Hopp til innhold

– Du var en helt for alle oss rundt deg

Kirken var fullsatt da Tina (18) ble begravet fra Vadsø kirke. Hun beskrives som en dyktig og engasjert politiker, og som et varmt og positivt menneske.

Video Begravelse Vadsø

Begravelsen til Tina Iversen Sukuvara

Tina Iversen Sukuvara (18) fra Vadsø er et av ofrene etter massakren på Utøya fredag 22. juli. I dag ble hun begravet fra en fullsatt Vadsø kirke.

Sokneprest i Vadsø kirke, Cato Thunes, leste opp ord fra moren til Tina, og beskrev henne som en som hadde styrke for alle rundt seg.

Kjære Tina, lille venn. Du er mitt første barn, og eneste lille jente. Det er vanskelig å si noe til deg i dag, men jeg føler at jeg må prøve. Jeg har tenkt på deg hver natt siden du ble borte fra oss. Alle var så utrolig stolt da du ble født. Du skal alltid være med oss i tankene. Jeg har virkelig lurt på hva du gjorde de siste timene i livet ditt? Var du redd? Eller hadde du den styrken du alltid hadde for andre? Jeg tror egentlig det siste, og det ble kanskje din bane. Men du skal vite at du alltid vil være en helt for alle oss rundt deg, og du forlot nok livet som en helt.

Utdrag fra da sokneprest Cato Thunes leste May-Tove Iversens ord til datteren Tina

Gikk sine egne veier

Begravelse Tina Sukuvara

Kondolanseprotokollen til Tina (18) under fredagens begravelse.

Foto: Knut-Sverre Horn/NRK

Tina har vært leder i Vadsø AUF siden årsskiftet. Hun har sittet i styret i Finnmark AUF og også Arbeiderpartiet i Vadsø.

Thunes fortalte at Tina var en ansvarsfull person som gikk sine egne veier.

– Da hun ble med i AUF var det på hennes eget initiativ. Foreldrene var stolte over at hun engasjerte seg så mye på egen hånd, sa Thunes.

Tina var en aktiv jente som fisket laks, jaktet rype, kjørte snøskuter og drev med turn og håndball.

Begravelse Tina Sukuvara

Tina (18) beskrives som en dyktig og engasjert politiker, og som et varmt og positivt menneske.

Foto: Knut-Sverre Horn/NRK

Stor omsorg

Hun hadde også stor omsorg for andre. Nå skulle hun ta fatt på det siste året som lærling i barnehagen, og deretter var planene å skaffe seg studiekompetanse og studere videre.

Tina var den eneste jenta i farens familie, og presten tegnet et bilde av en jente med temperament og energi.

– Hun kunne være en mild og sildrende bekk eller et tordnende uvær, sa presten.

– Ingen kan erstatte Tina

Aps nestleder Helga Pedersen deltok også i begravelsen.

– Det er mange ord som har blitt brukt, men det er ingen ord som strekker til, når vi beskriver sorgen, smerten og savnet etter at 69 mennesker ble skutt og drept på Utøya. Én av dem var Tina. Hun var et stort talent, engasjert, og aktiv. Ingen kan erstatte Tina, forteller Aps nestleder.