Ridvan Halimi i vitneboksen 2.09.06 - Den tiltalte 34-åringen skal ha gitt Ridvan Halimi (her i vitneboksen 2. oktober 2006) falsk alibi for ransdagen.NRK

Den tiltalte 34-åringen skal ha gitt Ridvan Halimi (her i vitneboksen 2. oktober 2006) falsk alibi for ransdagen.

Foto: NRK

Tiltalt for falsk forklaring i NOKAS-saken

En 34-åring må mandag møte i Oslo tingrett tiltalt for å ha gitt falsk forklaring i NOKAS-saken.

Tiltalen ble tatt ut allerede i juli 2007, men saken er av ulike årsaker blitt utsatt fire ganger.

34-åringen forklarte under NOKAS-rettssaken i Stavanger tingrett 14. desember 2005 at han hadde ringt og snakket med tiltalte Ridvan Halimi i Oslo samme dag som ranet skjedde, 5. april 2004.

Halimi nektet straffskyld under tingrettsbehandlingene, men erkjente i lagmannsretten å ha vært med på ranet. Halimi ble dømt til 15 års fengsel.

34-åringen forsvares av Tor Erling Staff, som også var forsvarer for Ridvan Halimi i tiden før NOKAS-rettssaken startet i Stavanger.

Under rettssaken ble Halimi representert av Trygve Staff.

Les flere nyheter fra Oslo og Akershus. Følg NRK Østlandssendingen på Twitter .

(NTB)

Siste videoer

Bønder på Romerike frykter jordras som i verste fall kan ta liv. Gamle avløpsrør fra 70-tallet er i ferd med å kollapse, slik at jordene blir oversvømte. Sist helg førte kraftige regnbyger til at deler av et jorde i Sørum forsvant.
Det er blitt trendy å bygge miljøvennlig. Sjøvann til oppvarming og blomstereng på taket er noen av de grønne tiltakene i nye store bygg i Oslo og Akershus.
Stengte gater og gravearbeid i Oslo sentrum er et stort problem for politi, brann og ambulanse når de skal rykke ut på oppdrag.

Flere nyheter

Se flere tv-saker

Lokale bønder i Gjerdrum og Eidsvoll står bak arbeidene i Landart 2014.
En ny måte å fange reker på, prøves nå ut i Oslofjorden. Det er MS Trygg, som selger reker på kaia Vollen i Asker, som utvikler en sorteringsrist i samarbeid med Havforskningsinstituttet. Slik det er i dag, dør tonnevis med småreker i jakten på de store.
Når du går langs Sagelva i Skedsmo, kan du nå lære om gamle dager og Strømmens lokalhistorie via mobiltelefonen. Og de man skal takke for det er nesten 600 elever ved Skjetten skole.