Omskjæring utstyrNRK
Foto: NRK

Melder fra om omskjæring

Barnevernet i Oslo har i sommer fått inn 19 bekymringsmeldinger om jenter som skal ha stått i fare for å bli kjønnslemlestet.

Se også: - Aldri fått så mange bekymringsmeldinger

To av de 19 meldingene er politianmeldt, og de resterende blir undersøkt videre.

- Toppen av isfjellet

Skoler, helsevesen og barnevern ble bedt om å være ekstra oppmerksomme på kjønnslemlestelse, etter at en reportasje i Dagsrevyen i juni avslørte at 185 norsk-somaliske jenter var blitt omskåret de siste tre årene av de ti omskjærerne i reportasjen.

- At vi greier å få dømt noen vil bety et gjennombrudd for videre kamp mot kjønnslemlestelse, sier byråd for velferd og sosiale tjenester i Oslo, Sylvi Listhaug til NRK.

Hun tror de 19 meldingene som er kommet i sommer bare er toppen av isfjellet.

(NRK/NTB)

Siste videoer

Morten Harket har konsert på sentrum scene. Enkelte fans har reist LANGT, etter å ha venta i TRETTI år på å oppleve idolet sitt live. Og medan DEI sto i kø i dag, hadde NRK ein ekstra liten vente-bonus.
Strekningen på rv. 4 mellom Sinsenkrysset og Bjerke en verneverdig firefelts vei. Det skaper problemer for ny trikketrasé til Tonsenhagen.
Christopher Nielsen stiller for første gang ut på Henie-Onstad Kunstsenter på Høvikodden.

Flere nyheter

Se flere tv-saker

Folketeateret setter opp de tre musketerer.
Fredag 24. oktober er det klart for premiere på dokumentarfilmen Bjørnøya, et eventyr om tre brødre som følger drømmen om å reise til verdens ytterkant, for å surfe, leke og finne hverandre. Wegge-brødrene er også blant landets fremste utøvere innen ekstremsport og tirsdag 21. oktober viste gutta frem sine kunster og går på line over Youngstorget
Regjeringen gjør ingen ting for å stoppe ødeleggelse av torvmyrer i Norge, men bruker milliarder av kroner på å bevare slike myrområder i regnskogene i Indonesia og Malaysia.