Hopp til innhold

Brannene har tatt 200 liv

Politiet i Australia sier tallet på døde etter skogbrannene i delstaten Victoria stadig stiger. I dag opplyste politiet at 200 mennesker har mistet livet.

Australias statsminister Kevin Rudd

Australias statsminister Kevin Rudd må trøste befolkningen etter at dødsbrannene har tatt nærmere 200 liv.

Foto: Julian Smith / AP

En av de hardest rammede stedene er den lille byen Marysville med bare 500 innbyggere. Her er 43 bekreftet døde, men de lokal myndighetene frykter at nærmere 100 skal ha mistet livet.

Dødstallene vil stige

Kieran Walshe fra Victoria-politiet sier dødstallene vil stige enda mer etterhvert som utbrente byer nå blir gjennomsøkt.

Identifisering av ofrene er vanskelig, mannskap fra politiet jobber døgnet rundt med å finne ut hvem ofrene er. Ifølge Walshe er det noen ofre som aldri kommer til å bli identifisert, skriver den australske avisen Herald Sun.

Over 7500 personer er blitt hjemløse etter at fler enn 1800 hus ble tatt av flammene.

De mange og kraftige skogbrannene er de verste i australsk historie. Politiet mener flere av brannene i delstaten Victoria sørøst i landet var påsatt.

Sist uke ble en 39 år gammel mann siktet i forbindelse med brannene.

Les: Siktet etter Australia-branner

Minnet ofrene

Statsminister Kevin Rudd og landets generalguvernør Quentin Bryce deltok i går i flere minnegudstjenester. En av de største ble holdt i Wandong, ett av de verst rammede områdene i delstaten Victoria.

LES: Nasjonen sørget over branndøden

Fortsatt driver brannmannskaper på med etterslokking flere steder. Ifølge delstatsmyndighetene kan det ta flere uker før alle brannene er helt under kontroll. Bedring i værforholdene, med mindre vind og lavere temperaturer, har gjort det litt lettere for brannmannskapene.

Hus lagt i aske i Australia

Et av mange hus som er lagt i aske i Australia

Foto: MICK TSIKAS / REUTERS

SISTE NYTT

Siste nytt