Bønnerom - Etter hardt press fra Carl I. Hagen (Frp), snur skolebyråd Torger Ødegaard (H) og vil likevel ikke tillate bønnerom. - Foto: Montasje /

Etter hardt press fra Carl I. Hagen (Frp), snur skolebyråd Torger Ødegaard (H) og vil likevel ikke tillate bønnerom.

Foto: Montasje

Ikke bønnerom i Oslo-skolen

Etter kritikk fra Carl. I Hagen, vil skolebyråd i Oslo, Torger Ødegaard, likevel ikke tillate bønnerom på skoler i Oslo.

Carl I. Hagen - Carl I. Hagen har fått Torger Ødegaard til å snu om bønnerom. - Foto: Johannessen, Sara / Scanpix

Carl I. Hagen har fått Torger Ødegaard til å snu om bønnerom.

Foto: Johannessen, Sara / Scanpix

Carl I. Hagen (Frp) har truet med å sette budsjettavtalen på spill, hvis byrådet ikke fikk på plass et sentralt forbud mot bønnerom på skolene i Oslo.

Tidligere har Torger Ødegaard sagt at han ikke forstår Hagens kritikk, og at han ikke kan detaljstyre Oslo-skolene. Men etter hardt press fra Hagen, snur Ødegaard og setter likevel foten ned for bønnerom.

– Jeg har gitt beskjed til skolen via utdanningsdirektøren om at det ikke er aktuelt å etablere egne bønnerom i Oslo-skolen. Skolen er en kunnskapsinstitusjon og ikke en religiøs institusjon, sier Ødegaard.

Hva er hovedbegrunnelsen for at du nå sier nei?

– Jeg har veldig stor respekt for menneskers personlige tro, men vi skal i Norge holde fast på at skolen er en kunnskapsinstitusjon, og derfor synes jeg ikke det er riktig å etablere egne bønnerom.

Dette er ikke første gang Carl I. Hagen bruker budsjettavtalen som brekkstang. Tidligere i høst bestemte byrådet seg for å likevel ikke ta inn flere flyktninger fordi Carl I. Hagen sa nei.

Ikke bønnerom på Hellerud

Hellerud videregående skole skulle torsdag ha åpnet et stillerom som kunne brukes til bønn. Rektor Tora Mørstad sier til Nettavisen at det omdiskuterte rommet ikke er et bønnerom, men et stillerom for bønn. Skolen ønsket å få slutt på at elever gikk ned i kjelleren for å be.

Ødegaard har forståelse for at skolen forsøker å komme de flerkulturelle elevene i møte, men vil likevel ikke være fleksibel når det gjelder bønnerom.

– I Oslo har vi omlag 150 språk i vår skole. Vi har mange års erfaring og lang trening i å samarbeide med mennesker fra hele landet og hele verden. Det gjør Oslo-skolen på en utmerket måte etter min oppfatning.

Rektor Tora Mørstad sier til NRK at hun retter seg etter byrådens beskjed, og at det nå ikke blir bønnerom ved skolen.

(NTB/NRK)

Siste videoer

Strekningen på rv. 4 mellom Sinsenkrysset og Bjerke en verneverdig firefelts vei. Det skaper problemer for ny trikketrasé til Tonsenhagen.
Christopher Nielsen stiller for første gang ut på Henie-Onstad Kunstsenter på Høvikodden.
Folketeateret setter opp de tre musketerer.

Flere nyheter

Se flere tv-saker

Fredag 24. oktober er det klart for premiere på dokumentarfilmen Bjørnøya, et eventyr om tre brødre som følger drømmen om å reise til verdens ytterkant, for å surfe, leke og finne hverandre. Wegge-brødrene er også blant landets fremste utøvere innen ekstremsport og tirsdag 21. oktober viste gutta frem sine kunster og går på line over Youngstorget
Regjeringen gjør ingen ting for å stoppe ødeleggelse av torvmyrer i Norge, men bruker milliarder av kroner på å bevare slike myrområder i regnskogene i Indonesia og Malaysia.
Danserne i Nasjonalballetten er vante til raske trinn med hopp og sprett, men DENNE gangen skal alt gjøres så sakte som mulig. Balletten "Last Touch First" er nemlig i "slow motion".