Hopp til innhold

Irritert Bjørgen studerte video før superløpet

BEITOSTØLEN (NRK.no): Marit Bjørgen (34) var småirritert på seg selv etter fredagens klassisk-løp. Da smakte det ekstra godt å slå tilbake med et knallrenn i fristil lørdag.

Rollene var byttet om etter dagens 5km på Beitostølen. Denne gangen var det Marit Bjørgen sin tur på å sette på plass Therese Johaug.

VIDEO: Se Bjørgens innspurt her!

– Det var artig å få det til. I dag fløt det mer av seg selv enn det gjorde i går. Jeg fikk brukt krafta mi, hadde gode ski, og fikk stor fart. Jeg er veldig fornøyd, sier Marit Bjørgen.

34-åringen fra Rognes var et eneste stort glis etter å ha knust Therese Johaug med 19,7 sekunder i lørdagens 10-kilometer i fristil.

Dermed var rollene snudd etter fredagens sesongåpning.

«Banna litt» etter fredagens tap

Bjørgen og Johaug

FIKK BANK: Therese Johaug var helt suveren på fredag. Bjørgen slo tilbake med brask og bram på lørdag.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Landslagstrener Egil Kristiansen forteller at konkurransemennesket Bjørgen ikke var helt fornøyd med å bli nummer to på gårsdagens konkurranse.

Da vant Therese Johaug klassisk-løpet 24,7 sekunder foran trønderjenta. Etterpå var det rett hjem på hotellet og studere video for å finne ut hvor hun kunne ha gjort bedre.

– Vi så på litt videoklipp i går, og hun var småirritert over at hun ikke fikk det helt til i klassisk.

Det viste seg at teknikken ikke satt som den skulle.

– Hva fant dere ut?

– Hun kommer litt for langt frempå, og får ikke trykket godt nok ned i bakken. Det var mye bedre i dag, sier Kristiansen.

Bjørgen fikk derfor helt konkrete arbeidsoppgaver før dagens renn. Da løsnet det.

– I dag er første gang jeg ser henne gå ordentlig bra på ski siden samlingen i Val Senales. I dag vet hun akkurat hva hun skal gjøre. I går var det ikke helt supert, sier landslagstrener Egil Kristiansen.

Bjørgen: – Jeg banna litt

Bjørgen forteller at hun ofte ser på video av seg selv, både når det går bra og når hun har bommet litt.

– Therese var mye rappere enn meg i frasparket i går. Det så jeg på video. Men sånt varierer fra dag til dag. I dag var jeg mer på hugget og Therese hadde en litt tyngre dag, sier Bjørgen.

– Var du irritert etter i går?

– Jeg banna litt, ja, smiler hun.

I dag satt teknikken langt bedre. 34-åringen ledet 10-kilometeren fra start til mål, økte ledelsen underveis, og endte til slutt 19,7 sekunder foran Therese Johaug på andreplass.

Det var Bjørgens første seier i fri teknikk på Beitostølen siden 2009.

– Det gikk mye bedre i dag, men jeg føler jeg fortsatt kan bli bedre. Jeg er et konkurransemenneske og i går var det ikke optimalt. Men det snur fort, sier hun.

Johaug: – Måtte jobbe litt mer enn i går

Therese Johaug virket å ta lørdagens nederlag med fatning.

– Det er ikke hvem som helst som er foran meg, så det var et bra renn. Jeg manglet kanskje det siste lille for å være med å kjempe om seieren, men totalt sett var det et bra renn, sier Johaug.

– I dag måtte jeg jobbe litt mer enn i går. Sånn er det, det går litt på dagsform og sånne ting. Totalt sett er jeg fornøyd, sier jenta fra Dalsbygda.

De to var i en klasse for seg.

– Nå står det 1-1 mellom de to. Therese gjorde et veldig solid løp i går, og i dag var det Marits tur. Det som er bra er at begge virker å være i solid form, sier NRKs langrennsekspert Morten Djupvik.

Heidig Weng knep tredjeplassen 50,3 sekunder bak Bjørgen.

– Weng viser at hun er med. Hun går et godt løp, og virker å være like god i klassisk og skøyting, sier Djupvik.

Topp 10, 10 km fri teknikk på Beitostølen (nasjonal åpning):

  1. Marit Bjørgen 23:07,6
  2. Therese Johaug +19,7 sek.
  3. Heidi Weng +50,3 sek
  4. Martine Ek Hagen +1.06,6
  5. Ingvild Flugstad Østberg +1.30,8
  6. Claudia Nystad, Tyskland +1.31,1
  7. Ragnhild Haga +1.33,2
  8. Coraline Thomas Hugue, Frankrike + 1.41,7
  9. Stephanie Böhler, Tyskland +1.46,8
  10. Denise Herrmann, Tyskland + 1.56,7

VIDEO: Se intervju med Johaug og Bjørgen etter løpet

Bjørgen og Johaug byttet plasser på podiet fra gårsdagens 10km. Denne gangen var det Bjørgens tur å sette Johaug på plass.

Siste nytt

  • Stortalent herjet da Norge vant i VM-test

    Treningskampen mellom Norge og Danmark i Asker endte 4-3 fredag kveld etter spilleforlengelse.

    18 år gamle Michael Brandsegg-Nygård er blant verdens mest ettertraktede talenter og han viste hvorfor fredagens kamp.

    Brandsegg-Nygård ble kreditert alle Norges tre mål i ordinær tid.

    – Jeg vet ikke. To i hvert fall, sa Brandsegg-Nygård til TV 2 i pausen mellom andre og tredje periode.

    – Den gikk på skøyta mi, men så jeg ikke hva som skjedde etter. Jeg tror Petter (Vesterheim) slo den inn, sa Brandsegg-Nygård videre - noe også TV 2s kommentatorer konkluderte med.

    Norge ledet 3-1 etter den andre perioden, men Danmark kom tilbake i den tredje perioden og fikk utlignet til 3-3. Dermed ble det spilleforlengelse i Asker.

    Der var igjen Brandsegg-Nygård sentral og scoret Norges vinnermål tre minutter ut i spilleforlengelsen.

    Norge og Danmark møtes til ny treningskamp lørdag. Deretter skal Norge spille to treningskamper borte mot Latvia neste uke, før VM starter 9. mai.

    Michael Brandsegg-Nygård
    Foto: NTB
  • Skaslien og Nedregotten tapte nervepirrende VM-semifinale

    Curlingparet Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten kom til kort i VM-semifinalen fredag, etter en semifinale hvor det bølget frem og tilbake og ikke ble avgjort før siste stein.

    I kampen mot Estland fikk Norge et tidlig overtak og ledet 4-2 etter fire omganger. Estland slo tilbake og tok tre poeng i den femte omgangen, men Norge fikk igjen overtaket etter å ha tatt to poeng i den sjette omgangen.

    Med ledelse 6-5 hadde Norge en viss kontroll før de siste to omgangene, men to poeng til Estland sørget for full spenning inn i den siste ordinære omgangen.

    Norge trengte der ett poeng for å skaffe en ekstraomgang og to poeng for å vinne, hvor Norge hadde den siste steinen.

    Estland fikk plassert sin siste stein midt i boet og da klarte ikke det norske paret å svare. Dermed ble det ett estisk poeng og 8-6 til Estland totalt.

    Skaslien og Nedregotten tok sølv i VM tilbake i 2021. Sølv ble det også i OL i 2022. Lørdag blir det VM-bronsefinale mot Sveits.

    Nedregotten Skaslien
    Foto: ELOISA LOPEZ / Reuters
  • Norges ishockeykvinner vant etter straffer – styrer mot plass i elite-VM

    Norge kan for første gang siden 1997 år bli å se i elite-VM i ishockey for kvinner. Etter straffeseier over Nederland er opprykkshåpet tent før siste runde.

    Norge spiller for øyeblikket VM 1. divisjon i Østerrike og kjemper om opprykk sammen med flere andre lag.

    Seieren over Nederland kom i en tett affære i Klagenfurt. Etter tre målløse perioder måtte lagene ut i forlengning og etter hvert straffer. Der ble Emilie Kruse og Mathea Fischer avgjørende for Norge med sine scoringer.

    Med fredagens triumf ligger Norge to poeng bak Frankrike på tabelltopp etter fire kamper. Ungarn er to poeng bak Norge med én kamp mindre spilt, og dermed kan ungarerne klatre forbi med seier over Østerrike senere fredag.

    Ungarn og Frankrike skal imidlertid møte hverandre i siste runde, og dessuten har Norge slått begge lag tidligere i turneringen.

    Dermed trenger Norge å slå bunnlaget Sør-Korea etter ordinær tid for å sikre opprykket til elite-VM. Om lag ender likt på poeng, blir kampene innbyrdes tellende for å skille dem.

    De to beste etter fem runder rykker opp til elite-VM i Tsjekkia neste år. (NTB)

    André Lysenstøen, landslagstrener ishockey kvinner
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal