Hopp til innhold
Juryen på Filmfestivalen i Cannes 2023 ledes av Ruben Östlund.
Foto: Daniel Cole / AP

Filmfestivalen i Cannes

Oppsummert

Den 76. filmfestivalen i Cannes ble åpnet 16. mai. Formann i årets jury er svenske Ruben Östlund. Under åpningsseremonien ble skuespilleren Michael Douglas hedret med en æresgullpalme. Festivalen avsluttes 27. mai.

  • Det kan bli streik under filmfestivalen i Cannes

    Ei veke før filmfestivalen i Cannes startar, kan det bli streik i filmbyen, skriv NTB,

    Rundt 100 personar, blant dei kinomaskinistar, billettseljarar og pressekontaktar, protesterer mot lønns- og arbeidsvilkår.

    Dei seier at dei ikkje ønsker å sette festivalen i fare, men få merksemd rundt spørsmål dei har prøvd å løfte fram i lang tid.

  • Meryl Streep får ærespris i Cannes

    Meryl Streep får ein æres-Gullpalme under opninga av filmfestivalen i Cannes 14. mai, melder AFP.

    Streep er ein av dei mest feira skodespelarane i Hollywood, med 21 Oscar-nominasjonar og tre vinn.

    Ho har vore i Cannes berre ein gong tidlegare, med filmen «Et skrik i mørket» i 1988.

    – Eg er umåteleg æra over å få nyheita om denne prestisjetunge prisen. Å vinne ein pris i Cannes, for den internasjonale fellesskapen av kunstnarar har alltid representert den høgaste prestasjonen innan filmkunst, seier Streep i ei fråsegn.

    Meryl Streep
    Foto: Mario Anzuoni / Reuters
  • Norsk film kan hente pris under Cannes-festivalen

    Filmen «Armand» regissert av Halfdan Ullmann Tøndel med Renate Reinsve i hovedrollen får verdenspremiere under den anerkjente filmfestivalen i Cannes. Filmen kan dermed vinne pris i festivalens sideprogram Un certain regard.

  • «Anatomie d'une Chute» vant Gullpalmen i Cannes

    Den franske filmen «Anatomie d'une Chute», eller «Anatomy of a Fall» på engelsk vant Gullpalmen i filmfestivalen i Cannes lørdag kveld.

    Filmen, en rettsthriller, er regissert av Justine Triet og handler om en kvinne som forsøker å bevise sin uskyld etter ektemannens død.

  • Ingen pris til Norge under Filmfestivalen i Cannes

    Den norske kortfilmen «Tits», laget av filmskaper Eivind Landsvik, var nominert i kategorien beste kortfilm under Filmfestivalen i Cannes.

    Lørdag kveld ble det kjent at Landsvik ikke gikk av med seieren i kategorien under den gjeve prisutdelingen. Prisen gikk til Flora Anna Buda fra Ungarn for filmen «27».

    Tidligere denne uka gikk dog Marlene Emilie Lyngstad til topps blant studentfilmene under festivalen, med filmen «Norwegian offspring». Hun er den første nordmannen som har vunnet «La Cintéf», som studentkonkurransen heter.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no