NRK Meny
Normal

Nye avhør i kampfiksingssaken

Politiet vil kalle inn flere personer til avhør i kampfiksingsaken tirsdag. Det er fortsatt usikkert om det foreligger straffbare forhold.

Kampfiksing

HAR ANMELDT TRE KAMPER: Fotballpresident Yngve Hallén, generalsekretær i fotballforbundet Kjetil Siem og informasjonssjef i fotballforbundet Svein Graff på pressekonferanse på Ullevaal stadion søndag ettermiddag, etter at det ble kjent at kampen mellom Ull/Kisa og HamKam ble avlyst på grunn av mistanke om kampfiksing.

Foto: Løvland, Marianne / NTB scanpix

– Vi prøver å kartlegge hva som egentlig har skjedd. Vi forsøker å få til flere vitneavhør for å konkretisere hva som har foregått, sier seksjonssjef ved finans- og miljøseksjonen i Oslo politidistrikt, Gro Smogeli til NRK.no.

Mandag var både styreleder i Follo fotball, Ole Bjørn Fausa og to andre fra klubbadministrasjonen i Follo i avhør hos politiet.

Smogeli ønsker ikke å gå i detalj på hvem som skal avhøres tirsdag, men ifølge Dagbladet er flere spillere blant personene politiet ønsker å snakke med.

– For oss er det ikke nok hva noen syns og mener. Vi må vurdere, og kvalitetssikre informasjonen før vi kan avgjøreom det foreligger brudd på grove straffebestemmelser, sier Smogeli til NRK.

Stor interesse

Smogeli opplyser at det er for tidlig å konkludere med om enkeltpersoner vil bli straffeforfulgt i saken, men sier politiet legger ned betydelige ressurser i å avgjøre om det er grunnlag for videre etterforskning.

– I og med at dette er en sak som har stor offentlig interesse må vi bruke energi på å opplyse saken. Vi har løpende kontakt med anmelder, NFF og bruker så mye ressurser at det er tilstrekkelig, sier hun.

– Etterforsker dere opplysningene som er kommet fram i media om at kampfiksingen i Norge knyttes til svensk mafiavirksomhet?

– Det ønsker jeg ikke å kommentere, sier Smogeli, men bekrefter at Oslopolitiet så langt ikke har kontaktet svensk politi.

Skjønner ingenting

Gro Smogeli

ETTERFORSKER: Gro Smogeli, seksjonssjef i Oslo-politiet, sier politiet bruker betydelige ressurser på å komme til bunns i hva som har skjedd. Det er for tidlig å si om det er grunnlag for straffeforfølgelse.

Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

En mistenkt spiller i Ull/Kisa-spiller hevder overfor TV 2 at han er uskyldig i kampfiksing, og sier han føler seg uthengt.

Spilleren er mistenkt for å ha satt penger på at laget hans skulle tape mot HamKam, søndag 8. juli. Denne kampen ble utsatt på grunn av mistankene.

– Jeg aner ikke hvor disse ryktene om meg kommer fra. Jeg har ikke vært i kontakt med verken politi eller NFF, forteller spilleren, som selv tok kontakt med TV2 til kanalen.

Arbeider med nye kontrakter

Fotballpresident Yngve Hallén presiserte overfor NRK mandag at forbundet ikke har anmeldt enkeltpersoner, men forhold knyttet til tre kamper. Smogeli bekrefter at dette er riktig.

Hallén sier det er for tidlig å peke ut enkelspillere som syndere, og at det foreløpig ikke er aktuelt med sanksjoner fra NFFs side.

VG skriver tirsdag at fotballforbundet er i gang med et arbeid om å innføre nye standardkontrakter i norsk fotball som vil gjøre det vanskeligere for norske fotballspillere å gamble.

– Det er nok mye vi kunne gjort annerledes, men nå er det fokus på å gjøre det beste vi kan i situasjonen, sier Hallén til avisa.

Yngve Hallén er president i norges fotballforbund.

Se intervju med Yngve Hallén fra mandag.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.