Hopp til innhold

Slik er avtalen som gjør at Northug får gå OL

TRONDHEIM/OSLO (NRK.no): De dagene Petter Northug skal gå skirenn for Norge, slipper du å se ham i reklamefilmer for Coop.

Petter Northug

Petter Northug står utenfor landslaget, men skal fortsatt representere Norge i verdenscup, Tour de Ski og OL.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

Onsdag falt de siste formalitetene på plass – det betyr Petter Northugs signatur – og dermed er avtalen mellom Northug og Norges skiforbund i boks

Det betyr at Northug representerer Norge i verdenscup, Tour de Ski og OL i sesongen som snart starter, skriver partene i en pressemelding.

Northug har drøyd svært lenge med å skrive under avtalen, som regulerer Northugs forhold til skiforbundet både sportslig og markedsmessig.

26-åringen står som kjent utenfor landslaget i år, og kjører egen satsing med sponsoren i ryggen.

Northugs manager Are Sørum Langås vil ikke si noe om innholdet i avtalen til NRK.no.

Reklamestopp

Langrennssjef Åge Skinstad i Skiforbundet bekrefter at Northug ikke kan markedsføre sin personlige hovedsponsor Coop når han er på landslagsoppdrag. Dette i henhold til Norges skiforbunds fellesreglement, som er grunnlaget for den inngåtte avtalen.

– For å si det litt enkelt – når Petter er med på landslaget er det sponsorene til skiforbundet som gjelder. I den perioden han ikke er ute og går verdenscup og OL, så står han fritt til å markedsføre sin egen sponsor.

– Betyr det at Coop ikke kan bruke Petter i noen form for markedsføring i de periodene han er på landslagsoppdrag?

– Ja, litt enkelt kan du si det.

– Så Petter Northug kan ikke være med i en Coop-kampanje på TV samme dag som han skal gå verdenscup for Norge?

– Nei.

På lag i perioder

Northug selv føler likevel at Coops interesser er godt ivaretatt.

– For å få til en slik satsing på egen hånd, har jeg vært avhengig av nye sponsorer. Jeg er glad for at vi nå har fått på plass en avtale som ivaretar alles interesser på en god måte. Jeg gleder meg til å gå med det norske flagget på brystet og har blikket stivt rettet mot gull i Sotsji, sier Northug i en pressemelding.

Som NRK.no fortalte allerede i juli, innebærer kontrakten at Northug er på landslaget i tre perioder i løpet av sesongen. Den første perioden strekker seg fra verdenscupstarten i Kuusamo til og med verdenscupen i Davos. Den andre perioden er identisk med Tour de Ski. Og den tredje perioden innledes med OL-samling og varer ut sesongen.

– Når han skal gå flere helger på rad og vi har et opplegg imellom, vil han være på lag i hele perioden. For at han skal prestere best mulig, er vi alle enige om at han må ha tilgang på det vi anser å være verdens beste støtteapparat gjennom hele sesongen, sier Skinstad.

Spesialavtale

– Vi har vært trygge ei god stund på at vi skulle komme til mål, men nå er vi i mål, og det betyr at startskuddet kan gå for skisesongen 13/14, konstaterer Northug-manager Are Sørum Langås, som omtaler avtalen som tydelig, balansert og forutsigbar.

– Det er kommet en standard representasjonsavtale som skal gjelde for alle, og i tillegg et vedlegg som gjelder Petter Northug jr., forklarer han

– Hvor spesialdeignet er avtalen?

– Hvor spesialdesignet den er, vet jeg ikke, men den er med og regulerer en del forhold som gjelder Petter Northug og hans samarbeidspartere, sier Langås, men altså uten å ville utdype.

– Er dere fornøyd?

– Ja, hvis ikke hadde vi skrevet under.

Begge parter sier klimaet i forhandlingene har vært godt hele veien, men NRK.no vet at det har vært tøffe tak undervies. Petter Northug skal selv ha vært svært tydelig på hva han ønsket.

– Viktig å gjøre ting annerledes

Northug har imidlertid vært lite direkte involvert i forhandlingene, som stort sett har vært mellom managementet i Nye Høyder og skiforbundet.

– For meg har det vært viktig å gjøre ting annerledes denne sesongen. Jeg er avhengig av topp motivasjon for å kunne gjøre den jobben som trengs for å hevde meg internasjonalt. Nå har jeg utfordret meg selv ved å ta større ansvar for eget treningsopplegg. Jeg har ikke valgt det «trygge», og nettopp denne usikkerheten gir meg den ekstra motivasjonen jeg trenger, forklarer Northug i pressemeldingen.

Da NRK møtte Petter Northug i Livigno for halvannen uke siden, var også partene svært nær en løsning.

– Det ordner seg det. Det er vel ingenting som kan stoppe det. Utfra det jeg hører, så går dette i orden, sa Northug.

Siste nytt

  • Leicester rykket opp igjen til Premier League

    Leeds tapte hele 0-4 borte mot Queens Park Rangers fredag kveld. Dermed ser det ut til at et direkte opprykk glipper for den tradisjonsrike klubben, mens Leicester kan feire retur til Premier League neste sesong.

    Etter fredagens kamp har Leeds fire poeng opp til Leicester, men kun én kamp igjen å spille. Leicester har på sin side to kamper igjen å spille.

    For Leeds' del jakter Ipswich Town like bak. De er ett poeng bak Leeds, men har spilt to kamper mindre. Dermed vil fem poeng på de siste tre kampene sikre et opprykk for Ipswich.

    For Leicester ble oppholdet på nest øverste nivå i engelsk fotball kortvarig. Klubben som vant Premier League i 2016, rykket ned fra Premier League i fjor.

    Seieren til Queens Park Rangers gjør at de har sikret plassen på nest øverste nivå.

    Leicester
    Foto: AP
  • Medier: Liverpool og Feyenoord enige om Slot-overgang

    Arne Slot blir etter alt å dømme arvtakeren til Jürgen Klopp som Liverpool-manager. Ifølge flere medier har Feyenoord gått med på å slippe ham.

    Det skjer etter at Slot torsdag bekreftet at han ønsket seg til Liverpool.

    – Jeg vil gjerne til Liverpool. Nå venter jeg på å se om klubbene kommer til enighet. Jeg er veldig trygg på det, sa Slot til ESPN.

    Nå melder flere medier, blant dem The Athletic, at klubbene har kommet fram til en kompensasjon for nederlenderens tjenester. Også nederlandske medier hevder at Slot nærmer seg Liverpool-jobben.

    Liverpool har vært på managerjakt siden Klopp i vinter varslet at han kom til å gi seg ved sesongslutt. Tyskeren hadde egentlig to år igjen av kontrakten.

    I Nederland er 45-årige Slot kjent for å stå for en offensiv og energisk spillestil. Han ledet i fjor Feyenoord til serietittelen og fulgte i år opp med å vinne cupen.

    Slot tok for to år siden Rotterdam-laget til finalen i Serieligaen. Han leverte også sterke resultater som AZ Alkmaar-trener. (NTB)

    Arne Slot
    Foto: AFP
  • Stortalent herjet da Norge vant i VM-test

    Treningskampen mellom Norge og Danmark i Asker endte 4-3 fredag kveld etter spilleforlengelse.

    18 år gamle Michael Brandsegg-Nygård er blant verdens mest ettertraktede talenter og han viste hvorfor fredagens kamp.

    Brandsegg-Nygård ble kreditert alle Norges tre mål i ordinær tid.

    – Jeg vet ikke. To i hvert fall, sa Brandsegg-Nygård til TV 2 i pausen mellom andre og tredje periode.

    – Den gikk på skøyta mi, men så jeg ikke hva som skjedde etter. Jeg tror Petter (Vesterheim) slo den inn, sa Brandsegg-Nygård videre - noe også TV 2s kommentatorer konkluderte med.

    Norge ledet 3-1 etter den andre perioden, men Danmark kom tilbake i den tredje perioden og fikk utlignet til 3-3. Dermed ble det spilleforlengelse i Asker.

    Der var igjen Brandsegg-Nygård sentral og scoret Norges vinnermål i spilleforlengelsen.

    Norge og Danmark møtes til ny treningskamp lørdag. Deretter skal Norge spille to treningskamper borte mot Latvia neste uke, før VM starter 9. mai.

    Michael Brandsegg-Nygård
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal