupen.

    Slot tok for to år siden Rotterdam-laget til finalen i Serieligaen. Han leverte også sterke resultater som AZ Alkmaar-trener. (NTB)

    Arne Slot
    Foto: AFP
  • Stortalent herjet da Norge vant i VM-test

    Treningskampen mellom Norge og Danmark i Asker endte 4-3 fredag kveld etter spilleforlengelse.

    18 år gamle Michael Brandsegg-Nygård er blant verdens mest ettertraktede talenter og han viste hvorfor fredagens kamp.

    Brandsegg-Nygård ble kreditert alle Norges tre mål i ordinær tid.

    – Jeg vet ikke. To i hvert fall, sa Brandsegg-Nygård til TV 2 i pausen mellom andre og tredje periode.

    – Den gikk på skøyta mi, men så jeg ikke hva som skjedde etter. Jeg tror Petter (Vesterheim) slo den inn, sa Brandsegg-Nygård videre - noe også TV 2s kommentatorer konkluderte med.

    Norge ledet 3-1 etter den andre perioden, men Danmark kom tilbake i den tredje perioden og fikk utlignet til 3-3. Dermed ble det spilleforlengelse i Asker.

    Der var igjen Brandsegg-Nygård sentral og scoret Norges vinnermål i spilleforlengelsen.

    Norge og Danmark møtes til ny treningskamp lørdag. Deretter skal Norge spille to treningskamper borte mot Latvia neste uke, før VM starter 9. mai.

    Michael Brandsegg-Nygård
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal