Hopp til innhold

- Håper jeg ikke begynner å gråte

Minnekonserten for de omkomne etter terrorangrepet sendes direkte på NRK.no kl 16 i dag. – Det er umulig å forklare med ord hvor fælt dette er, sier en preget Bjørn Eidsvåg.

Markeringen finner sted i Oslo Domkirke hvor mange norske artister samles for å hedre ofrene etter tragedien på Utøya og Regjeringskvartalet.

Trykk på avspilleren øverst for å se konserten

Flere av artistene møtte pressen lørdag formiddag og det var et preget artistkorps som gjorde siste forbredelser før konserten.

– En ære å bli spurt

Bjørn Eidsvåg

Bjørn Eidsvåg vil prøve å holde tårene tilbake under konserten.

Foto: Rashid Akrim / NRK

Bjørn Eidsvåg har lang erfaring med sorgarbeid, men har vansker med å utrykke følelsene rundt forrige fredags hendelser.

– Det er jo umulig å forklare med ord hvor fælt dette er. Men midt oppe i alt det vonde er det en ære å få lov til å synge og gjøre noe som kan bety noe for publikum.

– Jeg håper at jeg ikke begynner å gråte og må prøve å holde tårene tilbake. Det er ikke min oppgave å gråte i en slik situasjon, jeg skal i stedet prøve å gi noe til publikum og de etterlatte, sier han.

– Ingen enkel oppgave

Kurt Nilsen

Kurt Nilsen tror det blir tøft å møte de som er rammet av tragedien.

Foto: Rashid Akrim / NRK

– Det blir vanskelig å stå foran de pårørende og etterlatte. Dette blir ingen enkel oppgave, men det er god trøst for meg personlig at jeg kan være med på å bidra på denne måten, forklarer Kurt Nilsen.

Kronprins Haakon, justisminister Knut Storberget, forsvarsminister Grete Faremo og AUF-leder Eskil Pedersen er noen av gjestene til konserten. Pårørende, representanter for redningsmannskap og helsepersonell vil også være til stede under markeringen i Oslo Domkirke.

Minnekonserten streames i sin helhet på NRK.no og vil også bli vist direkte på storskjerm på Youngstorget i Oslo, samt storskjermer i andre byer i Norge.

Den vil også bli sendt på NRK1 lørdag klokken 19:40, og på NRK P1 søndag klokken 12.

På artistlista står blant andre KORK, Karpe Diem, Haddy N'jie, Maria Mena, Åge Aleksandersen, Bjørn Eidsvåg, Kurt Nilsen, Sigvart Dagsland, Ole Paus og Helene Bøksle.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

AKTUELT NÅ