Hopp til innhold
Ole-Kristian Tollefsen
Foto: Larsen, HÃ¥kon Mosvold / NTB scanpix

Ishockey, SHL

Oppsummert

  • Her kan du lese nyheter fra den svenske hockeyligaen.
  • Vi følger spesielt våre ni Sverige-proffer.
  • Holøs forsterker Kölner Haie

    Den norske landslagskapteinen Jonas Holøs forlater svensk ishockey til fordel for DHL og Kölner Haie.

    33-åringen som sist spilte i Linköping, er blitt enig om en kontrakt ut 2022-sesongen med det tyske laget.

    – Med Jonas Holøs får vi en stabil toveisspiller og den norske landslagskapteinen. Jonas har mye internasjonal erfaring og er en ledertype. Jeg gleder meg til å se ham i Köln, sier trener Uwe Krupp til klubbens nettsted.

  • Tilbake med seier etter 24 smittede

    Jonas Holøs er fortsatt ikke klar for spill, men lagkameratene i Linköping var tirsdag tilbake i kamp og vendte til 2-1-seier over Skellefteå i siste periode.

    Hele 24 personer i SHL-klubbens spillerstall og støtteapparat har vært virussmittet. Tirsdag spilte klubben kamp for første gang på 24 dager.

    Holøs var den første som fikk konstatert koronasmitte. Han fikk symptomer etter lagets forrige kamp mot Skellefteå 17. oktober og ble testet. Nordmannen fikk en hard tørn med covid-19 og er fortsatt ikke tilstrekkelig restituert til å spille. Alle lagkameratene er derimot klarert for spill, og de avgjorde med to scoringer i siste periode da nettopp Skellefteå ble slått i lagets comeback. Jonas Junland ble matchvinner.

    Jonas Holøs
    Foto: Tore Meek / NTB
  • Landslagskapteinen testet positivt

    Den norske landslagkapteinen i ishockey, Jonas Holøs, er bekreftet smittet av koronaviruset, melder VG.

    – Jeg følte meg dårlig søndag kveld, og fikk feber. Mandag ble jeg testet, tirsdag kom svaret. Jeg er smittet, sier Holøs til avisen.

    Holøs spiller i svenske Linköping i SHL. Linköping spilte borte mot Skellefteå søndag kveld og laget kom hjem med fly på kvelden.

    Han forteller at han først trodde han var sliten etter tre dager på reisefot og kamp.

    Ifølge den svenske hockeyklubben skal flere nå ha testet positivt. En av dem er Holøs.

    Klubbens neste hjemmekamp mot Oskarshamn torsdag er utsatt. Det er også uvisst om lørdagens møte mot HV71 blir spilt som planlagt.

    Holøs
    Foto: Tore Meek / NTB scanpix

Siste nytt

  • Chelsea bekrefter: Enzo mister resten av sesongen

    Chelseas Enzo Fernandez mister resten av sesongen, det melder klubben på sine nettsider.

    Argentineren har vært under kniven på grunn av et lyskeproblem, og Chelsea bekreftet at operasjonen var vellykket. Samtidig betyr det at han er ute resten av sesongen.

    23-åringen har spilt 62 kamper for klubben etter at de hentet ham i januar i fjor.

    Carabao Cup - Final - Chelsea v Liverpool
    Foto: HANNAH MCKAY / Reuters
  • Wada skal etterforskes etter kritikk i dopingsak

    Verdens Antidopingbyrå (Wada) har bedt om en uavhengig gjennomgang av byråets håndtering av saken om en mulig dopingsak med noen av verdens beste svømmere.

    Ifølge Wada skal sveitseren Eric Cottier få adgang til sakens innhold og gi sin vurdering av byråets behandling av saken. Wada opplyser at arbeidet ventes å være ferdig om to måneder.

    – Wadas integritet og omdømme er under angrep. I de siste dagene er Wada blitt anklaget for partiskhet overfor Kina, opplyser antidopingbyrået.

    Lørdag kom nyheten om at kinesiske svømmere hadde spor av hjertemedisinen trimetazidin i prøver avgitt noen måneder før sommerlekene i 2021. 13 av dem deltok i OL i Tokyo.

    Kinesiske antidopingmyndigheter har avvist anklagene og hevder at utøverne skal ha fått i seg stoffet i mat under et stevne.

    Senere stilte Wada seg bak den forklaringen. Det har fått blant andre Det amerikanske antidopingbyrået (Usada) til å reagere sterkt. Den amerikanske antidopingsjefen Travis Tygart gikk mandag hardt ut mot Wada og mente at de dekket over for kineserne. (NTB)

    Soccer FIFA 2034 World Cup
    Foto: Hassan Ammar / AP
  • Amnesty reagerer kraftig – Fifa forsvarer Saudi-avtale

    Amnesty reagerer kraftig på avtalen Fifa har inngått med det saudiarabiske oljeselskapet Aramco. Fifa peker på at den bidrar til global utvikling av fotballen.

    Avtalen mellom saudiarabiske Aramco og Fifa er den siste i rekken av oljestatens involvering i idrett.

    Nyhetsbyrået AP hevder at avtalen er den største Det internasjonale fotballforbundet (Fifa) har inngått med en sponsor om man regner per år.

    – Vi blir ikke lenger sjokkert over Saudi-Arabias bruk av sport som et PR-verktøy, og Fifa har til gode å imøtekomme bekymringer knyttet til saudiske myndigheters grove brudd på menneskerettighetene, sier prosjektleder Frank Conde Tangberg i Amnesty International til NTB.

    – Fifa har valgt å rulle ut den røde løperen for Saudi-Arabia som VM-vert og sponsor. Vi oppfordrer Fifa til å engasjere seg mer for å ta tak i risikoen knyttet til VM i 2034, sier Tangberg.

    NTB har kontaktet Fifa og spurt om forbundets respons på et samarbeid med Saudi-Arabia og bekymringene om brudd på menneskerettighetene.:

    – I tråd med vedtektene reinvesterer Fifa sine inntekter, inkludert inntektene fra Aramco-sponsingen, i å utvikle fotball over hele verden. Det er forventet at Fifa i 2023–2026 vil investere i overkant av 3,9 milliarder dollar i utvikling og utdanning, opplyser en talsperson i Fifa til NTB.

    – Dette inkluderer «Fifa Forward 3.0», fotballutviklingsfondet og andre initiativ som for eksempel å fremme kvinnefotball, dommerarbeid og teknisk utvikling. (NTB)

    Soccer FIFA 2034 World Cup
    Foto: Hassan Ammar / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal