Hopp til innhold

Fourcade mister suksesstreneren

Martin Fourcades suksesstrener, Siegfried Mazet, har sagt opp jobben for det franske skiskytinglandslaget. Nå kan Norge bli neste stoppested.

Fourcade team

GULLJUBEL: Frankrikes støtteapparat feirer gull til Martin Fourcade i Holmenkollen. Siegfried Mazet øverst til venstre.

Foto: Ruud, Vidar / NTB Scanpix

37-åringen har vært skytetrener for det franske skiskytinglandslaget i åtte år og har fått en stor del av æren for Martin Fourcades suksess, sammen med hovedtrener Stéphane Bouthiaux. Nå har han bestemt seg for å gi seg.

– Jeg har avsluttet samarbeidet med det franske laget i dag. Jeg har snakket med flere forbund dette vinteren, blant annet det norske, og vurderer nå hva jeg skal gjøre videre, sier Siegfried Mazet til NRK.

Den franske storavisen L'Equipe, skrev at Mazet allerede har takket ja til et tilbud fra det norske landslaget, for å hjelpe de norske herrene på vei mot OL i 2018. Fourcade har retvitret meldingen til avisen.

Laster Twitter-innhold
Morten Aa Djupvik på Holmenkollen Park Hotel

MOTSIER: Idrettssjef Morten Aa Djupvik.

Foto: Rune Fossum / NRK

Men både Mazet selv, og idrettssjef for det norske landslaget, Morten Aa Djupvik, sier til NRK at ikke noe er avklart ennå.

– Jeg hadde en uformell prat med ham i vinter. For vår del er det uaktuelt å gjøre noe i forhold til ansettelser før vi har avklart hvordan trenerne våre tenker om fremtiden. At han har fått tilbud fra Norge, stemmer ikke, skriver Djupvik i en tekstmelding.

Det kan virke som det franske landslaget er misfornøyd med Mazets avgang.

– Det er selvsagt dårlig nytt for oss og vi er lei oss for avgjørelsen hans. Det gjorde meg sint, og Martin også, for jeg trodde vi hadde en «gentlemen's agreement» frem til OL i 2018. Men det er prisen for suksess. Vi må akseptere det og gjøre situasjonen til noe bedre, sier landslagets tekniske direktør Fabien Saguez til L'Equipe.

Siste nytt

  • Team Braathen avviser Hirscher-rykter: – Blir ikke noe samarbeid

    Michael Pircher er Lucas Braathens nye trener og var sjef for Marcel Hirscher i seks år. Han er likevel klar på at det ikke vil bli noe samarbeid dem imellom.

    I mars ble det klart at Braathen gjør comeback som alpinist etter en sesong på sidelinjen, men for Brasil. Hokksund-gutten har derfor måttet sette sammen sitt helt eget team, hvor Pircher er ansatt som trener.

    48-åringen ble hentet fra Det østerrikske skiforbundet, hvor han blant annet hadde treneransvaret for skilegenden Hirscher fra 2013 til han la opp i 2019.

    Østerrikeren sjokkerte hele alpinverden da han annonserte comeback for Nederland tidligere i uken. Det har også skapt spekulasjoner om han og Braathen ville danne et samarbeid.

    – Det er ikke en sak for oss. Vi kommer garantert til å være i de samme skistedene, og noe vil dukke opp, men det blir ikke noe samarbeid, sa Pircher til Tiroler Zeitung, ifølge Blick.

    Trenerveteranen er tydelig på at fokuset hans nå ligger på Braathen, som skal jakte VM-gull i Saalbach til vinteren.

    – Om dagen planlegger vi opplegget, alt er fortsatt i de tidlige stadiene. Vi har nettopp funnet hverandre, sa Pircher. (NTB)

    Lucas Braathen
    Foto: BARBARA GINDL / AFP
  • Formel 1-stjerne ferdig i Haas etter sesongen

    Den tyske Formel 1-stjernen Nico Hülkenberg kjører sin siste sesong for Haas. Det bekreftet laget fredag formiddag.

    «Haas og Nico Hülkenberg vil skille lag ved avslutningen av 2024-sesongen» heter det i meldingen på X.

    Tyskeren er inne i sin andre sesong for Haas. Tidligere har han kjørt for lag som Williams, Sauber, Renault og Aston Martin.

    36-åringen har tatt en pole position, men har fortsatt til gode å vinne et Formel 1-løp. Totalt har han tatt 534 poeng på 211 løp i karrieren.

    Så langt denne sesongen står han imidlertid bare med fire poeng på fem løpshelger. Hans beste resultat i år er en 9.-plass fra Australias Grand Prix. (NTB)

    Japan F1 GP Auto Racing
    Foto: Hiro Komae / AP
  • Rashford ut mot netthetsen: – Nok er nok

    Manchester United-angriperen Marcus Rashford (26) har sett seg lei av behandlingen han får i sosiale medier.

    I et svar på en støttemelding på X skriver Rashford at «mobbingen har pågått i månedsvis».

    – Nok er nok, avslutter han med.

    Responsen kom etter at en X-bruker med United-sympatier gikk ut mot hetsen av Rashford og omtalte den som motbydelig og ondsinnet.

    26-åringen scoret hele 30 mål forrige sesong, men siden har det gått trått. Rashford står denne sesongen med kun åtte scoringer på 40 klubbkamper. (NTB)

    Rashford jubel united
    Foto: Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal