Hele Norges Ingrid Espelid Hovig, som i juni fylte 90 år, skal i år feires under matfestivalen Gladmat i Stavanger. Det gjør at festivalen, som starter onsdag 23. juli og holder på til lørdag 26., aldri har hatt så stort behov for frivillige hjelpere som i år.
- LES OGSÅ: Hedret med middag i statsministerboligen
De siste årene har antall frivillige økt fra rundt ti til 70. I år trenger Gladmat-leder Mona Vervik opp mot 100 til å jobbe bak kulissene på matfestivalen.
– Skal være her hele uka
– I år kommer det ekstra mange hedersgjester, i og med at den aller gjeveste gjesten, Ingrid Espelid Hovig, skal være her hele uka, sier Gladmat-sjef Mona Vervik.
Også tilreisende som kommer i forbindelse med Espelid Hovigs besøk krever frivillige, ifølge Vervik.
Arrangeres for 16. gang
– Vi invitert dem som kaller seg kokkesønnene og -døtrene hennes, og dem skal vi passe godt på. De skal kjøres, hentes og serveres, så vi trenger glade frivillige, sier hun.
Ennå mangler Vervik og Gladmat rundt 20 frivillige.
I år arrangeres Gladmat for 16. år på rad. En rekke restauranter og produsenter bidrar, stiller ut og fyller publikums tallerkener og glass under festivalen, som trekker flere tusen mennesker til Stavanger sentrum hver sommer.