Hopp til innhold

Frakter død person til Rettsmedisinsk institutt

Den døde personen som ble funnet i et tjern ved Bø i Telemark fraktes til Oslo for obduksjon. Det kan ta dager før identiteten til det politiet tror er en mann slås fast.

Harpetjønn

Harpetjønn ligger ved et boligområde, ikke langt fra Bø Sommarland.

Foto: Tordis Gauteplass / NRK

Liket ble funnet i Harpetjønn av beboere i området lørdag kveld. Den døde personen har blitt hentet ut av tjernet, og søndag formiddag opplyser politiet at liket vil bli fraktet til Oslo for identifisering.

– Liket bærer preg av å ha ligget lenge i vann. Det vil bli kjørt til Rettsmedisinsk institutt i Oslo mandag, der det vil bli obdusert og identifisert. Det er uvisst når man får gjort dette, det avhenger av arbeidsoppgavene ved instituttet, sier operasjonsleder i Telemark politidistrikt, Vidar Aaltvedt, til NRK.no.

Harpetjønn

Her ved brygga ble den døde funnet.

Foto: Tordis Gauteplass / NRK

– Tror det er en mann

Rettsmedisinsk institutt er en del av Folkehelseinstituttet, og har som oppgave å gjøre likundersøkelser på oppdrag fra politiet.

– Det er altså for tidlig å si hvem dette er, men vi tror det er en mannsperson, sier Aaltvedt.

Politiet i Telemark har satt i gang rutinemessig etterforskning og Kripos vil bistå i identifiseringsarbeidet. Ifølge Aaltvedt er det foreløpig ikke noe som tyder på at det ligger noe kriminelt bak dødsfallet.

– Ikke andre savnetmeldinger

Tjernet der liket ble funnet ligger ikke langt fra Bø Sommarland. Politiet kobler funnet opp mot den savnede 16-åringen Ali Sediqi fra Grimstad. Han forsvant sporløst fra Bø Sommarland sommeren 2011.

– Vi har gjort undersøkelser, og så langt ikke funnet andre som er etterlyst eller savnet i dette området. Vi legger selvfølgelig merke til at funnstedet er et steinkast unna der 16-åringen sist ble sett. Vi har ikke konkludert, men kan ikke se bort fra at det er ham, sier Aaltvedt.

Sadiqi, som har afghansk opphav, forsvant da han var med familien fra Grimstad til Bø Sommerland i fjor sommer. En leteaksjon ble satt i gang, men 16-åringen ble aldri funnet. Moren til 16-åringen har senere kritisert politiet for å ikke ha tatt saken alvorlig nok.

Operasjonslederen opplyser at man rutinemessig har informert 16-åringens familie om likfunnet.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger