Hopp til innhold

Minst 44 drept i fangeopprør i Mexico

Minst 44 innsatte mistet livet da det brøt ut kamper i et fengsel utenfor byen Monterrey nord i Mexico søndag.

Fengselsopprør i Mexico

De innsattes slektninger samlet seg utenfor fengselet og ventet på nyheter.

Foto: STRINGER/MEXICO / Reuters

Opptøyene skal ha startet i 02-tiden natt til søndag som et oppgjør mellom rivaliserende gjenger i Apodoca-fengselet, skriver nyhetsbyrået AFP.

I en del av fengselet skal en gruppe innsatte ha holdt en av vaktene som gissel. Da skal opptøyene ha spredt seg til andre deler av fengselet, og minst 40 mennesker skal ha mistet livet før vaktene fikk kontroll over situasjonen, melder Ap.

Flere ble slått, knivstukket og steinet. De innsatte skal også ha startet en brann ved å sette fyr på madrasser.

Familiene til de innsatte samlet seg utenfor fengselet i påvente av nyheter om deres kjære. Flere av dem prøvde å rive ned gjerder rundt fengselet.

Rettsmedisinere jobber nå i fengselet med å identifisere de døde.

Overfylte fengsler

Opprør i fengsel i Mexico

Pårørende utenfor fengselet prøver å ta seg forbi vaktene. De frykter at deres kjære er blant de døde.

Foto: Julio Cesar Aguilar / Afp

Det er ikke uvanlig med opptøyer i Mexicos mange overfylte fengsler. I oktober i fjor ble sju innsatte drept i et fangeopprør i et annet fengsel ikke langt unna.

Monterrey er Mexicos tredje største by. Byen har de siste månedene opplevd en kraftig økning i volden på grunn av et større oppgjør mellom to narkobander.

Det er kun fire dager siden 359 fanger døde i en fengselsbrann i Honduras. Der stormet sinte slektningene til slutt fengslet da politiet ikke klarte å finne nøklene til cellene.

Mange fengsler i Latin-Amerika er svært overfylte, særlig i fattige land i Mellom-Amerika, som Honduras. Fengslene er ofte under kontroll av gjenger som driver med narkotikasmugling.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

SISTE NYTT

Siste nytt