Sogndal såg ut til å rota vekk viktige poeng, men så...

... kom Bjørn Inge Utvik inn og sikra siger til Sogndal på overtid.

Petter Aase

SOLID DEBUT: Tidlegare Florø-spelar Peter Aase har vist seg fram i den fyrste omgangen mot Follo.

90. minutt: Follo var betre i andre enn i fyrste omgang, men Sogndal var best, vann fortent 2-1 mot Follo og har framleis sju poengs leiing føre Kristiansund og Brann.

90. minutt: Det går troll i Bakkes ord frå før kampen: Utvik kjem inn og blir avgjerande i kampen. Utvik skyt frå 20 meter og går via to Follo-spelarar og bak ein sjanselaus bortekeeper. 2-1 til Sogndal.

82. minutt: Chikere inn for Fardal Opseth.

79. minutt: Sarr headar corner rett i klypene til Follo-keeperen.

78. Lenge skadeforfølgde Holsæter inn for Bolseth.

72. minutt: Sogndal pressar og får ein halvsjanse. Innlegg frå Grodås som så vidt er borti Fardal Opseth, men det harde innlegget sklir av foten og går ut til innkast.

66. minutt: Aase ut og Utvik inn for Sogndal.

62. minutt: Scoring til Sogndal: Otoo dempar ballen på låret, snur seg rundt og knusar ballen i nettaket bak Follo-keeperen. Sogndal-Follo 1-1

59. minutt: Stor Sogndal-sjanse: Follo-keeperen boksar mot eige mål, men blir redda av eigen forsvarsspelar som headar ballen vekk frå streken.

54. minutt: Scoring til Follo: Bortelaget spelar fint på Sogndal sin banehalvdel. Ballen blir lagt ut til Karoliussen, som smell til på direkte frå 16 meter, via ein Sogndal-spelar og forbi Dyngeland. 1-0 til Follo

49. minutt: Gult kort til Peter Aase.

47. minutt: Ny stor sjanse for Sogndal: Grodås skyt godt frå 25 meter, men Follo-keeperen greier å avverga.

46. minutt: Innlegg frå Drage til Otoo, som headar ballen i mål, men dommaren bles av for offside.

1. omgang

45. minutt: Dommaren bles av 1. omgang. Sogndal har styrt kampen og har skapt fleire halvsjansar. Dei har pressa Follo ut av den finspelande stilen sin, men har ikkje kome til dei verkeleg store målsjansane. Follo var farleg frampå i sluttminuttane, utan å skåra. Mållaus fyrste omgang på Fosshaugane Campus.

44. minutt: Follo med sin - og kampens - største sjanse. Corner som blir heada på mål. Dyngeland får akkurat tuppa ballen over mål til ny corner.

39. minutt: Ny sjanse til Sogndal. Langt innkast frå Teniste. Ballen blir heada vidare på fyrste stolpe. Laust skot blir redda på streken.

33. minutt: Kampens største sjanse. Innlegg frå Drage på venstrekanten. Fardal Opseth høgst og får hårtustane på ballen, men kula svevar akkurat for høgt over Follo-målet.

28. minutt: Fardal Opseth vinn duell, får teke ned ballen med mann i rygg, vender opp og smell til frå 25 meter, men Follo-keeperen har kontroll.

Sogndal - Follo

SOGNDAL FESTA GREPET: Mahatma Otoo og Sogndal har styrt kampen mot Follo.

20. minutt: Bolseth vinn ein duell. Ballen landar hjå Fardal Opseth som skyt via ein Follo-forsvarar og utanfor mål.

17. minutt: Den fyrste halvsjansen til Sogndal. Innlegg frå kanten til Otoo som headar eit par meter utanfor Follo-målet.

Lagoppstillingane

Laget til Sogndal: Mathias Dyngeland - Taijo Teniste, Hannu Patronen, Christophe Psyché, Victor Grodås - Peter Aase, Rune Bolli Bolseth, Babacar Sarr, Thomas Drage - Kristian Fardal Opseth, Mahatma Otoo

Laget til Follo: Jonathan Rasheed - Jens Kristian Skogmo, Torstein Mjønner, Halvard Lien Simonsen, Anders Lübeck - Patrik Karoliussen, Øystein Vestvatn, Akinbola Akinyemi, Olav Øby - Admir Bajrovic, Alexander Ruud Tveter