Målkalas i Bergen

Det ble målfest i Bergen da Start slo Brann 3-4.

Christian Bolanos

Det ble scoret hele sju mål da Start besøkte Brann i Bergen.

To mål av Ole Martin Årst, ett av Bolaños og en ny fulltreffer av Christer Kleiven sørget for at Start kunne hente alle poengene hjem til Kristiansand.

Ole Martin Årst og Christer Kleven

Start gikk til pause med ledelse 3-2, men det gikk bare 13 minutter ut i andre omgang før Christer Kleiven pyntet på resultatet.

Fra 20 meter klinket han inn nok en fulltreffer av samme klasse som 22-åringen har vist at han er god for i flere av kampene hittil i sesongen.

På overtid scoret Brann igjen ved Eirik Bakke, og brakte ny spenning inn i sluttminuttene.

Men da dommeren til slutt blåste i fløyta, kunne Start-spillerne slippe jubelen løs for tre nye poeng og 3-4-seier i Bergen.

Brann åpnet ballet

Det så lyst ut for Brann helt i begynnelsen av kampen. Diego Guastavino sendte rødtrøyene til himmels etter bare to minutters spill.

Men åtte minutter senere slo Ole Martin Årst tilbake for Start. Mads Stokkelien skjøt i stolpen, og Årst kunne enkelt sette ballen i det åpne målet.

Etter 21 minutters spill kontret Start ved Solomon Owello. Han dro seg over halve banen, og sentret til Cristian Bolaños, som elegant skjøt ballen bak Håkon Opdal i Brann-målet.

Seks minutter senere reduserte Brann ved Erik Mjelde til 2-2.

Men etter 38 minutter var veteranen Årst der han skulle igjen. På et innlegg fra Christer Kleiven sparker han ballen nydelig i mål på halv volley.

Dette er den skadeforfulgte 35-åringens femte tippeligamål på like mange kamper etter hans sensasjonelle comeback for gultrøyene.

Også Christer Kleiven står med fem fulltreffere til nå.

Start trener Knut Tørum

Stolt Tørum

Start-trener Knut Tørum sa til TV2 etter kampen at han var svært fornøyd med laget sitt.

- Vi er stolte og glade over denne prestasjonen, og over hvordan vi fremstår en denne tøffe og tette kampen, sa han..

Mestscorende lag i Tippeligaen

Etter dagens seier ligger Start på fjerdeplass på tabellen med 11 poeng.

De har to poeng mindre enn Aalesund, ett mindre enn Tromsø - og like mange poeng som Rosenborg, som har bedre målforskjell.

Men ingen lag har scoret flere mål enn sørlendingene, som står med 15 mål på fem kamper.

Onsdag 14. april møter Start Odd Grenland på Sør Arena.