Fredrik Fasting Torgersen
Foto: Poppe, Cornelius / SCANPIX

Fasting Torgersen-saken

Oppsummert

Fredrik Fasting Torgersen ble 16. juni 1958 dømt til livsvarig fengsel for drapet på 16 år gamle Rigmor Johnsen. Han slapp ut etter å ha sonet 16 år. Han nektet seg skyldig og jobbet for gjenopptakelse frem til han døde 19. juni 2015.

 • Avviser ny Torgersen-begjæring

  Påtalemyndigheten mener det ikke er noen nye bevis som gir grunn til å gjenoppta Fasting-Torgersen-saken, skriver VG. Fredrik Fasting Torgersen døde for tre år siden, og det er hans etterlatte som fremmet en ny begjæring om gjenopptakelse.

 • Vil renvaske Fasting Torgersen

  Advokat Cato Schiøtz vil gjøre et nytt forsøk på å få Fredrik Fasting Torgersen-saken gjenopptatt, skriver Klassekampen. Torgersen, som ble dømt for å ha drept Rigmor Johnsen i Skippergata i desember 1957, døde for to år siden.

 • Eskeland overbevist om uskyld

  Professor Ståle Eskeland sier det er trist at Fredrik Fasting Torgersen ikke fikk oppleve at saken hans ble gjenopptatt. Han sier Torgersen i så fall utvilsomt ville blitt frikjent for drapet. I juni ble saken begjært gjenopptatt for sjette gang.

 • Fredrik Fasting Torgersen er død

  Fredrik Fasting Torgersen er død. Han ble i 1958 dømt til livsvarig fengsel for drap, men slapp ut etter å ha sonet 16 år. Han har hele tida nektet skyld, og i forrige uke leverte han en ny begjæring om å få saken gjenopptatt. Han ble 80 år gammel.

Torgersen-saken begjæres gjenåpnet, nye bevis skal legges fram

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no