Hopp til innhold

Ingen pågrepet etter bilbranner i Oslo

Politiet har ingen mistenkte etter at elleve biler ble totalskadd i branner på Ellingsrud i Oslo natt til lørdag.

bilbrann oslo

Lørdag ettermiddag har politiet ingen mistenkte etter bilbrannene i Groruddalen i Oslo natt til i dag.

Lørdag ettermiddag var ingen personer pågrepet etter at de elleve bilene ble totalskadd i en serie påsatte branner på Høybråten i Groruddalen i Oslo natt til lørdag.

Det ble i løpet av natten gjennomført søk i området med hundepatruljer, men uten resultat.

– Så langt er ingen personer pågrepet, og vi har ingen mistenkte i saken, opplyser vaktleder Morten Wik ved kriminalvakten i Oslo politidistrikt til NTB.

Så to unge gutter

Den første brannen startet på en parkeringsplass i Skansen terrasse. Ti biler ble totalt utbrent, og ytterligere tre biler ble brannskadd.

Årsaken til at politiet mener brannene er påsatt, er at flere biler begynte å brenne samtidig på ulike steder på parkeringsplassen.

Vitner sier ifølge politiet at de så to unge, mørkkledde gutter løpe fra stedet rett før brannen startet. Ingen personer ble skadd.

Artikkelen fortsetter under bildet.

bilbrann grorud

Her er synet som møtte beboerne i Skansen borettslag i Groruddalen i Oslo lørdag morgen.

Foto: Martin Roalsø/NRK

Ønsker tips

– Vi ønsker tips fra publikum og oppfordrer alle som kan ha sett noe av interesse, om å ta kontakt med politiet, sier Wik.

Kort tid etter den første brannen ble det meldt om en ny brann i et søppelskur i Kaiekroken på Lindeberg, noen hundre meter unna. I denne brannen ble en bil og en moped totalskadd.

Brann- og redningsetaten fikk melding om den første brannen klokken 2.37. Et kvarter senere kom meldingen om den andre brannen.

– Dette er tragisk

Beboerne i Skansen borettslag i Groruddalen vurderer å installere kameraer på parkeringsplassen.

Borettslaget har allerede hyret inn et vekterfirma som har ansvaret for vaktholdet på parkeringen, men vurderer nå om de skal installere kameraer.

– Vi holder akkurat på å installere kameraovervåkning i garasjene, og må kanskje vurdere å sette opp noen kameraer her også, sier borettslagleder Terje Falao til NRK.

– Dette er helt tragisk for å si det sånn. Det er ikke noe mer å si om det, sier Falao

AKTUELT NÅ