Hopp til innhold

Nå er det Imiti som gjelder

Fyrverkeri, trombonemusikk og ei folkefull gate som stanset trafikken åpnet UKA i Trondheim i natt. Med åpningen var det knyttet stor spenning til hva navnet på årets versjon av Norges største kulturfestival ville bli.

Navnet på UKA skal avsløres

Flere hundre studenter hadde møtt opp utenfor det runde, røde huset i Trondheim for å få med seg avsløringen av navnet på festivalen.

Foto: Trine Aaen / NRK
Uka 79

Uka 1979.

Uka 95

Uka 1995.

Da det rundet midnatt i natt dukket det opp fem bokstaver på lysrørskiltet på det røde, runde huset hvor studentene i Trondheim regjerer.

Med det var det svært hemmelighetsfulle navnet avdekket: IMITI.

– I min tid, selvfølgelig

Det tok litt tid før alle forsto innholdet i bokstavene.

– Imits? … Nei, i min tid, selvfølglig, og jeg er jo trønder også, ler en av de som leser på lysskiltet ved midnatt.

De neste 25 dagene vil Trondheim bli preget av at den lange studentuka har startet.

Flere hundre haddet samlet seg foran Studentersamfundet i natt for å få med seg navnet på årets festival. Kun et knippe folk i UKA-gjengen har visst om navnet på forhånd.

– I mi' ti' ditt og i mi' ti' datt

– Nå kommer alle de som var studenter den gangen det var best å studere i Trondheim tilbake som gjester på UKA. Da får vi til stadig høre i mi’ ti’ ditt og i mi’ ti’ datt, og da var det så mye bedre. Vi prøver å ødelegge dette uttrykket litt. Vi må få ha vår tid nå, sier revysjef Eyvind Vrålstad til NRK.

Vrålstad forklarer at den andre betydninga av ordet, som årets revy vil handle mye om, er et spark mot alle de som bruker blogger og nettstatuser for å fortelle omverdenen hvor rosenrødt liv de lever.

– Imiti, altså å imitere, å late som man er noen annen enn man er. Folk gir hele tiden en falsk versjon av seg selv.

Navnet skal ha minst to betydninger

Navnet skal gjerne ha tre stavelser, og ha minst to betydninger. Hver eneste festival siden oppstarten i 1917 har blitt døpt.

Den første het Baccarat , videre har det vært blant annet Prinkipo, Krakatitt, Filiputt og Jaragakk. Men det navnet som har skapt mest oppstyr var fra 1997.

– Da blant andre Marianne Meløy og Are Sende Osen satt i forfatterkollegiet og fant på det helt grusomme navnet Alt er sex. Det var i alle fall grusomt for UKEsjefen som fikk en mikrofon foran munnen uten å vite navnet på forhånd.

Et utrykk som brukes veldig mye på Studentersamfundet

Tore Lie Falkenberg, sjef for UKA 2011

Tore Falkenberg er sjef for UKA 2011. Han er fornøyd med navnet festivalen har fått.

Foto: Lise Sørensen / NRK

I natt var det Imiti som gjaldt. UKEsjef Tore Falkenberg er fornøyd med navnet revyforfatterne har funnet.

– Veldig mange synes det er et artig navn, det er et uttrykk som brukes veldig mye på Studentersamfundet, så det falt godt i smak.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.