Hopp til innhold
Fredrik Fasting Torgersen
Foto: Poppe, Cornelius / SCANPIX

Fasting Torgersen-saken

Oppsummert

Fredrik Fasting Torgersen ble 16. juni 1958 dømt til livsvarig fengsel for drapet på 16 år gamle Rigmor Johnsen. Han slapp ut etter å ha sonet 16 år. Han nektet seg skyldig og jobbet for gjenopptakelse frem til han døde 19. juni 2015.

  • Gjenopptar ikke Torgersen-saken

    Gjenopptakelseskommisjonen besluttet torsdag at det ikke er grunnlag for å gjenåpne Torgersen-saken, melder kommisjonen i en pressemelding. Beslutningen var enstemmig.

    Fredrik Ludvik Fasting Torgersen ble 16. juni 1958 funnet skyldig i voldtektsforsøk og drap på den 16 år gamle Rigmor Johnsen i Oslo, samt ildspåsettelse. Straffen ble satt til fengsel på livstid og sikring i 10 år, ved Eidsivating lagmannsrett.

    Fasting Torgersen kjempet i 57 år for å bli renvasket for drapet. Han døde i 2015.

  • Avviser ny Torgersen-begjæring

    Påtalemyndigheten mener det ikke er noen nye bevis som gir grunn til å gjenoppta Fasting-Torgersen-saken, skriver VG. Fredrik Fasting Torgersen døde for tre år siden, og det er hans etterlatte som fremmet en ny begjæring om gjenopptakelse.

  • Vil renvaske Fasting Torgersen

    Advokat Cato Schiøtz vil gjøre et nytt forsøk på å få Fredrik Fasting Torgersen-saken gjenopptatt, skriver Klassekampen. Torgersen, som ble dømt for å ha drept Rigmor Johnsen i Skippergata i desember 1957, døde for to år siden.

  • Vil ikke ta opp Fasting-saken

    Gjenopptakelseskommisjonen varsler at de har forkastet anken som gjelder saken til Fredrik Fasting Torgersen. I 57 år kjempet Torgersen for å bli renvasket for drap. Han døde i juni i år, men mange har likevel stått på for å få saken gjenopptatt.

  • Eskeland overbevist om uskyld

    Professor Ståle Eskeland sier det er trist at Fredrik Fasting Torgersen ikke fikk oppleve at saken hans ble gjenopptatt. Han sier Torgersen i så fall utvilsomt ville blitt frikjent for drapet. I juni ble saken begjært gjenopptatt for sjette gang.

Torgersen-saken begjæres gjenåpnet, nye bevis skal legges fram

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no