Hopp til innhold

Norges ambassade holder åpent

Flere land stenger sine ambassader i de urolige områdene av Thailands hovedstad, og oppretter nødambassader i andre deler av byen. Norges ambassade er foreløpig ikke berørt.

THAILAND/

En kvinne tar bilder av røyk over sentrum av Bangkok.

Foto: CAREN FIROUZ / Reuters

Flere ambassader, blant annet Danmarks og Østerrikes, ble onsdag stengt på grunn av uroen i Thailands hovedstad Bangkok.

Den norske ambassaden er foreløpig ikke direkte berørt, opplyser Norges ambassadør Merete Fjeld Brattested.

– Det har vært en veldig dramatisk dag, hvor vi på ambassaden har fulgt med i mediene og fra kontorene våre. Men vi ligger et stykke fra det berørte området, sier Fjeld Brattested til NRK.

Ingen nordmenn rammet

Merete Fjeld Brattested

Norges ambassadør Merete Fjeld Brattested.

Foto: UD

Ambassaden har foreløpig ikke fått noen meldinger om at nordmenn i Thailand er rammet av voldshandlingene.

– Jeg tror nok at de fleste nordmennene som nå oppholder seg i Bangkok er de fastboende nordmennene. De kjenner byen godt, og vet hvor de kan dra og hvordan de skal forholde seg, sier Fjeld Brattested.

– De fleste henvendelsene vi får nå er faktisk fra nordmenn i Norge, som lurer på om de kan dra på sommerferie hit, legger hun til.

Les også: - Trygt å reise til Thailand

Vurderer situasjonen løpende

Røyk over Bangkok

Flere bygninger står i brann i Bangkok.

Foto: CHAIWAT SUBPRASOM / Reuters

Den norske ambassaden holder fortsatt åpent, men Fjeld Brattested sier de vurderer situasjonen løpende.

– Det kommer helt an på hvordan situasjonen er i morgen, det vurderer vi fra dag til dag. Vi har ikke vært direkte berørt ennå, sier hun.

Flere lokalt ansatte som må reise gjennom byen for å komme seg på jobb, blir bedt om å holde seg hjemme på grunn av urolighetene i sentrum av byen, skriver NTB. Ifølge Fjeld Brattested er det trygt å ferdes i resten av byen.

– I det strøket hvor demonstrasjonene har pågått, som er det samme strøket der flere bygninger brenner, bør man fremdeles ikke bevege seg i nærheten av, sier hun.

Flyplassen fortsatt i drift

Ifølge ambassadens hjemmeside fungerer Bangkoks internasjonale flyplass, Suwarnabhumi, som vanlig. Tog og T-bane er ikke i drift.

Utenlandske turister og thailandske reisende får unntak fra portforbudet som trer i kraft onsdag kveld for å reise til flyplassen, opplyser regjeringens talsmann Panitan Wattanayagorn ifølge Reuters.

23. april frarådet Utenriksdepartementet å reise til Bangkok dersom det ikke er strengt nødvendig, og nordmenn i byen oppfordres til å «utvise stor grad av aktsomhet og å holde seg unna de områder hvor demonstrasjoner og sammenstøt pågår».

– Verre enn folk tror

Unntakstilstanden som ble innført i april, gjelder ikke for feriestedene Phuket og Pattaya.

Les: Gulskjortene krever unntakstilstand

Sjømannsprest Jan Olav Johannessen ved Sjømannskirken i Pattaya sier til kirkens hjemmeside at de ikke merker noe til uroen der. Han mener imidlertid at situasjonen i Bangkok er verre enn det folk tror.

– Situasjonen i Bangkok er kaotisk. Det er på mange måter et verre kaos enn mediene fremstiller det som, og urolighetene ser nå ut til å spre seg nordover, sier Johannessen.

Ba tilhengerne dra hjem

Flere av lederne for de såkalte rødskjortene har nå overgitt seg til politiet og bedt sine tilhengere om å dra hjem.

Flere ambassader ligger i eller svært nær det mest urolige området. Østerrike og Danmark har stengt sine stasjoner og flyttet virksomheten til nødambassader, melder nyhetsbyrået TT.

Tysklands ambassadepersonell deler nå lokaler med franskmennene. USA, Nederland og Storbritannia har sine ambassader i det urolige området og har derfor flyttet virksomheten, skriver NTB.

SISTE NYTT

Siste nytt