Hopp til innhold

Brækhus fnyser av Lamares muskler

FREDERIKSHAVN (NRK.no): – Hun ser utrolig godt trent ut, men det er jeg også, sier Cecilia Brækhus (32) etter dagens innveiing i Frederikshavn.

Brækhus og Lamare på innveiing

TOPPTRENT: Cecilia Brækhus og Myriam Lamare viste frem sine topptrente kropper på fredagens innveiing i Frederikshavn.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

– Det er ikke størrelsen det kommer an på, sier Cecilia Brækhus etter å ha sett Lamares veltrente boksekropp på nært hold fredag ettermiddag.

Lamare strippet ned til undertøyet da bokserne skulle veies inn før morgendagens tittelkamp. Under klærne skjulte hun en topptrent kropp.

Topptrent

Myriam Lamare

STERK: Myriam Lamare fra Frankrike forteller at slagkraft er en av hennes styrker i bokseringen.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

Med bulende magemuskler, svulmende bicepser og et fryktinngytende blikk gikk hun ansikt til ansikt med den norske boksedronningen.

I morgen braker de sammen i bokseringen. Brækhus veide inn til 65,8 kg - Lamare på 64,9 kg, altså 0,9 kg lettere enn den norske jenta.

Lamare bekrefter at hun sjelden har vært bedre trent før en boksekamp.

– Jeg er i topp, topp form. Jeg og min fysiske trener har jobbet i lang tid for at jeg skal se ut som dette, sier Lamare til NRK.no, som altså har gått en vektklasse opp for å møte Brækhus i weltervekt-klassen (64-68 kg).

– Håper jeg ser sånn ut

Brækhus måtte innrømme at Lamare så skremmende «fit» ut.

– Ja, hun ser meget «fit» ut. Jeg håper jeg ser sånn ut når jeg er 39 år, sier Brækhus og ler.

– Men jeg har trent bra jeg også, altså. Jeg føler meg bra og jeg er like godt forberedt som foran tidligere kamper, sier Brækhus - denne gang med en mer alvorlig tone.

– Frykter du slagstyrken til Lamare?

– Jeg frykter den ikke, men det er klart at jeg vil være observant. Det er opplagt at hun slår hardt, sier Brækhus.

Lamare nikker bekreftende på spørsmål om hun ser på seg selv som en over gjennomsnittlig sterk bokser.

– Ja, jeg har alltid hatt kraft som en av mine forser. Det er gjerne med min styrke jeg klarer å vippe jevne kamper til min fordel. Jeg er sterkere enn Cecilia, sier Lamare.

Brækhus bare ler når hun får høre uttalelsene til Lamare.

– Jeg lar meg ikke påvirke av disse ordkrigene før kampene. Jeg har kjempet mange tøffe kamper og jeg har vunnet alle sammen. Jeg har planlagt å vinne denne gangen også, sier 32-åringen.

(Artikkelen fortsetter under videoen)

Cecilia Brækhus er imponert av, men ikke redd for fysikken til 39 år gamle Myriam Lamare. De to møttes til inveiing i Fredrikshavn fredag. Reporter: Nicolay Ramm.

Cecilia Brækhus er imponert av, men ikke redd for fysikken til 39 år gamle Myriam Lamare. De to møttes til inveiing i Fredrikshavn fredag. Reporter: Nicolay Ramm.

Sulten utfordrer

Lamares fysiske trener, Patrick L'Hopitalier, beskriver den franske jenta som en jernkvinne.

– Hun er profesjonell - enkelt og greit. Hun har trent mye og bra i seks-sju måneder før denne kampen. Hun er så klar som hun kan bli, sier han til NRK.no.

– Jeg tror jeg vinner. Jeg skal kose meg og vise frem alt jeg kan. Planen er å angripe fra start. Mer enn det vil jeg ikke si, sier den franske jenta.

I tillegg til Cecilia skal to andre nordmenn i ringen lørdag kveld. Lett-tungvekteren Alexander Hagen skal møte Roman Javoev fra Georgia, mens Tim-Robin Lihaug møter tyskeren Alexander Runde i super mellomvekt-klassen.

PS! Boksekampen mellom Cecilia Brækhus og Myriam Lamare går av stabelen rundt kl 23.00 lørdag kveld. Stevnet kan du se på Viasat 4.

Siste nytt

  • Skaslien og Nedregotten tapte nervepirrende VM-semifinale

    Curlingparet Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten kom til kort i VM-semifinalen fredag, etter en semifinale hvor det bølget frem og tilbake og ikke ble avgjort før siste stein.

    I kampen mot Estland fikk Norge et tidlig overtak og ledet 4-2 etter fire omganger. Estland slo tilbake og tok tre poeng i den femte omgangen, men Norge fikk igjen overtaket etter å ha tatt to poeng i den sjette omgangen.

    Med ledelse 6-5 hadde Norge en viss kontroll før de siste to omgangene, men to poeng til Estland sørget for full spenning inn i den siste ordinære omgangen.

    Norge trengte der ett poeng for å skaffe en ekstraomgang og to poeng for å vinne, hvor Norge hadde den siste steinen.

    Estland fikk plassert sin siste stein midt i boet og da klarte ikke det norske paret å svare. Dermed ble det ett estisk poeng og 8-6 til Estland totalt.

    Skaslien og Nedregotten tok sølv i VM tilbake i 2021. Sølv ble det også i OL i 2022. Lørdag blir det VM-bronsefinale mot Sveits.

    Nedregotten Skaslien
    Foto: ELOISA LOPEZ / Reuters
  • Norges ishockeykvinner vant etter straffer – styrer mot plass i elite-VM

    Norge kan for første gang siden 1997 år bli å se i elite-VM i ishockey for kvinner. Etter straffeseier over Nederland er opprykkshåpet tent før siste runde.

    Norge spiller for øyeblikket VM 1. divisjon i Østerrike og kjemper om opprykk sammen med flere andre lag.

    Seieren over Nederland kom i en tett affære i Klagenfurt. Etter tre målløse perioder måtte lagene ut i forlengning og etter hvert straffer. Der ble Emilie Kruse og Mathea Fischer avgjørende for Norge med sine scoringer.

    Med fredagens triumf ligger Norge to poeng bak Frankrike på tabelltopp etter fire kamper. Ungarn er to poeng bak Norge med én kamp mindre spilt, og dermed kan ungarerne klatre forbi med seier over Østerrike senere fredag.

    Ungarn og Frankrike skal imidlertid møte hverandre i siste runde, og dessuten har Norge slått begge lag tidligere i turneringen.

    Dermed trenger Norge å slå bunnlaget Sør-Korea etter ordinær tid for å sikre opprykket til elite-VM. Om lag ender likt på poeng, blir kampene innbyrdes tellende for å skille dem.

    De to beste etter fem runder rykker opp til elite-VM i Tsjekkia neste år. (NTB)

    André Lysenstøen, landslagstrener ishockey kvinner
    Foto: NTB
  • Jönsson utestengt i to kamper - Stabæk aksepterer straffen

    Stabæk-trener Jan Jönsson får to kampers karantene for hendelsen mot Vålerenga mandag. Det melder Dagbladet.

    Sportsjef Kim André Pedersen i Stabæk gjør det klart overfor NRK at klubben og Jan Jönsson aksepterer straffen.

    – Jada, vi må forholde oss til de reglene som er. Når forbundet sier det blir konsekvenser i forhold til regelverket så må vi akseptere det, sier Pedersen til NRK.

    Det var på overtid i kampen mot Vålerenga at det ble kaos med Jönsson i hovedrollen.

    Kaoset startet med at Karina Sævik løp langs streken med ballen og en motspiller etter seg. TV-bildene viste at ballen på et tidspunkt var ute, og da skjedde det noe uvanlig.

    Sævik løp videre, men på samme tid løp Stabæk-trener Jan Jönsson ut på banen og stoppet Vålerenga-spilleren med kroppen.

    Da eksploderte det på benken og Jönsson ble vist det røde kortet.

    Like etter så det ut til at han forsøkte å klemme fjerdedommeren.

    – Det var på overtid og jeg forsøker å få tak i ballen for å få tatt et kjapt innkast. Ballen hadde vært klart ute og jeg gikk en meter ut på banen for å ta den. Jeg ville få spillet i gang. Det var på overtid og Vålerenga sparket bort ballen for at tiden skulle gå ut, sa Jönsson til NRK etter kampen.

    Nå er Stabæk-treneren straffet for episoden.

    Pedersen sier klubben hadde en god prat med Jönsson etter kampen og senere i etterkant av det, for å reflekere over episoden. De er klare på at de bare må akseptere reglene og ser at Jönssons inngripen ble overivrig.

    Jönsson får ikke lede Stabæk i kampene mot Brann og Lyn.

    Ifølge Dagbladet er begrunnelsen for straffen fra disiplinærutvalget slik:

    «Disiplinærutvalget har ved sin beslutning lagt til grunn at Jönsson, ved sin inntreden på spillebanen, forstyrrer spillet og motstanderlagets spiller. I henhold til forbundsstyrets retningslinjer for sanksjoner tilsier dette en karantene på to kamper. Disiplinærutvalget har på den bakgrunn kommet til at en karantene på to kamper er en passende reaksjon på den aktuelle overtredelsen.I henhold til reaksjonsreglementet § 4-15 skal karantenen sones i de to neste seriekampene for samme lag treneren ble utvist for»

    Jan Jönsson

Sendeplan

Kl. Program Kanal