Det kan ligge an til å bli en våt affære i Roma. Meteorologen er skeptisk, men Norges beste lar seg ikke skremme.

KAN HØLJE NED: Ifølge værvarselet kan regnet øse ned over Roma i kveld, som da Francesco Totti opplevde det da Roma møtte Seria A-rival Lazio på Stadio Olimpico i november 2011.

SKEPTISK TIL REGN: Statsmeteorolog Siri Wiberg Horjen sier det kan bli veldig vått under landskampen Italia-Norge.

– Potensielt kan det bli ei skikkelig rotbløyte. Da tror jeg kanskje ikke det går an å spille fotball, sier Siri Wiberg Horjen til NRK.

Statsmeteorologen sitter og studerer dataskjermene for å kunne gi en pekepinn på kveldens vær i Roma, hvor Norge møter Italia klokka 20.45.

Kanskje blir det opphold. Kanskje blir det skikkelig, skikkelig vått. Kanskje smeller og blinker det i skyene også. Temperaturen vil trolig ligge rundt 18 grader, når lavtrykk møter høytrykk.

– Det er veldig små marginer om å gjøre. Men om disse skyene går rett over Roma, kan det komme mye regn på kort tid, forklarer statsmeteorologen mens hun peker på kartet.

– Det er veldig ustabilt med bygevær, og kanskje torden. Det kan bli ganske ille hvis tordenbygene kommer akkurat der hvor fotballkampen spilles.

Meteogram, Roma

KAN BLI VÅTT: Ifølge yr.no kommer det 18,1 millimeter med regn fra klokken 17 til 23 i kveld. I verste fall mener meteorologen det kan falle rundt 50 millimeter nedbør i timene rundt kampen.

– Det har ingenting å si

Per Ciljan Skjelbred

BRYR SEG IKKE: Landslagskaptein Per Ciljan Skjelbred mener det ikke spiller noen rolle om det blir regn eller ikke.

Norges beste menn bør i alle fall ha tatt med seg skruknottene til støvellandet. Midtbanedirigent Stefan Johansen har dårlig erfaring med ruskvær, men er usikker på hvor stor rolle det spiller inn om de får pøsregn eller opphold i Italia.

– Jeg tror ikke det har mye å si om det blir regn eller opphold, sier Celtic-stjernen, før han fortsetter:

– Men det var vel en match i Kroatia, der det regnet ganske bra også. Det var ikke en «høydare» av en kamp. Jeg har mer tro på sol, smiler han.

Landslagskaptein Per Ciljan Skjelbred avfeier imidlertid at været skal spille noen rolle på resultatet.

– Regn eller ikke regn, det passer oss bra uansett. Det har egentlig ingenting å si. Begge lag er klar for oppgaven, sier Skjelbred bestemt til NRK.

50 millimeter på noen timer

I fjor ble det satt nedbørsrekord i Oslo, da det regnet 44 millimeter på én time i den norske hovedstaden. Så ille tror ikke Wiberg Horjen det blir i Roma i kveld.

– I Oslo ble det oversvømmelser og helt kaos. Potensielt kommer det 50 millimeter på et par timer i Italia. Det er ganske ille det også.

– Ville du spilt fotball i det været?

– Nei. Jeg ville ikke det. Jeg vil tro det kan bli avlyst. Men nå har ikke jeg peiling på fotball, sier hun og ler.

Spillerne møter nok opp, men mange tror været kan påvirke publikumsoppmøtet i Roma.

Sportsnyheter

Tar æren for gedigen Selnæs-tabbe: – Den er jeg veldig fornøyd med

Det gikk fullstendig galt for Rosenborg-veteran Ole Selnæs foran et fullsatt Lerkendal. Etter Selnæs-tabben gikk det fra vondt til verre for Rosenborg mot ustoppelige Bodø/Glimt.

• Lilleberg og Lightning slo Panthers

Emil Lilleberg og Tampa Bay Lightning tok sin første seier i årets NHL-sluttspill og reduserte til 3–1 i kamper mot Florida Panthers.

Nattens kamp endte 6-3 i Amalie Arena i Tampa Bay. Lilleberg fikk 19 minutter og to sekunder på isen, men noterte seg ikke for noen målpoeng.

Lightnings seier betyr dermed at lagene i hvert fall må ut i en femte kamp for å avgjøre vinneren av best av sju-serien. Den kampen spilles natt til tirsdag norsk tid. (NTB)

YIumGPwHu2A
  • VAR-drama da Aston Villa snublet mot Chelsea

Det ble 2-2 mellom Aston Villa og Chelsea på Villa Park lørdag kveld, etter en opphenting fra bortelaget. VAR sørget for at Chelsea ikke stakk av med seieren.

Dermed tapte Villa viktige poeng i kampen om Mesterliga-plass. De ligger foreløpig som nummer fire, med tre kamper mer spilt, og syv poeng foran Tottenham på 5. plass.

Aston Villa tok ledelsen allerede etter fire minutter. Marc Cucurella var uheldig og scoret selvmål.

Et kvarter ut i kampen scoret Chelsea-spiss Nicolas Jackson, men etter en VAR-sjekk ble scoringen annullert for offside. Senere i omgangen var Jackson nære på med en heading, men denne gangen var det stolpen som hindret utligningen for Chelsea.

I stedet var det Aston Villa som doblet ledelsen med et langskudd fra Morgan Rogers.

Det tok 62 minutter før bortelaget fikk sin uttelling. Chelsea vant ballen etter høyt press og Noni Madueke curlet ballen i lengste hjørne og reduserte for gjestene.

Og Chelsea var ikke ferdig. Ti minutter før slutt vartet Conor Gallagher opp med en nydelig utligning for gjestene.

Cole Palmer var centimeter unna å sende Chelsea i ledelsen på overtid, men Robin Olsen reddet ut til hjørnespark.

Hjørnesparket endte opp hos Axel Disasi, som trodde han sluttførte snuoperasjonen da han scoret 3-2 med en heading via Olsen. VAR ville dog ha et ord med i laget, og annullerte scoringen for en dytt i forkant.

Chelsea blir med det værende på niendeplass, 19 poeng bak Villa.

Gallagher
  • Ruud enkelt videre i Madrid

Casper Ruud lå under 0-2 i første sett, men deretter dominerte kan kampen mot Miomir Kecmanovic i 2. runde av ATP 1000-turneringen i Madrid.

Dette er en av de mest prestisjetunge turneringene utenom de fire Grand Slam-turneringene.

Ruud vant kampen 6-4, 6-1.

I neste runde venter britiske Cameron Norrie, som slo brasilianske Joao Fonseca 6-1, 6-4.

– Jeg nyter virkelig å være på grusen, det er min favorittid av sesongen. Nå er vi tilbake på grusen i Europa og det liker jeg godt. Det var ikke lett i dag. Det var en litt trøblete start og det tok tid å bli vant til det. Jeg er fornøyd med prestasjonen, sa Ruud etter seieren.