Hopp til innhold

SV varslet dissens på Facebook

Først varslet SVs påtroppende nestleder dissens mot Vikarbyrådirektivet på Facebook. Da NRK ringte minutter senere, trakk hun dissensmeldingen.

Inga Marte Thorkildsen

Dissens eller ikke dissens er spørsmålet for SV.

Foto: Skjermdump Facebook

Inga Marte Thorkildsen

Inga Marte Thorkildsen på Facebook.

Foto: Skjermdump Facebook

På vei til debatt om vikarbyrådirektivet i Larvik la SVs finanspolitiske talskvinne og påtroppende nestleder Inga Marte Thorkildsen ut følgende melding på Facebook:

« SV og Sp tar (...) dissens (på direktivet, red.anm.) i regjering, vi stiller oss solidarisk med alle arbeidstakerorg»

Da NRK ba SV om en kommentar, la Thorkildsen ut en ny melding. Der stod det:

«Til alle journalister som nå tror at de har en sak: Beklager at jeg var upresis i mitt innlegg fra vestfoldbanen i dag tidlig. Jeg skulle ha skrevet at "vi er villige til å ta dissens om nødvendig", ikke at vi "tar dissens", siden dette kan tyde på at saken er avgjort i regjering.»

– Bør la seg ordne

Har SV bestemt seg for å ta dissens dersom partiet ikke får gjennomslag på andre måter?

– Min vurdering er at vi er rede til det, om nødvendig. Men saken har ikke vært oppe i regjering. Hovedoppgaven vår er å vinne frem, og at dissens dermed ikke blir nødvendig, skriver Thorkildsen i en sms til NRK.no.

Hun skriver videre at saken ennå ikke er behandlet, verken i partiet eller i regjering.

– Man trenger vel ikke å være rakettforsker for å se hva partiet mener om denne saken. Poenget er at dette bør la seg ordne uten dissens.

Geir Pollestad (Sp)

Geir Pollestad (Sp)

Foto: Stortinget
Ap bestemmer

Men vikarbyrådirektivet kan bli et sviende nederlag for SV før det ekstraordinære landsmøtet om to uker. Allerede neste uke ønsker Arbeiderpartiet å tvinge igjennom det omstridte direktivet til tross for sterkt motstand fra LO, SV og Senterpartiet.

Regjeringskilder bekrefter overfor NRK at planen nå er å avgjøre spørsmålet om vikarbyrådirektivet før landsmøtet til SV om to uker, og statsministeren bekrefter at de er i innspurten.

– Nå har vi startet arbeidet med sluttbehandlingen av direktivet. Så får vi komme tilbake til når regjeringen konkluderer, sier Jens Stoltenberg.

I Senterpartiet er de lite fornøyd med at interne strategier dukker opp på Facebook. Stortingsrepresentant Geir Pollestad kaller Thorkildsens oppdatering på Facebook for en glipp.

– Jeg forsto i ettertid at hun hadde forskrevet seg litt i denne saken, og at hun har gått tilbake på det. Vi har vedtatt et veto mot direktivet i Senterpartiet. Og det forhandler vi om i regjeringen nå, sier Pollestad.

Video cee383b4-8c68-4ecc-b864-2065801c0297.jpg

Dagsrevyen: Stine Valle er en av vikarene som berøres av direktivet.

AKTUELT NÅ