Hopp til innhold
Ole-Kristian Tollefsen
Foto: Larsen, HÃ¥kon Mosvold / NTB scanpix

Ishockey, SHL

Oppsummert

  • Her kan du lese nyheter fra den svenske hockeyligaen.
  • Vi følger spesielt våre ni Sverige-proffer.
  • Holøs forsterker Kölner Haie

    Den norske landslagskapteinen Jonas Holøs forlater svensk ishockey til fordel for DHL og Kölner Haie.

    33-åringen som sist spilte i Linköping, er blitt enig om en kontrakt ut 2022-sesongen med det tyske laget.

    – Med Jonas Holøs får vi en stabil toveisspiller og den norske landslagskapteinen. Jonas har mye internasjonal erfaring og er en ledertype. Jeg gleder meg til å se ham i Köln, sier trener Uwe Krupp til klubbens nettsted.

  • Tilbake med seier etter 24 smittede

    Jonas Holøs er fortsatt ikke klar for spill, men lagkameratene i Linköping var tirsdag tilbake i kamp og vendte til 2-1-seier over Skellefteå i siste periode.

    Hele 24 personer i SHL-klubbens spillerstall og støtteapparat har vært virussmittet. Tirsdag spilte klubben kamp for første gang på 24 dager.

    Holøs var den første som fikk konstatert koronasmitte. Han fikk symptomer etter lagets forrige kamp mot Skellefteå 17. oktober og ble testet. Nordmannen fikk en hard tørn med covid-19 og er fortsatt ikke tilstrekkelig restituert til å spille. Alle lagkameratene er derimot klarert for spill, og de avgjorde med to scoringer i siste periode da nettopp Skellefteå ble slått i lagets comeback. Jonas Junland ble matchvinner.

    Jonas Holøs
    Foto: Tore Meek / NTB
  • Landslagskapteinen testet positivt

    Den norske landslagkapteinen i ishockey, Jonas Holøs, er bekreftet smittet av koronaviruset, melder VG.

    – Jeg følte meg dårlig søndag kveld, og fikk feber. Mandag ble jeg testet, tirsdag kom svaret. Jeg er smittet, sier Holøs til avisen.

    Holøs spiller i svenske Linköping i SHL. Linköping spilte borte mot Skellefteå søndag kveld og laget kom hjem med fly på kvelden.

    Han forteller at han først trodde han var sliten etter tre dager på reisefot og kamp.

    Ifølge den svenske hockeyklubben skal flere nå ha testet positivt. En av dem er Holøs.

    Klubbens neste hjemmekamp mot Oskarshamn torsdag er utsatt. Det er også uvisst om lørdagens møte mot HV71 blir spilt som planlagt.

    Holøs
    Foto: Tore Meek / NTB scanpix

Siste nytt

  • Store endringer på kombinertlandslaget: Fra 13 til seks utøvere

    I vinter var det ni menn og fire kvinner på kombinertlandslaget. Til neste sesong slås de to lagene sammen til ett, samtidig som det kuttes drastisk.

    – Vi ønsker å spisse satsingen enda mer mot et VM på hjemmebane neste år og optimalisere satsingen mot de aller, aller beste, sier sportssjef Ivar Stuan til NRK.

    De seks utøverne som blir en del av Elite A-landslaget er: Jørgen Graabak, Ida Marie Hagen, Gyda Westvold Hansen, Mari Leinan Lund, Jens Lurås Oftebro og Jarl Magnus Riiber.

    Samtidig har ledelsen opprettet et B-landslag. Der er det én kvinne og syv menn. Blant dem flere som har medaljer og gull fra VM og OL.

    B-laget består av: Marte Leinan Lund, Espen Andersen, Espen Bjørnstad, Kasper Moen Flatla, Einar Lurås Oftebro, Aleksander Skoglund, Andreas Skoglund og Simen Tiller.

    – Vi legger også til rette for de nest beste, men de vil trene mye mer lokalt med sine regionale team, sier sportssjef Stuan om utøverne Elite B-laget.

    Ifølge Stuan handler kuttet i antall på A-laget først og fremst om optimalisering, men også noe økonomi.

    Neste år er det VM på hjemmebane i Trondheim.

    Kombinert
    Foto: NTB
  • VG: VM endte med millionunderskudd for Norges Håndballforbund

    Den norske delen av VM i håndball gikk over én million kroner i underskudd. Medarrangørene Danmark og Sverige fikk bedre økonomiske resultater.

    Norges håndballpresident Kåre Geir Lio opplyser om underskuddet til VG. Håndballmesterskapet for kvinner ble avholdt i november og desember 2023.

    Ifølge Lio fikk Danmark et overskudd på seks millioner kroner, mens svenskene gikk omtrent i null. Det økonomiske tapet skal likevel ikke være en sperre for mesterskap i Norge i framtiden.

    – Vi må være modige og tørre, sier Lio til avisen.

    Norge arrangerte totalt 23 VM-kamper i gruppespillet, hovedrunden og kvartfinaler. Det var totalt 36.870 tilskuere på kampene til de norske håndballjentene. Mesterskapet endte med VM-sølv for Norge.

    Neste år er Norge vertskap sammen med Danmark og Kroatia når håndball-VM for menn arrangeres. (NTB)

    cLJZ5U40J_M
    Foto: NTB
  • Eliteserieklubbene smadret salgsrekorden i 2023

    Norsk Toppfotballs (NTF) mål om at landets fotballklubber samlet skal selge spillere for mer enn én milliard kroner årlig innen 2028 er nesten nådd allerede.

    Det viser en fersk rapport fra Europatoppen.

    I 2023 solgte norske klubber spillere for hele 959 millioner kroner. Det var en markant økning fra 355 millioner i 2022.

    – Det er fantastiske tall, og det viser at spillere i norske klubber er attraktive på det internasjonale markedet. Samtidig er det en risiko for at ligaen blir svekket dersom man ikke klarer å fylle på med egenutviklede spillere eller bommer på spillerkjøp, sier NTFs sportssjef Erik Hoftun.

    I fjor solgte Molde alene spillere for nær en kvart milliard kroner, mens også Bodø/Glimt (149 millioner) og Rosenborg (105 millioner) passerte et tresifret antall millioner. (NTB)

    Sivert Mannsverk
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal