Hopp til innhold

Nå venter underholdningsbransjen på Amanda Knox

I dét 24-åringen setter seg på flyet tilbake til hjembyen Seattle i USA, er amerikansk underholdningsbransje i gang med å planlegge historiene omkring drapssaken hun nå er sjekket ut av.

Hun er muligens det mest ettertraktede intervjuobjektet i hele USA akkurat nå, skriver nettavisen Seattlepi.com om den nylig frifunnede Amanda Knox.

Drapssaken i den italienske byen Perugia har kapret forsider i fire år. Helt siden romvenninnen Meridith Kercher ble funnet voldtatt, knivstukket og drept 1. november i 2007 - har Knox og hennes tidligere italienske kjæreste Raffaele Sollecito, vært offer for medias spekulasjoner.

Les: Amanda Knox dømt for drap
Les også: -Torturerte og drepte romvenninne

Fråtset i rykter

Amanda Knox, som raskt fikk tilnavnet «Foxy Knoxy» i tabloidene, etter et kallenavn hun skal ha gitt seg selv i et chatteprogram på nett - har blitt fremstilt som en manipulerende, sexfiksert festløve av aktoratet.

Britiske Mail Online beskrev henne tidlig som «Jenta som måtte konkurrere om menn med sin egen mor».

Så er det den andre, hemmelige siden av denne svært gåtefulle mordmistenkte. Den Amanda Knox, som helt siden hun var en lettpåvirkelig tenåring - har følt et driv etter å aggresivt konkurrere mot andre kvinner, særlig spesielt sin egen mor, for menns oppmerksomhet

Mail Online, 10. november 2007

Historier som denne, har blitt brettet ut i media, lenge før hun ble dømt - og i løpet av de fire årene hun har kjempet for sin frihet.

Omstridt DNA-bevis

Amanda Knox og Raffaele Sollecito har hele tiden bedyret sin uskyld, men ble likevel i desember 2009 dømt for seksuelle overgrep og drap.

Året før hadde allerede en tredje person blitt dømt. DNAet av Rudy Guede, italieneren som stakk fra landet like etter drapet var begått, ble funnet på åstedet, og han fikk 30 år i fengsel for udåden.

Det var først i ankesaken, der straffen hans ble redusert til 16 år, at Guede trakk Knox og Sollecito inn i saken. Han endret sin forklaring til å mene at han hadde hørt og sett Amanda Knox og hennes kjæreste på stedet under drapet.

DNA-beviset mot de to har imidlertid lenge vært omstridt. Mens DNA av Guede ble funnet flere steder i rommet til Kercher, på kroppen hennes og på veska hennes, mente eksperter å ha funnet DNA fra Knox på knivskaftet som ble brukt til å drepe Kercher, og Sollecitos DNA på selve knivbladet. Det er dette beviset som nå ble veid for lett i ankesaken.

Les mer: «Foxy Knoxy» frikjent

«Englefjes»

Det er særlig de påstått gjemte sidene av den tidligere drapsdømte, nå frifunnede kvinnen, Amanda Knox - som frister underholdningsbransjen.

Det at en vakker, ung kvinne - med en uskyldig fortid, muligens kan inneha slike grusomme, umenneskelige trekk, har vært et lett tema å fabulere om.

Allerede har saken resultert i en rekke bøker med de forlokkende titlene; «Angel Face», «The Fatal Gift of Beauty» og «The Monster of Perugia: The Framing of Amanda Knox».

I februar i år ble også filmen «Amanda Knox: Murder on Trial in Italy» sendt på den amerikanske TV-kanalen Lifetime. Den vakte imidlertid enorm motstand etter at en trailer for filmen hadde vist scener av det rekonstruerte drapet, mens ankesaken fortsatt pågikk i Italia.

Både Knox' og den drepte Kerchers familie reagerte kraftig på filmen, som er planlagt sendt i flere kanaler etter frifinnelsen denne uka.

Se saken og scener av filmen på MSNNBC.com.

Les også: Har laget film av studentdrap

TV-selskapet har nå varslet at de vil gjøre endringer i det opprinnelige filmmanuset etter at Knox i går ble frikjent.

– «De forente stater av underholdning»

Til tross for frifinnelsen er det få som ser for seg at Knox skal bli fri media etter å ha kommet tilbake til USA.

– Jeg tror at alt med hennes navn og ansikt på, vil skape interesse. Dette er «De forente stater av underholdning». Det er et konstant marked for det, sier Gene Grabowski i Levick Strategic Communications til MSN.

Ønsket er nå at Knox selv kan oppklare mange av spekulasjonene som har versert i media.

– Hun kan gi detaljer omkring det som skjedde, hvordan hun har overlevd og alle vriene i saken. Jeg mener alt dette er av interesse, sier forfatteren bak boka «Entertainment Industry Economics», Harold Vogel.

– Vi gir deg 10 000 dollar

Bare minutter etter at hun ble frifunnet, ble Knox bombardert med intervjuforespørsler i hjemlandet.

Ved en radiostasjon i hjembyen Seattle lød beskjeden: KQMV har en jobb til Amanda Knox.

Vi er glad du er fri, Amanda, og ser fram til å ønske deg velkommen hjem! Vi har trodd på deg hele tiden, og vi ønsker å tilby deg 10 000 dollar for å være vert i vårt morgenshow i en uke (...)

KQMV i Seattle

De store summene vil imidlertid komme fra andre kilder, som talkshows, bokavtaler og filmrettigheter i tida framover, skriver Seattlepi.com.

På flyet tilbake til USA

Amanda Knox og hennes familie ble i dag morges observert på Romas flyplass Fiumicino, der de var ventet å fly tilbake til USA og Seattle, kun timer etter frifinnelsen.

Det er ennå uvisst om aktoratet vil anke saken til høyesterett i Italia, det vil uansett ikke finne sted før om flere måneder. Men i mellomtiden kan Amanda Knox leve som en fri kvinne i hjemlandet.

SISTE NYTT

Siste nytt