Hopp til innhold

Bjørgen overrasket over suveren NM-seier

GÅSBU (NRK.no): Marit Bjørgen gikk suverent inn til sitt 15. NM-gull torsdag. Etter løpet var langrennsdronningen overrasket over tidsavstanden ned til konkurrentene.

Bjørgen vant suverent

Marit Bjørgen utklasset konkurrentene og sikret NM-gull torsdag. Hun føler seg i god form før VM.

Marit Bjørgen

Marit Bjørgen viser fornøyd frem pokalen etter torsdagens seier.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix
Johaug, Bjørgen, Jacobsen

Slik så pallen ut etter 10 km i NM: Therese Johaug tok sølv, gull til Bjørgen og bronse til Astrid Uhrenholdt Jacobsen.

Marit Bjørgen tok NM-gullet på kvinnenes 10 kilometer fri teknikk i ski-NM torsdag med 37 sekunder ned til sølvvinner Therese Johaug.

Bjørgen ledet fra start til mål og tok sin 15. NM-tittel. Den suverene seieren overrasker langrennsdronningen.

– Jeg er litt overrasket over det. Jeg trener mye med Therese og vet at hun er i bra form. Da tenkte jeg i alle fall at jeg er i form, sier Bjørgen til NRK.

VM-formen på vei

Den suveren seieren gir imidlertid signaler om at Bjørgen er i god rute inn mot VM.

– Det fungerer veldig bra. Jeg synes det var lettere nå enn sist helg. Det er en god følelse å ta med seg, og det er et godt tegn for meg før VM, sier Bjørgen.

Bjørgen bare et NM-gull bak Oddvar Brå og Bente Skari, som begge har 16 NM-titler. Med flere ventende NM-renn i helgen, kan Bjørgen passere dem begge.

– Oddvar Brå har levd lenge på dette nå, så det er på tide å skifte, sier Bjørgen lattermildt.

Johaug: – Mangler litt

Johaug var godt fornøyd med sølvmedaljen, og vil ikke la seg skremme av de 37 sekundene opp til Bjørgen.

– Jeg klarte å holde Marit brukbart på førsterunden, men tapte nok litt i de lette partiene. 37 sekunder opp til Marit er mye, men hadde det vært verdenscuprenn hadde det nok vært seier til henne, sier Johaug til NRK.

– Jeg må tenke at Marit er i god form og i en klasse for seg selv. Det viser hun i de rennene hun stiller opp i. Jeg føler kroppen fungerer og at jeg er på hugget, men jeg mangler nok det siste lille, sier Johaug.

Jacobsen tenker på VM

Astrid Uhrenholdt Jacobsen tok tredjeplassen, 52 sekunder bak NM-vinneren. Heller ikke hun lar seg skremme av suverene Bjørgen.

– Jeg går et dårligere løp i dag enn på denne distansen under NM i fjor. Det er på en måte mange sekunder opp, men har man en litt bedre dag tar man fort mange sekunder, sier hun til NRK.

Sist sesongs NM-vinner på distansen er mer opptatt av å tenke frem mot det kommende verdensmesterskapet.

– Jeg er fornøyd med resultatet i dag. Det var en litt dårlig andrerunde, men jeg går bra nok til å kjempe om en plass til løpene i skøyting i VM. Det er det viktigste, så får jeg prikke inn det siste da, sier hun.

Siste nytt

  • Ny teknikktrener for alpinkvinnene: – Glade for at vi er attraktive for de beste trenerne i verden

    Østerrikske Johannes Zöchling (44) har blitt ansatt som ny hovedtrener for de norske alpinkvinnenes teknikklag.

    Det skriver Norges Skiforbund i en pressemelding.

    – Vi er glade for at Johannes velger å bli med oss og ser fram til å få han på laget. «Hannes» har en sterk og variert bakgrunn, med gode resultater, forteller alpinsjef Claus Johan Ryste.

    Zöchling kommer fra Det østerrikske skiforbundet, hvor han har jobbet i ulike roller de siste 15 årene. Blant annet har han hatt ansvaret for kvinnenes teknikklag i seks år, mens han de siste tre sesongene har hatt ansvar for rekrutteringslandslaget på herresiden.

    Østerrikeren tar over for Janne Haralla, som har fått en rolle i den amerikanske superstjernen, Mikaela Shiffrins, lag. (NTB)

    Thea Louise Stjernesund i Kranjska Gora
    Foto: BORUT ZIVULOVIC / Reuters
  • Chelsea bekrefter: Enzo mister resten av sesongen

    Chelseas Enzo Fernandez mister resten av sesongen, det melder klubben på sine nettsider.

    Argentineren har vært under kniven på grunn av et lyskeproblem, og Chelsea bekreftet at operasjonen var vellykket. Samtidig betyr det at han er ute resten av sesongen.

    23-åringen har spilt 62 kamper for klubben etter at de hentet ham i januar i fjor.

    Carabao Cup - Final - Chelsea v Liverpool
    Foto: HANNAH MCKAY / Reuters
  • Wada skal etterforskes etter kritikk i dopingsak

    Verdens Antidopingbyrå (Wada) har bedt om en uavhengig gjennomgang av byråets håndtering av saken om en mulig dopingsak med noen av verdens beste svømmere.

    Ifølge Wada skal sveitseren Eric Cottier få adgang til sakens innhold og gi sin vurdering av byråets behandling av saken. Wada opplyser at arbeidet ventes å være ferdig om to måneder.

    – Wadas integritet og omdømme er under angrep. I de siste dagene er Wada blitt anklaget for partiskhet overfor Kina, opplyser antidopingbyrået.

    Lørdag kom nyheten om at kinesiske svømmere hadde spor av hjertemedisinen trimetazidin i prøver avgitt noen måneder før sommerlekene i 2021. 13 av dem deltok i OL i Tokyo.

    Kinesiske antidopingmyndigheter har avvist anklagene og hevder at utøverne skal ha fått i seg stoffet i mat under et stevne.

    Senere stilte Wada seg bak den forklaringen. Det har fått blant andre Det amerikanske antidopingbyrået (Usada) til å reagere sterkt. Den amerikanske antidopingsjefen Travis Tygart gikk mandag hardt ut mot Wada og mente at de dekket over for kineserne. (NTB)

    Soccer FIFA 2034 World Cup
    Foto: Hassan Ammar / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal