Hopp til innhold

Kunstgressbanen lagt i grus

På torsdag skulle ordfører og fotballforbund klippe snora for den nye påkostede fotballbanen i Ålen i Sør-Trøndelag.

Kunstgressbane i grus

Leder i fotballgruppa i Ålen IL, Johnny Hansen, kunne med tungt sinn konstatere at kunstgressdrømmen ble ødelagt mandag morgen.

Foto: Jan Ove Nesvold

Etter dagens flomherjinger var den ikke til å kjenne igjen.

– Her er det vasket bort alt det som kan vaskes bort, sier en svært bedrøvet Johnny Hansen og skuer utover restene av kunstgressbanen.

Rasert

Han er leder i fotballgruppa i Ålen IL, som førstkommende torsdag skulle feire åpningen av det svært så påkostede prosjektet.

Rundt fem millioner kroner er brukt på banen, der Holtålen kommune står som utbygger.

– Vi var utrolig stolte av det nye gressdekket, som var av ypperste merke. Det beste vi kunne kjøpt, sier Hansen.

Sentrum av Ålen i Holtålen kommune ble delvis rasert etter at Gaula gikk over sine bredder i dag morges. Vannstanden har nå minsket, og de store materielle ødeleggelsene har blitt ekstra tydelige.

– Målene er borte

I ettermiddag var fotballgruppelederen innom for å se på skadeomfanget på det som skulle bli nye Kirkhusmoen kunstgressbane. Sammen med klubbens sponsoransvarlig Jan Ove Nesvold fikk han se de voldsomme ødeleggelsene på nært hold.

– Alt ligger bare i hauger her. Målene er borte og banen... Vel, det er jo nesten igjenting igjen av den heller, fortviler han.

– Dette er en trist dag.

Kirkhusmoen kunstgressbane

KLAR TIL BRUK: Slik lå kunstgressbanen i Ålen ferdig til bruk før mandagens flomherjinger. Bare tribunene manglet før ungene skulle sparke løs på torsdag.

Foto: Ålen IL

Sørgmodig ordfører

Åpningen var bare tre dager unna, og begivenheten skulle feires med besøk fra både ordfører, fotballkrets og fotballforbund.

Holtålen-ordfører Ivar Volden hadde sett fram til endelig å få i gang aktiviteten på den nye banen. Det var han som skulle «klippe snora» og offisielt sparke det hele i gang.

– Alt som har skjedd i dag er helt forferdelig, sier en tydelig preget ordfører til NRK bare timer etter at de verste herjingene har stilnet i bygda.

– Nå må vi bygge den opp på nytt igjen. Det er utrolig synd, så flott som den hadde blitt.

Føler med ungene

Norges Fotballforbund skulle også være tilstede under åpningen. Det samme skulle Sør-Trøndelag fotballkrets.

– Dette er utrolig leit, ikke minst for spillerne som hadde gledet seg til dette, sier kommunikasjonsrådgiver i NFF, Yngve Haavik til NRK.

– En slik toppmoderne lokal bane hadde ført med seg mye positiv aktivitet. Nå må vi bare satse på at banen kommer på plass igjen som fort som mulig, slik at ungdommen kan ta den i bruk.

Kom helberget fra det

Johnny Hansen i Ålen IL påpeker at det viktigste tross alt er at ingen folk kom til skade i dag.

– Banen er ikke viktig i det store og hele, men vi får ta en befaring med de som er involvert når vannet er helt borte her, sier han.

– Det er for tidlig å si noe om hva som kommer til å skje.


SE VIDEO FRA ØDELEGGELSENE OG REDNINGSAKSJONEN:

Video Flom Ålen 3

Dramatisk redningsaksjon under flommen i Ålen sentrum i Trøndelag mandag morgen. Mange satt isolert som følge av de enorme vannmassene.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.