Vanvittig overtidsdrama i Tromsø

Det ble et vanvittig overtidsdrama mellom Tromsø og Sarpsborg mandag kveld. Sarpsborg 08 tok for første gang i år poeng på bortebane.

Tromsø tok ledelsen på overtid i hjemmemøtet med Sarpsborg, men bortelaget slo umiddelbart tilbake og utlignet til 2-2.

Vi skapte mye de første 25 minuttene. Da var vi vanvittig gode og hadde Tromsø i kne.

Sarpsborg-trener Roar Johansen

Sarpsborg åpnet forrykende

Sarpsborg 08-trener Roar Johansen

Sarpsborg-trener Roar Johansen.

Per Høgmo

Tromsø-trener Per-Mathias Høgmo.

Da innbytter Steffen Nystrøm sendte hjemmelaget i 2-1-ledelse ett minutt på overtid, trodde hele Alfheim at seieren var i boks. Men en klinisk avslutning av Michael Røn rett etterpå sørget for Sarpsborgs første bortepoeng i årets eliteserie.

Etter at lagene var like langt på 1-1 etter første omgang, presset Tromsø gjestene tilbake gjennom hele annen omgang. Sarpsborg åpnet forrykende i første omgang.

Tromsø-trener Per-Mathias Høgmo var klar i talen etterpå.

– Selv om vi avgir poeng helt mot slutten, så viser vi god stabilitet. Men det er klart at vi skal avgjøre slike kamper når vi er så overlegne. Det var helt uvirkelig da Sarpsborg gikk rett opp og scoret etter at vi gikk opp til 2-1 på overtid.

– Jeg har aldri opplevd en slik utvikling før. Skal man vinne eliteserien, må man vinne slike kamper som dette, mente Høgmo.

Imponert Sarpsborg-trener

Gjestene viste stor angrepsvilje, og ufortjent var det ikke da Øyvind Hoås etter 21 minutter stanget inn 0-1 etter en Jo Nymo Matland-corner. Samme Matland, som spilte en god kamp for gjestene, var nær ved å doble ledelsen to minutter senere, men da sto treverket i veien.

Tromsø kom gradvis mer med etter kalddusjen, og vertene utlignet fortjent ved Mostafa Abdellaoue.

Sarpsborgtrener Roar Joahansen, var imponert over laget sitt.

– Vi skapte mye de første 25 minuttene. Da var vi vanvittig gode og hadde Tromsø i kne. I 2. omgang var Tromsø bedre enn oss, og de fikk 2-1-målet sitt.

– Men det er lov å håpe selv på overtid, og jeg er imponert over at gutta trodde det var mulig å komme tilbake, sa Sarpsborg-trener Roar Johansen.

Tromsø leder serien

Neste eliteserierunde spilles førstkommende torsdag. For Tromsø venter nok en hjemmekamp når Viking gjester Alfheim.

Sarpsborg er vertskap når Aalesund besøker Sarpsborg stadion.

Siden Aalesund slo Strømsgodset 2-1 hjemme i Ålesund, Tromsø var ny serieleder på bedre målforskjell enn Brann. Men da Fredrikstad slo Vålerenga tok de topp-plasseringen på tabellen.

Tabellen

Kampfakta:

Tromsø - Sarpsborg 2-2 (1-1)

• Tilskuere på Alfheim stadion: 6290
  • Mål: 0-1 Øyvind Hoås (21), 1-1 Mostafa Abdellaoue (37), 2-1 Steffen Nystrøm (90), 2-2 Michael Røn (90).
  • Dommer: Svein Erik Edvardsen, Hamar.
  • Gult kort: Remi Johansen, Miika Koppinen, Tromsø, Joackim
    Jørgensen, Sarpsborg.

Lagene:

Tromsø (4-4-2): Marcus Sahlman Tom Høgli, Fredrik Bjorck, Miika Koppinen, Hans Åge Yndestad Remi Johansen (Steffen Nystrøm fra 90.), Tore Reginiussen, Ruben Yttergård Jenssen, Thomas Drage Sigurd Rushfeldt, Mostafa Abdellaoue (Mohammed Ahamed Jama fra 82.).

Sarpsborg (4-4-2): Joachim Heier Magnar Ødegaard, Kjetil Berge, Ole Christoffer Heieren Hansen, Jo Nymo Matland Tom Erik Breive, Joackim Jørgensen (Erik Jonvik fra 72.), Morten Giæver (Joakim Eyde fra 87.), Michael Røn Martin Wiig, Øyvind Hoås.

Kampen minutt for minutt

1'
0 - 0
1. omgang startet
0'
0 - 0
Jevnspilt åpning på Alfheim.

0'
0 - 0
Bortelaget har hatt en veldig fin åpning på kampen, og satser offensivt.

0'
0 - 0
Bortelaget har gjort en veldig god kamp så langt.

0'
0 - 0
Tromsø er i ferd med å ta over her nå. Har ballen veldig mye.

0'
0 - 0
Langt tyngre for Sarpsborg etter pausen. Har ikke vært skikkelig farlig frempå foreløpig.

0'
0 - 0
Det er lenge mellom høydepunktene her nå. 2. omgangen har vært en skuffelse så langt.

0'
0 - 0
Tromsø har presset og er det førende laget nå.

0'
0 - 0
Det er lagt til tre minutter.

1'
0 - 0
Tromsø tar avspark.

2'
0 - 0
Ruben Yttergård Jensen feller Michael Røn, og gjestene får frispark på høyrekanten.

3'
0 - 0
Frisparket løftes inn i feltet, men Marcus Sahlman plukker enkelt ned.

4'
0 - 0
Målsjanse: Tom Erik Breive skyter dra distanse, men treffer ikke TIL-målet.

6'
0 - 0
Sarpsborg 08 får corner.

7'
0 - 0
Corner: Farlig corner fra Jo Nymo Matland og ballen har retning mot det lengste hjørnet. Sahlman får en hånd på ballen og gir til en ny corner.

7'
0 - 0
Corner: Det andre hjørnesparket blir det ikke noe farlig ut av.

9'
0 - 0
Thomas Drage slår en fin ball som Mos jager, men Joacim Heier rydder ppp.

10'
0 - 0
Målsjanse: Hoås skyter fra 17 meters hold, men ballen seiler over målet til Sahlman.

11'
0 - 0
Målsjanse: Morten Giæver med ny avslutning for gjestene. Ballen treffer ikke målet - en meter utenfor stolpen til høyre for keeper.

14'
0 - 0
Målsjanse: Tom Høgli skyter fra skrå vinkel - rett i fanget til Heier.

14'
0 - 0
Målsjanse: Breive avanserer med balle før han kommer til avslutning fra 17 meter med venstrebeinet. Sahlman er fin nede og holder skuddet.

16'
0 - 0
Målsjanse: Sigurd Rushfeldt lader skyter fra kanten av 16-meteren, men ballen går til side for målet.

21'
0 - 1 Mål: Øyvind Hoås (Sarpsborg 08).
Perfekt corner fra Matland, og på fire meter står Hoås og header inn sitt fjerde mål for sesongen.

23'
0 - 1
Matland skyter på et frispark fra 20 meter. Ballen treffer oppå tverrliggeren. Nær ny scoring for Sarpsborg 08.

25'
0 - 1
Hoås spiller inn til Martin Wiig som får avslutte fra seks meter, men han er presset og skuddet blir ikke all verden. Keeper redder, og Wiig får ikke avsluttet på returen.

28'
0 - 1
Drage prøver å legge inn fra høyre - en forsvarer blokkerer.

29'
0 - 1
Tore Reginiussen kommer til heading inne i feltet - Heier varter opp med en fin redning. Corner til Tromsø.

30'
0 - 1
Corner: Corneren blir det ikke noe farlig ut av.

35'
0 - 1
Hans Åge Yndestad legger inn fra venstre og Mos prøver å legge igjen, men en forsvarer kommer imellom. Kunne blitt veldig farlig.

36'
0 - 1
Ny avslutning fra Sarpsborg. Giæver kommer til skudd fra 18-20 meter - over målet. Burde truffet bedre der.

37'
1 - 1 Mål: Mustafa Abdellaoue (Tromsø).
Rot i Sarpsborg-forsvaret, og Drage får ballen på venstrekanten. Han legger inn og Mos har et veldig dårlig mottak, men får likevel avsluttet. Ballen treffer keeper, men sniker seg likevel inn.

39'
1 - 1
Rushfeldt klarer nesten å styre ballen i mål med hodet fra kloss hold. Sarpsborg 08 slipper med skrekken.

41'
1 - 1
Gult kort: Joachim Jørgensen (Sarpsborg 08).
Gult kort Sarpsborg 08: Joachim Jørgensen feller Høgli og får det gule kortet.

43'
1 - 1
Mos får et overlegg fra venstre, og prøver å styre ballen i det lengste hjørnet - like utenfor.

45'
1 - 1
Rushfeldt kommer til heading inne i feltet - rett på keeper.

45'
1 - 1
Pause
46'
1 - 1
2. omgang startet
46'
1 - 1
Stor mulighet til Drage før minuttet er gått. Får ballen i fin posisjon inne i feltet, men avslutningen med venstrebeinet er fislete og keeper redder enkelt.

49'
1 - 1
Målsjanse: Remi Johansen skyter håpløst over fra 17 meter.

52'
1 - 1
Sahlman får seg en smell etter et sammenstøt med lagkamerat Fredrik Björck. Etter en liten pause er han klar igjen.

57'
1 - 1
Rushfeldt spilles fram, men vinkes av for offside. En korrekt avgjørelse.

67'
1 - 1
Høgli skjærer inn fra kanten og prøver et skudd, men treffer ikke målet.

68'
1 - 1
Gult kort: Remi Johansen (Tromsø).
Gult kort Tromsø: Remi Johansen feller Jørgensen og får et greit gult kort.

70'
1 - 1
God mulighet for Mos, men skuddet fra 15 meter er altfor dårlig og går langt utenfor.

71'
1 - 1
Gult kort: Miika Koppinen (Tromsø).
Gult kort Tromsø: Miika Koppinen feller Breive og får gult kort.

72'
1 - 1
Bytte: Erik Jonvik for Joachim Jørgensen (Sarpsborg 08).
Erik Jonvik kommer inn for Joachim Jørgensen.

80'
1 - 1
Corner til Tromsø, men de klarer ikke å skape noe ut av den.

82'
1 - 1
Bytte: Mohammed Ahamed Jama for Mustafa Abdellaoue (Tromsø).
Mohammed Ahamed Jama kommer inn for Mustafa Abdellaoue.

85'
1 - 1
Hoås slår farlig inn fra høyre, men Wiig kommer for sent.

87'
1 - 1
Bytte: Joakim Eyde for Morten Giæver (Sarpsborg 08).
Joakim Eyde kommer inn for Morten Giæver.

90'
1 - 1
Bytte: Steffen Nystrøm for Remi Johansen (Tromsø).
Steffen Nystrøm kommer inn for Remi Johansen.

90'
2 - 1 Mål: Steffen Nystrøm (Tromsø).
Mo gjør en god jobb og finner Rushfeldt inne foran mål på fem meter. Men veteranen er presset, og istedenfor å avslutte selv triller han ballen til innbyttter Nystrøm som skyter lavt i mål.

90'
2 - 2 Mål: Michael Røn (Sarpsborg 08).
Flott angrep av gjestene. Matland spiller til Røn inne i feltet og han limer ballen oppe i hjørnet til venstre for keeper.