Ridvan Halimi i vitneboksen 2.09.06 - Den tiltalte 34-åringen skal ha gitt Ridvan Halimi (her i vitneboksen 2. oktober 2006) falsk alibi for ransdagen.NRK

Den tiltalte 34-åringen skal ha gitt Ridvan Halimi (her i vitneboksen 2. oktober 2006) falsk alibi for ransdagen.

Foto: NRK

Tiltalt for falsk forklaring i NOKAS-saken

En 34-åring må mandag møte i Oslo tingrett tiltalt for å ha gitt falsk forklaring i NOKAS-saken.

Tiltalen ble tatt ut allerede i juli 2007, men saken er av ulike årsaker blitt utsatt fire ganger.

34-åringen forklarte under NOKAS-rettssaken i Stavanger tingrett 14. desember 2005 at han hadde ringt og snakket med tiltalte Ridvan Halimi i Oslo samme dag som ranet skjedde, 5. april 2004.

Halimi nektet straffskyld under tingrettsbehandlingene, men erkjente i lagmannsretten å ha vært med på ranet. Halimi ble dømt til 15 års fengsel.

34-åringen forsvares av Tor Erling Staff, som også var forsvarer for Ridvan Halimi i tiden før NOKAS-rettssaken startet i Stavanger.

Under rettssaken ble Halimi representert av Trygve Staff.

Les flere nyheter fra Oslo og Akershus. Følg NRK Østlandssendingen på Twitter .

(NTB)

Siste videoer

Strekningen på rv. 4 mellom Sinsenkrysset og Bjerke en verneverdig firefelts vei. Det skaper problemer for ny trikketrasé til Tonsenhagen.
Christopher Nielsen stiller for første gang ut på Henie-Onstad Kunstsenter på Høvikodden.
Folketeateret setter opp de tre musketerer.

Flere nyheter

Se flere tv-saker

Fredag 24. oktober er det klart for premiere på dokumentarfilmen Bjørnøya, et eventyr om tre brødre som følger drømmen om å reise til verdens ytterkant, for å surfe, leke og finne hverandre. Wegge-brødrene er også blant landets fremste utøvere innen ekstremsport og tirsdag 21. oktober viste gutta frem sine kunster og går på line over Youngstorget
Regjeringen gjør ingen ting for å stoppe ødeleggelse av torvmyrer i Norge, men bruker milliarder av kroner på å bevare slike myrområder i regnskogene i Indonesia og Malaysia.
Danserne i Nasjonalballetten er vante til raske trinn med hopp og sprett, men DENNE gangen skal alt gjøres så sakte som mulig. Balletten "Last Touch First" er nemlig i "slow motion".