- Trygt å reise til Thailand

Situasjonen er meget spent i Thailand, men det er trygt å reise til de fleste turist-områder unntatt deler av hovedstaden Bangkok.

Video Opptøyene i Bangkok fortsetter

Slik er sitasjonen i Bangkok fredag. Reporter: Knut Magnus Berge

– Denne konflikten er en intern konflikt og er ikke rettet mot turister, men man kan risikere å være på feil sted til feil tid. Folk må derfor utvise aktsomhet, sier Merete Fjeld Brattested. Hun er norges ambassadør i Thailand.

Merete Fjeld Brattested

Den norske ambassadøren i Thailand, Merete Fjeld Brattested, oppfordrer norske turister om å vise aktsomhet og unngå demontrasjons-områdene i Bangkok.

Foto: UD

Politet aksjonerer mot rødskjortene i Bangkok, etter at tre personer døde i et granatangrep tidligere i dag.

De såkalte «rødskjortene», er i opposisjon til sittende regjering demonstrerer med krav om at regjeringen skal gå av og parlamentet oppløses, og det er foreløpig usikkert når demonstrasjonene i Bangkok vil opphøre.

– Dersom voldelige sammenstøt igjen bryter ut oppfordres nordmenn til å holde seg mest mulig hjemme eller på hotellet, sier Brattested.

– Våre råd til nordmenn vurderes fortløpende, og jeg tenker at fastboende nordmenn kjenner byen og vet hvordan man bør forholde seg. Dersom man synes det er svært ubehagelig å være her bør man heller forlate byen om man kan, sier hun.


LES OGSÅ: Ti drept, minst 125 såret i Bangkok

LES OGSÅ: Demonstrant drept i Bangkok

LES OGSÅ: Stenger vann og strøm i Bangkok

Ambassaden vurderer fortløpende situasjonen i landet, og ber nordmenn følge med den norske ambassadens hjemmeside

THAILAND/

Det koker i Bangkok, men det er trygt å reise til andre deler av Thailand.

Foto: CHAIWAT SUBPRASOM / Reuters

Andre turist-områder

– Det er ikke meldt om sammenstøtt i andre deler av landet. Det er et definert område i Bangkok som er rammet. Det er altså mulig å reise innenlands og til turist-områdene, sier ambassadøren.

Utenriksdepartementet har ikke oversikt over hvor mange nordmenn som befinner seg i Thailand, men ambassadøren ber folk spesielt om å lytte til råd fra thailandske myndigheter.

Det er ikke innført portforbud og heller ikke i Bangkok. Det er derimot innført unntakstilstand i 17 provinser, noe som blant annet medfører utvidede fullmakter for politi og militæret.

– Følg rådene fra lokale myndigheter og bruk sunn fornuft, sier Brattested.

SISTE NYTT

Siste nytt