Omskjæring utstyrNRK
Foto: NRK

Melder fra om omskjæring

Barnevernet i Oslo har i sommer fått inn 19 bekymringsmeldinger om jenter som skal ha stått i fare for å bli kjønnslemlestet.

Se også: - Aldri fått så mange bekymringsmeldinger

To av de 19 meldingene er politianmeldt, og de resterende blir undersøkt videre.

- Toppen av isfjellet

Skoler, helsevesen og barnevern ble bedt om å være ekstra oppmerksomme på kjønnslemlestelse, etter at en reportasje i Dagsrevyen i juni avslørte at 185 norsk-somaliske jenter var blitt omskåret de siste tre årene av de ti omskjærerne i reportasjen.

- At vi greier å få dømt noen vil bety et gjennombrudd for videre kamp mot kjønnslemlestelse, sier byråd for velferd og sosiale tjenester i Oslo, Sylvi Listhaug til NRK.

Hun tror de 19 meldingene som er kommet i sommer bare er toppen av isfjellet.

(NRK/NTB)

Siste videoer

De løfter mye, tungt, og de er mange. Enorm vekst av kvinner i styrkeløft-idretten.
Morten Harket har konsert på sentrum scene. Enkelte fans har reist LANGT, etter å ha venta i TRETTI år på å oppleve idolet sitt live. Og medan DEI sto i kø i dag, hadde NRK ein ekstra liten vente-bonus.
Strekningen på rv. 4 mellom Sinsenkrysset og Bjerke en verneverdig firefelts vei. Det skaper problemer for ny trikketrasé til Tonsenhagen.

Flere nyheter

Se flere tv-saker

Strekningen på rv. 4 mellom Sinsenkrysset og Bjerke en verneverdig firefelts vei. Det skaper problemer for ny trikketrasé til Tonsenhagen.
Christopher Nielsen stiller for første gang ut på Henie-Onstad Kunstsenter på Høvikodden.
Folketeateret setter opp de tre musketerer.