Knallåpning for Start

Kampen startet knallgodt for hjemmelaget. Allerede etter to minutter satte Gudmundur Kristjansson inn 1-0 for Start.

IK Start

IK Start tok tidlig ledelsen i kampen mot Ranheim søndag kveld.

– Jeg er fryktelig skuffet over at vi gir bort to poeng. For det føles slik, sier Starts trener Mons Ivar Mjelde.

– Vi har bra kontroll, og skaper et tosifret antall målsjanser. Vi burde avgjort denne kampen tidligere. Men det er jo en motstander her også, sier han.

Treneren mener Start spilte klønete i kveldens kamp. Ranheim får et frispark i farlig sone, og dessuten får hjemmelaget straffe på overtid, etter en hands innenfor 16-meteren.

– Nei, dette skjedde på bitrest mulig måte, sier Start-treneren.

Etter å ha dominert begynnelsen av kampen, mistet Start kontrollen defensivt. Flere ganger kom Ranheim seg til gode muligheter, og etter 20 minutter utlignet Michael Stilson for gjestene.

Ranheim

Ranheim ga Start utfordringer under dagens kamp på Sør Arena.

Begge lagene hadde målsjanser før hvilen, men stillingen stod 1-1 til pause.

Tok over etter pause

Det var et litt annet startlag som kom ut på banen i andre omgang. Etter å ha skapt flere målsjanser var det forsvarsspiller og kaptein Glenn Andersen som sendte Start tilbake i ledelsen etter 53 minutter.

Ranheim var også farlig frempå ved noen anledninger. Blant annet måtte keeper Alexander Lund Hansen strekke seg så lang han er etter et knallhardt frispark fra rundt 25 meter i det 59. minutt.

Strømstad fikk varm velkomst

Fredrik Strømstad, IK Start

Fredrik Strømstad, som nylig vendte tilbake til Start, fikk spille 1 time i dagens kamp.

Fredrik Strømstad spilte comeback-kamp med Start i dag.

Da han kom inn på banen, sto supporterklubben Tigerberget med en plakat med teksten «Velkommen hjem, nr. 7».

– Det var en veldig fin velkomst, sier Fredrik Strømstad.

Han innrømmer at kampen har gått litt inn på nervene:

– Jeg var veldig nervøs før kampen, men da kampen var i gang, var det greit. Da var det bare å prøve å kose seg og ha det så gøy som mulig, sier han.

Byttet ut

Etter 60 minutters spill på det jevne, ble Strømstad byttet ut.

Strømstad ble erstattet av Sondre Tronstad.

I det 73. minutt fikk seriens toppscorer Matthias Vilhjalmsson sjansen fra 16. meter, men et tigersprang fra Ranheims keeper Even Barli forhindret at Start doblet ledelsen.

To minutter senere satte Start ballen i mål etter innlegg fra Ernest Asante, men islendingene Vilhjalmsson og Kristjansson ble avblåst for angrep på keeper og målet ble annulert.

Asante alene mot keeper

Den lynkjappe høyrekanten Ernest Asante ble i andre omgang brukt som spiss, og etter 82 minutter kom han seg fri, men alene mot keeper Barli var det sistnevnte som vant duellen.

Straffe på overtid

Så ble det dramatisk. Matthias Vilhjalmsson ble avblåst inne i egen 16-meter, og det kunne se ut som om dommeren mente han hadde handset. Vilhjalmsson fikk gult kort, og Robert Stene fikk æren av å utligne fra straffemerket.

Kampen endte altså 2-2. Hjemmelaget topper fortsatt 1. divisjon.

Lett å få flyskrekk av dette - men det finnes råd 00:41