Hopp til innhold

Utelukker ikke at det kommer siktelser i kveld

Politiet har onsdag avhørt flere personer i forbindelse med kampfiksingsaken, og utelukker ikke at det vil bli tatt ut siktelser i løpet av kvelden.

Politiinspektør Gro Smogeli

Seksjonssjef for finans- og miljøkriminalitet i Oslo politidistrikt, Gro Smogeli, sier at det kan komme siktelser i kampfiksingssaken i løpet av kvelden.

Foto: Holm,Morten / NTB Scanpix

Seksjonssjef for finans- og miljøkriminalitet i Oslo politidistrikt, Gro Smogeli, forteller til NRK onsdag kveld at etterforskningen pågår for fullt, og at det fremdeles er interessant å komme til bunns om det har skjedd kampfiksing i Norge.

Til spørsmålet om det blir tatt ut noen siktelser, svarer Smogeli følgende:

– Det er det vi ser på nå. Det må vi komme tilbake til.

– Vil du utelukke at det blir i siktelser i løpet av kvelden?

– Nei, det kan jeg ikke utelukke, sier hun til NRK.

– Vi har mottatt mange tips

Politiet holder kortene tett til brystet foreløpig. Av taktiske årsaker ønsker de ikke å gå nærmere inn på hvem som er avhørt.

Men Smogeli forteller at de har mottatt mange tips og mye informasjon etter at de gikk ut med en oppfordring i går.

– Nå prøver vi å sortere den informasjonen. Vi kan heller ikke utelukke om disse tipsene bidrar til at noen blir sikta, sier hun.

Det er trolig større grunn nå enn tidligere til å tro at det har skjedd noe kriminelt i forbindelse med den angivelige kampfiksingssaken i norsk fotball.

– Vi ser etter ting som er interessant for oss, og det vil da være ting som er av kriminell art. Det er åpenbart at det kan ha skjedd noe kriminelt her, sier Smogeli.

Kampfiksing

HAR ANMELDT TRE KAMPER: Fotballpresident Yngve Hallén, generalsekretær i fotballforbundet Kjetil Siem og informasjonssjef i fotballforbundet Svein Graff på pressekonferanse på Ullevaal stadion søndag ettermiddag, etter at det ble kjent at kampen mellom Ull/Kisa og HamKam ble avlyst på grunn av mistanke om kampfiksing.

Foto: Løvland, Marianne / NTB scanpix

NISO ber folk være varsomme

NISO-leder Joachim Walltin maner til forsiktighet etter alle spekulasjonene rundt enkeltspillere.

Meldingen om mulig kampfiksing i norsk fotball overrasket ikke spillerforeningen, melder NTB.

Førstedivisjonskampen mellom Ull/Kisa og HamKam ble utsatt fordi det var mistanke om mulig forsøk på kampfiksing. Fotballkamper også i 2. divisjon er under mistanke.

– Det er ikke overraskende at det på et tidspunkt kom fram mulig kampfiksing i Norge, men vi vet ikke nok om det er hold i det som er kommet fram. Vi må være forsiktige, samtidig er det veldig bra at det blir tatt på alvor. Dette er et kjempestort problem internasjonalt, sier Walltin.

Joachim Walltin

NISO-leder Joachim Walltin sier at kampfiksing må bekjempes sammen med forbund, myndigheter og politi.

Foto: Øijord, Thomas Winje / NTB Scanpix

– Uheldig med fokus på enkeltpersoner

Raskt ble enkeltspillere navngitt og uthengt på sosiale medier. Ryktene florerer, og det er spillere som opplever spekulasjonene som svært belastende.

– Det har vært veldig uheldig at det ble slikt fokus på enkeltpersoner. Folk opplever det som en belastning. Rykter og spekulasjoner som har gått, er en uting og burde ikke ha skjedd.

Men det får være opp til fotballforbundet å svare på om det var riktig å avlyse helgens kamp, sier Walltin.

Siste nytt

  • Femdobbelt mester advarer mot premiepenger i OL

    Storbritannias rolegende Steve Redgrave (62) liker dårlig at friidretten skal belønne alle sine gullvinnere i Paris-OL med 50.000 dollar.

    – Det gir en «oss mot dem»-situasjon. Jeg er imot det, sier Redgrave til BBC.

    Det internasjonale friidrettsforbundet (WA) gikk forrige måned ut med nyheten om prispenger. Ingen grener har tidligere gjort tilsvarende i OL-historien.

    Skulle det bli gull til Karsten Warholm og Jakob Ingebrigtsen, vil begge motta snaut 555.000 kroner. I alt skal det kåres 48 friidrettsvinnere i Paris-lekene.

    – Alle disse er kapable til å tjene betydelig med penger før og etter Paris, så her gir man penger til folk som allerede har det, mener Redgrave. (NTB)

    2Jca4zXpmm8
    Foto: Reuters
  • Medvedev inn på profiltung skadeliste før Roland-Garros

    Flere store tennisstjerner trøbler med skade før prestisjetunge Roland-Garros i slutten av mai. Russiske Daniil Medvedev er usikker på omfanget av egen skade.

    Verdensfireren måtte kaste inn håndkleet etter det første settet i torsdagens kvartfinale i Madrid Open. En trøblete hofte satte en stopper for russeren.

    – Jeg klarte ikke å sprinte, og jeg er litt usikker på om det var på grunn av krampe eller en strekk. Jeg spurte fysioen min om det var fare for å gjøre det noe verre. Han sa at det kunne bli verre om det er en strekk, men ikke om det bare er krampe, sa Medvedev etter kampen.

    I tillegg til Medvedev valgte også verdenstoer Jannik Sinner å trekke seg fra Madrid Open. Carlos Alcaraz returnerte nylig til tennisbanen etter å ha slitt med en skade i høyrearmen. Det er også knyttet usikkerhet til Novak Djokovic, som siden semifinaletapet mot Casper Ruud i Monte-Carlo Masters i midten av april ikke har vært i aksjon.

    Gruskongen Rafael Nadal fortsetter på sin side å jobbe tålmodig mot toppformen etter å ha trøblet stort med ulike skader de siste to årene. (NTB)

    CJGi5d073OI
    Foto: AP
  • Tottenham-sjefen tar selvkritikk etter nytt tap

    Et formsvakt Tottenham-mannskap sakker akterut i kampen om mesterligafotball til høsten. Etter torsdagens 0-2-tap mot Chelsea tok Ange Postecoglou selvkritikk.

    – Det var ikke en særlig god kveld. Vi hadde ikke den innstillingen som jeg forventer at vi har, og det er noe jeg må ta ansvar for. Til sjuende og sist er det jeg som forbereder spillerne, så jeg er nødt til å gå en runde med meg selv og se hvordan jeg kan gjøre ting annerledes, sa Postecoglou på pressekonferansen etter oppgjøret. (NTB)

    QoMoMLAPUWU
    Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal