Hopp til innhold

Nybakt mamma og ordførerkandidat

Det er travelt å være politiker i valgkampen, men noen har det ekstra stritt. Ordførerkandidat i Egersund, Unn Therese Omdal (Ap), fødte midt i valgkampen.

Video Unn Therese Omdal

På lørdag for to dager siden fødte Unn Therese Omdal lille Aksel, på Stavanger Universitetssjukehus. Nå kan den unge ordførerkandidaten i Egersund smykke seg med tittelen trebarnsmamma.

– Hvordan er det å være nybakt mamma midt i valgkampen?

– Det er veldig spennende, sier Omdal som forteller at hu ble valgt til ordførerkandidat før hun viste at hun var gravid.

Unn Therese Omdal

Ordførerkandidat i Egersund, Unn Therese Omdal (Ap) fødte midt i valgkampen.

Foto: Johan Miehle Laugaland / NRK

I tenkeboksen

Hun innrømmer at graviditeten fikk henne til å gå noen runder med seg selv, familien og partiet før hun bestemte seg for å fortsette som ordførerkandidat. Det har hun fått mye støtte for.

– Hva er du mest opptatt av nå?

– Det er klart at babyen tar mye fokus. Det er helt fantastisk å få oppleve å få et herlig lite nurk igjen, men samtidig er det sånn at vagkampen har jo rullet og gått hele sommerferien så det blir både politikk og baby, bedyrer Omdal.

Klar fra nyttår

Valgkampen er på vei inn den mest intense perioden med blant annet folkemøter, debatter og bedriftsbesøk. Mye av dette går nok den ferske trebarnsmammaen nå glipp av.

– Mannen min og jeg deler permisjonen i to, så skulle jeg bli ordfører er jeg klar fra nyttår av, sier Omdal.

Verdt å nevne: Pappaen til Aksel er stortingsrepresentant for Arbeiderpartiet i Akershus.