Omskjæring utstyrNRK
Foto: NRK

Melder fra om omskjæring

Barnevernet i Oslo har i sommer fått inn 19 bekymringsmeldinger om jenter som skal ha stått i fare for å bli kjønnslemlestet.

Se også: - Aldri fått så mange bekymringsmeldinger

To av de 19 meldingene er politianmeldt, og de resterende blir undersøkt videre.

- Toppen av isfjellet

Skoler, helsevesen og barnevern ble bedt om å være ekstra oppmerksomme på kjønnslemlestelse, etter at en reportasje i Dagsrevyen i juni avslørte at 185 norsk-somaliske jenter var blitt omskåret de siste tre årene av de ti omskjærerne i reportasjen.

- At vi greier å få dømt noen vil bety et gjennombrudd for videre kamp mot kjønnslemlestelse, sier byråd for velferd og sosiale tjenester i Oslo, Sylvi Listhaug til NRK.

Hun tror de 19 meldingene som er kommet i sommer bare er toppen av isfjellet.

(NRK/NTB)

Siste videoer

Regjeringen gjør ingen ting for å stoppe ødeleggelse av torvmyrer i Norge, men bruker milliarder av kroner på å bevare slike myrområder i regnskogene i Indonesia og Malaysia.
Danserne i Nasjonalballetten er vante til raske trinn med hopp og sprett, men DENNE gangen skal alt gjøres så sakte som mulig. Balletten "Last Touch First" er nemlig i "slow motion".
Bønder på Romerike frykter jordras som i verste fall kan ta liv. Gamle avløpsrør fra 70-tallet er i ferd med å kollapse, slik at jordene blir oversvømte. Sist helg førte kraftige regnbyger til at deler av et jorde i Sørum forsvant.

Flere nyheter

Se flere tv-saker

Det er blitt trendy å bygge miljøvennlig. Sjøvann til oppvarming og blomstereng på taket er noen av de grønne tiltakene i nye store bygg i Oslo og Akershus.
Stengte gater og gravearbeid i Oslo sentrum er et stort problem for politi, brann og ambulanse når de skal rykke ut på oppdrag.
Lokale bønder i Gjerdrum og Eidsvoll står bak arbeidene i Landart 2014.