Start tapte stort i Skien

ODD-START 3-0: Start står fortsatt uten seiere i årets eliteserie. Søndag kveld fikk de bank av Odd.

Ajer

Start-trener Steinar Pedersen var tydelig skuffet etter kampen mot Odd.

– Et skuffende resultat for vår del. Vi møter et godt lag. Vi får mange dødballer imot oss, men står bra imot i de fleste bortsett fra to. Jeg synes vi taper fult fortjent, sier Pedersen til TV2 og legger til;

– Vi er for dårlige med ballen i laget. Det er ingen god dag på jobb for oss.

Møtte et godt lag

Odd var store favoritter hjemme mot Start. Klubben fra Skien har enda ikke sluppet inn et eneste mål i eliteserien denne sesongen.

Før kampen sto Telemark-klubben med to seire og to uavgjort, mens Start hadde spilt tre uavgjorte.

Rossbach har holdt buret rent i over 600 minutter, ettersom også den siste seriekampene i fjor endte uten baklengs og ingen har unngått baklengs så lenge siden tippeligaens start i 1990.

Han nærmer seg Erik Johannessens rekord på toppnivå i Norge på 672 minutter fra 1974.

– Det er imponerende, men det er ikke bare han som har klart det. Det er kollektivet Odd som har gjort det, sa Odd-trener Dag-Eilev Fagermo etter kampen til TV 2.

God første omgang

Hjemme i Skien startet Odd desidert best, men det tok en halvtime før den første scoringen kom. Før det hadde Oliver Occean bommet på straffespark, men bare minutter etterpå tok vertene ledelsen.

Ole Jørgen Halvorsen fant Espen Ruud på overlapp på høyresiden. Backen slo nydelig inn til Fredrik Nordkvelle som headet inn 1–0.

Seks minutter før pause var Ruud igjen sentral. Veteranen slo et hardt frispark inn i sekstenmeteren. Steffen Hagen fikk kranglet ballen videre til Semb Berge på bakerste stolpe, og midtstopperen satte inn 2–0.

– I dag var vi gode. I første omgang rundspiller vi Start, sa Fagermo.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Fredrik Semb Berge

Fredrik Semb Berge scoret to av Odds mål.

Tamme Start

Start-trener Steinar Pedersen tok grep i pausen og erstattet spissen Lasse Sigurdsen med Lars Jørgen Salvesen, uten at det ga noen umiddelbar uttelling.

Odd var fortsatt det beste laget, men det var lengre mellom mulighetene, selv om blant andre Bentley var svært nære alene med keeper.

Med 20 minutter igjen å spille, fungerte det derimot bedre for Odd igjen. Ruud slo inn nok et frispark. Denne gangen fant han hodet til Semb Berge som scoret sitt annet mål.

I annen omgang har vi god kontroll på Start, så jeg synes at vi i dag fortjente i hvert fall tre poeng, sa Fagermo.

Start hadde lite å by på i sluttminuttene, mens Odd satte ned tempoet, og det endte 3–0. Odd gikk opp på annenplass med elleve poeng, ett poeng bak Rosenborg. Start ligger på 14.-plass med tre poeng.